Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μητέρα εγκαταλείπει το νεογέννητο μωρό της - Οι νοσοκόμες μόλις σήκωσαν την κουβερτούλα του "πάγωσαν"…

Θα σας "λυγίσει"

13 Ιουλίου 2020 14:02
Μητέρα εγκαταλείπει το νεογέννητο μωρό της - Οι νοσοκόμες μόλις σήκωσαν την κουβερτούλα του

Μια μητέρα άφησε το νεογέννητο μωρό της στο νοσοκομείο, χωρίς να ενδιαφερθεί για το μέλλον του. Η ιστορία του θα σας κάνει να δακρύσετε.

Ο Γκέιμπ Άνταμς γεννήθηκε στη Βραζιλία χωρίς χέρια και πόδια – και ακριβώς επειδή γεννήθηκε δίχως άκρα, η βιολογική του μητέρα τον εγκατέλειψε. Δεν άφησε κανένα σημείωμα πίσω, όπως συνηθίζουν να κάνουν κάποιες μάνες, και αδιαφόρησε για το μέλλον του.

Ορφανό από βρέφος, κατέληξε μόνος του σε ένα ορφανοτροφείο. Όμως η ιστορία του ταξίδεψε γρήγορα. Η Τζανέλ Άνταμς, μια μητέρα από τη Γιούτα, είδε τη φωτογραφία του Γκέιμπ σε ένα μανάβικο. “Θα τον έπαιρνα στο δευτερόλεπτο,” είπε στον εαυτό της. Ακριβώς εκείνη τη στιγμή, η Τζανέλ ήξερε ότι έπρεπε να υιοθετήσει το ορφανό μωράκι και να το πάρει στην οικογένειά της. Τα υπόλοιπα ανήκουν στο παρελθόν.

Δεν πέρασε πολύς καιρός και η Τζανέλ με το σύζυγό της Ρον ήταν στο αεροδρόμιο για να παραλάβουν τον νεογέννητο γιο τους και να τον πάνε στο σπίτι του.

Παρόλο που η αναπηρία του Γκέιμπ παρουσίασε πολλές προκλήσεις, οι γονείς του τον μεγάλωσαν με μια μεγάλη αίσθηση ανεξαρτησίας. Δεν παίρνει τίποτα χωρίς να το προσπαθήσει, δεν τον αντιμετωπίζουν διαφορετικά. Κάνει τα πάντα μόνος του.

Πέρασαν 17 χρόνια από τότε που ο Γκέιμπ υιοθετήθηκε από την οικογένειά του και ο έφηβος τα πηγαίνει εξαιρετικά καλά. Η ιστορία του αποδεικνύει πως το ανθρώπινο πνεύμα μπορεί να επιβιώσει σε κάθε πρόκληση που του παρουσιάζει η ζωή.

Μητέρα εγκατέλειψε το παραμορφωμένο μωρό της σε ένα κουτί παπουτσιών - 17 χρόνια μετά το μωρό της συγκίνησε τον κόσμο (Video)

Ο Εμμάνουελ Κέλι γεννήθηκε μαζί με τον αδερφό του, Αχμέτ, στο Ιράκ με υποανάπτυκτα άκρα λόγω του πολέμου και των χημικών βομβών που έπεφταν κοντά στην περιοχή τους. Η μητέρα τους μόλις κατάλαβε ότι τα μωρά της είχαν γεννηθεί με πρόβλημα αποφάσισε να τα ξεφορτωθεί. Το Athensmagazine.gr θα σας παρουσιάσει αναλυτικά την ιστορία, όπως έκανε και με τη μάνα που βρήκε λιπόθυμη την κόρη της.

Έτσι, τα τοποθέτησε σε κουτιά παπουτσιών και τα άφησε στην άκρη ενός δρόμου. Για καλή τύχη των παιδιών έτυχε να τα βρει η διευθύντρια της Οργάνωσης Children First Foundation, Μόιρα Κέλι, η οποία και τα υιοθέτησε ενώ αργότερα φρόντισε να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση, προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση τους.

“Ήταν σαν να είδα έναν άγγελο, όταν είδα για πρώτη φορά τη μαμά”, εξομολογείται ο Εμμάνουελ που θεωρεί την Κέλι ήρωά του. Και με το δίκιο του.

“Έδωσε μεγάλο αγώνα για να κάνει τη ζωή μας ευκολότερη. Χωρίς αυτήν θα ήμουν ένας άνθρωπος χωρίς ταυτότητα”, συμπληρώνει. Ο αδερφός του Εμμάνουελ είναι κολυμβητής και μάλιστα έχει εκπροσωπήσει τις ΗΠΑ στους Παραολυμπιακούς αγώνες. Ο ίδιος ο Εμμάνουελ έχει ταλέντο σε κάτι διαφορετικό: Στο τραγούδι.

Έχει μια πολύ όμορφη φωνή κάτι που οδήγησε τον αδερφό του και τη μαμά του να τον πείσουν να δηλώσει συμμετοχή στο X Factor όταν ήταν 17 ετών. Στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε στη συνέχεια ο Εμμάνουελ ανεβαίνει στη σκηνή και συστήνεται στους κριτές και στον κόσμο. Όταν ένας κριτής του ζητάει να πει την ηλικία του, εκείνος απαντά:

“Λοιπόν, δεν είμαι ακριβώς σίγουρος”, και διηγείται την ιστορία του στους αποσβολωμένους κριτές. Στη συνέχεια τραγουδά το Imagine του Τζον Λένον και όπως μπορείτε να ακούσετε είναι τόσο καλός, ώστε κατάφερε να συγκινήσει όχι μόνο το κοινό, αλλά και τη “σκληρή” κριτική επιτροπή.

Ο ίδιος πάντως δεν θέλει να τον θαυμάζουν για τη γενναιότητά του, αλλά για το ταλέντο του και αυτό που επιθυμεί είναι να κάνει τον κόσμο ευτυχισμένο με το τραγούδι του.

Πάντα χαμογελαστός και αισιόδοξος ο Εμμάνουελ, μήπως πρέπει να αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα για μας, που μιζεριάζουμε και γκρινιάζουμε με τα καθημερινά μας προβλήματα;

Παρακολουθήστε το βίντεο:

TAGS
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share