Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αυτό το συσκευασμένο κοτόπουλο φαίνεται συνηθισμένο - Όταν παρατηρήσετε την ετικέτα θα πάθετε πλάκα

Τραγικό

26 Ιουνίου 2020 15:36
Αυτό το συσκευασμένο κοτόπουλο φαίνεται συνηθισμένο - Όταν παρατηρήσετε την ετικέτα θα πάθετε πλάκα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτό το συσκευασμένο κοτόπουλο μπορεί να φαίνεται σαν όλα τα άλλα. Όταν παρατηρήσετε όμως την ετικέτα πάνω του, δεν θα το πιστεύετε.

Ακόμα μια τρομακτική εικόνα. Είναι δύσκολο να αλλάξουμε τον εαυτό μας από την μία μέρα στην άλλη. Αυτό που είναι πιο εύκολο όμως είναι να κάνουμε μικρά και σταθερά βήματα. Άλλη μέρα μπορούμε να μην φάμε καθόλου κρέας, αν σκεφτούμε ότι και αυτό το 6χρονο αγοράκι οδηγήθηκε με πόνους στο λαιμό όταν έφαγε ένα κοτόπουλο.

Προσοχή: Αυτό είναι το ολέθριο λάθος που κάνετε στο ξεπάγωμα του κοτόπουλου

Όλοι μας έχουμε συνηθίσει να αποθηκεύουμε το κοτόπουλο και παντός τύπου κρέας στην κατάψυξη για να το διατηρήσουμε για παραπάνω χρονικό διάστημα και να μην μπαίνουμε στη διαδικασία κάθε φορά που θέλουμε να μαγειρέψουμε να επισκεπτόμαστε το κοντινότερο κρεοπωλείο. Ναι, αυτή είναι μια σωστή κίνηση και μας βγάζει από μεγάλο κόπο, ποιο είναι όμως το λάθος που μπορούμε να κάνουμε και να καταστρέψουμε το φαγητό μας μειώνοντας του τόσο τη γεύση όσο και τα θρεπτικά συστατικά του;

Το ολέθριο λάθος που κάνουμε είναι στο ξεπάγωμα του, κάτι το οποίο μπορεί να στερήσει πολλά από τη γεύση του αλλά να θέσει και την υγεία μας σε κίνδυνο, ωστόσο, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξετε και όταν αγοράζετε κοτόπουλο, δείτε εδώ τι πρέπει να προσέξετε στην εμφάνισή του.

Όχι καυτό νερό!

Σε περίπτωση που θα πρέπει να προετοιμάσετε το κρέας γρήγορα, ποτέ μην το ξεπαγώσετε μέσα σε καυτό νερό. Αντ' αυτού, χρησιμοποιήσετε έναν φούρνο μικροκυμάτων στην αντίστοιχη ρύθμιση για ξεπάγωμα κοτόπουλου.

Αν έχετε λίγο περισσότερο χρόνο, ξεπαγώσετε το κατεψυγμένο κρέας μέσα στο ψυγείο. Αλλά να θυμάστε, ότι αυτό θα χρειαστεί τουλάχιστον 24 ώρες για να γίνει σωστά από την στιγμή που θα το βγάλετε από την κατάψυξη και θα το βάλετε στην συντήρηση του ψυγείου.

Ένας τρίτος τρόπος είναι να ξεπαγώσετε το κοτόπουλο είναι σε κρύο νερό. Μην ξεχάσετε όμως ότι θα πρέπει να αλλάζετε το νερό κάθε 30 λεπτά.

Η απόψυξη σε θερμοκρασία δωματίου ή σε ζεστό νερό απαγορεύεται επειδή το κρέας θα χάσει την ποιότητα του. Επίσης, κινδυνεύει να μολυνθεί με επιβλαβή βακτήρια που αναπτύσσονται σε υψηλότερες θερμοκρασίες, ειδικά το καλοκαίρι.

Συμβουλή: Προτού παγώσετε το κοτόπουλο, κόψτε το σε μικρές ποσότητες ή/και μερίδες, γιατί από τη στιγμή που θα το αποψύξετε, απαγορεύεται να το καταψύξετε εκ νέου στη συνέχεια. Αν είναι σε μικρές μερίδες, θα μπορείτε πάντοτε να ξεπαγώνετε την ποσότητα που θέλετε.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share