Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σκάλιζα στον κήπο μου όταν ένιωσα κάτι σαν κουνούπι.... 48 ώρες μετά έχασα το πόδι μου

Τι τον τσίμπησε;

29 Ιουνίου 2020 16:51
Σκάλιζα στον κήπο μου όταν ένιωσα κάτι σαν κουνούπι.... 48 ώρες μετά έχασα το πόδι μου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο 46χρονος δούλευε ως κηπουρός όταν αρρώστησε και είχε πόνους στην πλάτη μόλις 48 ώρες μετά από ένα τσίμπημα μία μέρα στην δουλειά.

Ένας πατέρας δύο παιδιών αναγκάστηκε να ακρωτηριάσει το πόδι του αφού τον τσίμπησε μία ψεύτικη αράχνη χήρα και αρρώστησε σοβαρά. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και σε αυτή την 23χρονη όταν νόμιζε ότι την τσίμπησε ένα κουνούπι, αλλά τελικά ήταν κάτι πολύ χειρότερο.

Ο Άντι Πέρρι, που παραλίγο να πεθάνει, πιστεύεται πως είναι ο πρώτος Βρετανός που έχασε το πόδι από τσίμπημα αράχνης. Είπε πως ο πόνος είχε γίνει τόσο άσχημος που είχε σκεφτεί ακόμα και να το κόψει μόνος του με πριόνι.

Δεν είχε ιδέα πως είχε τσιμπηθεί στον αστράγαλο από την πιο δηλητηριώδη αράχνη της Βρετανίας μέχρι που τον πήγαν στο νοσοκομείο με σήψη και νεφρική ανεπάρκεια.

Του έδωσαν αμέσως το αντίδοτο και παρέμεινε μέσα στο νοσοκομείο για μία εβδομάδα. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες η μόλυνση υποχώρησε αλλά του είχε μείνει λεμφοίδημα – ένα επίπονο πρήξιμο στο πόδι του που έκανε το δέρμα του να πέφτει.

Μετά από πολλά ραντεβού, τελικά ο Andy αναγκάστηκε να ακρωτηριάσει το δεξί του πόδι λίγο πάνω από το γόνατο. Τώρα κινείται με καροτσάκι και δεν μπορεί να δουλέψει ή να παίξει με τα παιδιά του καθώς χρειάζεται καθημερινή θεραπεία.

Τρόμος– Νόμιζε ότι απλά ότι είναι κιρσοί, όταν πήγε στο γιατρό έπαθε σοκ!

Ο 42χρονος άντρας που μόλις είχε από τις διακοπές στη Νιγηρία, δεν είχε ιδέα ότι το πόδι του επρόκειτο να τον κάνει διεθνή πρωτοσέλιδα…

Το ταξίδι του στην αφρικανική χώρα είχε πάει μια χαρά, αλλά λίγες μέρες μετά ήρθε στο σπίτι, ένιωσε μια φαγούρα στα πόδια του. Όταν έριξε μια πιο προσεκτική ματιά, παρατήρησε ότι υπήρχε ένα μικρό κόκκινο εξάνθημα, και φαινόταν σαν οι φλέβες στο πόδι να είχαν διόγκωση. Έχοντας παρατηρήσει ότι ποτέ οι φλέβες του δεν ήταν τόσο μεγάλες πριν, αποφάσισε να πάει σε ένα γιατρό για να δει αν κάτι δεν πήγαινε καλά.

Ο γιατρός το κοίταξε και αμέσως του είπε να μην ανησυχεί. Τίποτα περισσότερο από μια φλέβα κιρσούς , κάτι που ο καθένας έχει .Η «φλέβα» του όμως όλο και μεγάλωνε έτσι αποφάσισε να πάει πάλι στο γιατρό Αυτό που παρατήρησε είναι ότι η «φλέβα» είχε μετακινηθεί.

(Προειδοποίηση: Οι εικόνες αυτής της ιατρικής ιστορίας μπορεί να είναι οδυνηρές για μερικούς.)

Μετά από ένα ουσιαστικό και διασκεδαστικό ταξίδι στην Νιγηρία, ένας 42χρονος άντρας ήταν ευτυχής που γύρισε πίσω στο σπίτι του, αλλά άρχισε να παρατηρεί ότι φαινόταν ένα εξάνθημα στο δεξί του πόδι. Το ίδιο συνέβη και σε μια 23χρονη, όταν ένα απλό τσίμπημα μεταλλάχθηκε σε κάτι πολύ χειρότερο.

Πήγε στο γιατρό, αλλά του είπε αμέσως να μην ανησυχεί «δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια φλέβα κιρσούς που μόλις εμφανίστηκε»του είπε χαρακτηριστικά.

¨Όταν όμως ο 42χρος παρατήρησε μια κίνηση των «κιρσών» α προς τα επάνω και προς τα κάτω , αποφάσισε ότι ήταν καιρός να πάρει μια δεύτερη γνώμη.

Οι γιατροί εξέτασαν λίγο πιο προσεκτικά το πόδι του και συνειδητοποίησαν ότι αυτό το «πνεύμα» είχε μετακινηθεί αρκετά εκατοστά κατά τον τελευταίο μήνα.

Όταν κατάλαβαν το λάθος τους, δεν μπορείτε να φανταστείτε τον τρόμο τους . Αυτή η «φλέβα» ήταν στην πραγματικότητα ένα παράσιτο που προκαλεί μια μόλυνση που ονομάζεται δερματική μεταναστευτική προνύμφη.

Αυτό δεν ήταν μια φλέβα στο πόδι του ανθρώπου: αυτό ήταν ένα σκουλήκι. Αυτά τα αγκυλόστομα ζουν συνήθως στα έντερα των φιλικών προς τα κατοικίδια ζώα μας, όπως οι σκύλοι και οι γάτες, και συνήθως εξαπλώνονται από τα περιττώματά τους.

Οι άνθρωποι στη συνέχεια μπορεί να μολυνθούν μέσω της επαφής με τα περιττώματα, συνήθως από το περπάτημα χωρίς παπούτσια στην παραλία ή στο έδαφος που είναι κοντά στον χώρο των ζωικών αποβλήτων.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε την επαφή με αυτό το σκουλήκι είναι να φοράτε παπούτσια ή flip-flops, κατά το περπάτημα στην παραλία. Συνήθως αυτή η ασθένεια παρατηρήται σε τροπικές περιοχές, αλλά έχουν υπάρξει περιπτώσεις μεταβίβασης και σε άλλα κλίματα! Ευτυχώς, ο 42 χρονος μετά τη λήψη αντι-παρασιτικού φαρμάκου έγινε καλά.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share