ΑΡΧΙΚΗ MEDIA

Τηλεθέαση 13/10: «Σφαγή» για την πρωτιά στην πρωινή ζώνη – Οι 3 εκπομπές που έδωσαν μάχη

Τηλεθέαση 13/10: Μάχη στήθος με στήθος για Καινούργιου, Λιάγκα και «Αταίριαστους»
Ποιος πήρε την πρωτιά
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Σε πραγματικό ντέρμπι εξελίχθηκε η μάχη της τηλεθέασης στην πρωινή ζώνη την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2026, με τρεις εκπομπές να διεκδικούν μέχρι τέλους την πρώτη θέση στο δυναμικό κοινό. Η Κατερίνα Καινούργιου, οι «Αταίριαστοι» και ο Γιώργος Λιάγκας βρέθηκαν σε απόσταση αναπνοής, με τα ποσοστά τους να κινούνται γύρω από το 11% και τις μεταξύ τους διαφορές να είναι ελάχιστες. Η εικόνα, ωστόσο, άλλαξε αισθητά στο γενικό σύνολο, όπου οι ενημερωτικές εκπομπές του ΣΚΑΪ διατήρησαν το προβάδισμά τους, αφήνοντας πίσω τον ανταγωνισμό.

Η οριακή νίκη της Καινούργιου, η επίδοση του Λιάγκα και η κυριαρχία του ΣΚΑΪ στο σύνολο

Η πρωινή τηλεοπτική αναμέτρηση της Τρίτης είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς τα τρία προγράμματα που βρέθηκαν στην κορυφή του δυναμικού κοινού χωρίστηκαν από μόλις τρία δέκατα της ποσοστιαίας μονάδας. Η «Super Κατερίνα» του Alpha κατέκτησε την πρώτη θέση με 11,1%, καταφέρνοντας να διατηρήσει ένα μικρό αλλά καθοριστικό προβάδισμα απέναντι στους άμεσους ανταγωνιστές της. Σε απόσταση μόλις 0,1 ποσοστιαίας μονάδας ακολούθησαν οι «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ, οι οποίοι σημείωσαν 11%, επιβεβαιώνοντας ότι η ενημέρωση εξακολουθεί να διεκδικεί σημαντικό μερίδιο από το τηλεοπτικό κοινό.

Η Κατερίνα Καινούργιου
Η Κατερίνα Καινούργιου

Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1 με τον Γιώργο Λιάγκα, καταγράφοντας 10,8%. Η τόσο μικρή διαφορά ανάμεσα στις τρεις εκπομπές δείχνει πόσο μοιρασμένες ήταν οι προτιμήσεις των τηλεθεατών, χωρίς να υπάρχει κάποιος ξεκάθαρος νικητής με μεγάλη απόσταση από τους υπόλοιπους. Για την Κατερίνα Καινούργιου, πάντως, η πρωτιά στο δυναμικό κοινό αποτελεί το βασικό στοιχείο της ημέρας, καθώς η εκπομπή της κατάφερε να ξεπεράσει τόσο τον ενημερωτικό ανταγωνισμό όσο και το πρόγραμμα του Γιώργου Λιάγκα.

Η Ζήνα Κουτσελίνη και η Σίσσυ Χρηστίδου στη μάχη της τηλεθέασης

Πίσω από την πρώτη τριάδα βρέθηκε ο «Πρώτος καφές με τη Ζήνα», με τη Ζήνα Κουτσελίνη να συγκεντρώνει 9,2% στο δυναμικό κοινό. Η εκπομπή διατήρησε επαφή με τις υψηλότερες θέσεις, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να πλησιάσει το 11% των προγραμμάτων που προηγήθηκαν. Ακολούθησε το «Χαμογέλα και Πάλι» με τη Σίσσυ Χρηστίδου, το οποίο σημείωσε 8,6%, ενώ το «Live You» κατέγραψε 8,2%. Η συγκεκριμένη κατάταξη αναδεικνύει τον έντονο ανταγωνισμό όχι μόνο για την κορυφή, αλλά και για τις μεσαίες θέσεις της πρωινής ζώνης. Αρκετά χαμηλότερα κινήθηκε το «10 Παντού», το οποίο συγκέντρωσε 5,7% στο δυναμικό κοινό. Στις τελευταίες θέσεις βρέθηκαν το «Newsroom» με 3,5% και το «Πρωίαν σε είδον» με 3,2%. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Έφη Αλεβίζου στην ΕΡΤ3 κατέγραψε 3,1%, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν.

Εντελώς διαφορετική ήταν η εικόνα όταν η σύγκριση μεταφέρθηκε από το δυναμικό κοινό στο γενικό σύνολο των τηλεθεατών. Εκεί, ο ΣΚΑΪ εξασφάλισε τις δύο πρώτες θέσεις, με τις ενημερωτικές του εκπομπές να παρουσιάζουν σημαντικά υψηλότερα ποσοστά. Οι «Αταίριαστοι» αναδείχθηκαν πρώτοι με 17,3%, καταγράφοντας την καλύτερη επίδοση ανάμεσα στα προγράμματα της συγκεκριμένης ζώνης. Ακολούθησε το «Live You» με 16,1%, χαρίζοντας στον σταθμό ακόμη μία θέση στην κορυφή της κατάταξης.

Η διαφορά των δύο εκπομπών από τα υπόλοιπα προγράμματα ήταν αισθητή, στοιχείο που δείχνει ότι το γενικό σύνολο επέλεξε σε μεγαλύτερο βαθμό την ενημέρωση. Στην τρίτη θέση βρέθηκε «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1 με 13,6%, μια επίδοση που το τοποθέτησε πάνω από τις υπόλοιπες ψυχαγωγικές εκπομπές. Το «10 Παντού» συγκέντρωσε 10,8%, παρουσιάζοντας σημαντική διαφορά σε σχέση με την επίδοσή του στο δυναμικό κοινό. Ακολούθησε το «Χαμογέλα και Πάλι» με 9,9%, πλησιάζοντας το όριο του 10%.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η επίδοση της «Super Κατερίνα», η οποία, ενώ κατέκτησε την πρωτιά στο δυναμικό κοινό, περιορίστηκε στο 8,4% στο γενικό σύνολο. Αντίστοιχα, ο «Πρώτος καφές με τη Ζήνα» σημείωσε 8,1%, καταγράφοντας επίσης χαμηλότερο ποσοστό σε σχέση με το δυναμικό κοινό. Το «Newsroom» συγκέντρωσε 4,6%, ενώ το «Πρωίαν σε είδον» παρέμεινε στο 3,2%.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου