Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

Η φωτογραφία που σαρώνει το διαδίκτυο - Ποιο πρόσωπο είναι ο άνδρας και ποιο η γυναίκα; Μην βιαστείτε να απαντήσετε

Σοκ

6 Ιουνίου 2020 12:47
Η φωτογραφία που σαρώνει το διαδίκτυο - Ποιο πρόσωπο είναι ο άνδρας και ποιο η γυναίκα; Μην βιαστείτε να απαντήσετε
Αρθρογράφος: Γιάννης Κυριακόπουλος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ATHENSMAGAZINE.GR

Follow us on Google News

Η φωτογραφία που βλέπετε παρακάτω μπερδεύει τον εγκέφαλο. Όπως τις κοιτάτε, μπορείτε να… ορκιστείτε ότι ξέρετε ποια εικόνα δείχνει έναν άνδρα και ποια μια γυναίκα; Μην βιαστείτε να απαντήσετε πάντως… Παράλληλα σε ένα άλλο κουίζ, το 98% των ανθρώπων δεν μπορεί να εντοπίσει τη ζέβρα που κρύβεται ανάμεσα στα γκνου. Εσείς μπορείτε να το λύσετε

Η ψευδαίσθηση με το φύλο του εικονιζόμενου προσώπου

Φωτογραφία που σαρώνει στο διαδίκτυο. Ποια είναι η γυναίκα και ποιος ο άνδρας

Σε αυτή την ψευδαίσθηση από τον Ρίτσαρντ Ράσελ, του οποίου η σχετική μελέτη δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Perception, το ίδιο πρόσωπο φαίνεται να ανήκει σε γυναίκα, όταν ο τόνος του δέρματος γίνεται ελαφρύτερος (αριστερή εικόνα) και σε άντρα, όταν ο τόνος του δέρματος γίνεται πιο σκοτεινός (δεξιά εικόνα).

Είναι, ωστόσο, ακριβώς το ίδιο πρόσωπο!

Η ψευδαίσθηση λειτουργεί επειδή η αλλαγή του τόνου της επιδερμίδας επηρεάζει την αντίθεση (contrast) του προσώπου, δηλαδή τονίζει διαφορετικές σκιάσεις ανάμεσα στα πιο σκοτεινά μέρη του προσώπου (χείλη και τα μάτια) και τα ελαφρύτερα μέρη (το δέρμα).

Πολύ λίγοι αντιλαμβάνονται ότι η αντίθεση (contrast) στο χρώμα του προσώπου αποτελεί καθοριστικό χαρακτηριστικό του κάθε φύλου, αλλά στην πραγματικότητα η αντίθεση είναι κατά μέσο όρο υψηλότερη στις γυναίκες από ό, τι στους άντρες.

Ακόμη και χωρίς συνειδητά να το γνωρίζουμε, ο εγκέφαλός μας είναι προσαρμοσμένος στη διαφορά στην αντίθεση μεταξύ των δύο φύλων και έτσι η αντίθεση είναι ένα πράγμα που ο εγκέφαλος χρησιμοποιεί για να προσδιορίσει το φύλο. Όταν αφαιρούνται άλλα στοιχεία από το οπτικό ερέθισμα, αυτή η αντίθεση μένει να είναι ο καθοριστικός παράγοντας, για να «αποφασίσει» ο εγκέφαλος αν το πρόσωπο που αντικρίζει είναι άντρας, ή γυναίκα.

Πρόσεξε καλά την εικόνα - Αν ήσουν εκεί τι θα έκανες πρώτα; Η απάντησή σου σημαίνει πολλά

Αν δεις αυτή την εικόνα, τι θα έκανες πρώτα από όλα; Πρόσεχε γιατί αυτό που θα απαντήσεις θα φανερώσεις πολλά για την προσωπικότητα σου!

Έχουμε συνηθίσει στις καταστάσεις όπου υπάρχουν δύο επιλογές: η καλή και η κακή. Αλλά αυτό το τεστ δεν είναι έτσι. Δεν υπάρχει «λάθος» επιλογή γιατί όλες είναι σωστές!

Υπάρχουν πράγματα στην ζωή που αποκαλύπτουν πολλά για σένα, όπως οι καθημερινές συνήθειες και η γλώσσα του σώματος…

Σου αρέσουν τα τεστ; Τότε μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις και αυτό το μαθηματικό τεστ!

τεστ προσωπικότητας μωρό, κουζίνα, σκύλος

Να βγάλετε τον βραστήρα από την φωτιά

Αυτό δείχνει πως έχετε πάθος και αντιδράτε αυθόρμητα. Επιλέγετε γρήγορα χωρίς αμφιβολίες και τίποτα δεν θα σας σταματήσει από το να πετύχετε τους στόχους σας.

Βαριέστε όμως γρήγορα, νοιάζεστε για την ασφάλειά σας και δεν σας αρέσουν οι εκπλήξεις. Είναι πιο εύκολο για σας να ακολουθήσετε ένα ξεκάθαρο σχέδιο χωρίς απρόσμενες αλλαγές.

Να απαντήσετε το τηλέφωνο

Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να συγκεντρώνεστε και σας αρέσει η διπλωματία. Είστε πιεστικός και δεν αποδέχεστε τα σφάλματα των άλλων. Είστε επιχειρηματίες και σας αρέσει να κάνετε πολλά πράγματα ταυτόχρονα.

Μπορείτε να επικοινωνείτε εύκολα με άλλους ανθρώπους. Σας αρέσει να κάνετε νέες γνωριμίες και σας αρέσει να είστε στο προσκήνιο.

Να ηρεμήσετε το μωρό που κλαίει

Είστε ήρεμοι και πολυμήχανοι. Σας αρέσει να βοηθάτε τους άλλους και είστε έτοιμοι να θυσιαστείτε για εκείνους. Είστε άνθρωποι της οικογένειας και εκτιμάτε τις ανθρώπινες σχέσεις.

Φοβάστε την μοναξιά και είναι σημαντικό να έχετε πάντα κάποιον μαζί σας. Για σας, ένα ήρεμο απόγευμα με την οικογένεια είναι πιο ελκυστικό από ένα πάρτυ με πολύ κόσμο.

Να σταματήσετε το σκυλί που δαγκώνει τον καναπέ

Εάν αποφασίσετε να απομακρύνετε τον σκύλο από τον καναπέ, αυτό δείχνει πως δεν αντέχετε την ακαταστασία, είτε στο σπίτι, είτε στην ζωή σας. Είναι σημαντικό για σας να έχετε τα πάντα υπό έλεγχο.

Δεν θα ηρεμήσετε εάν δεν είναι τα πάντα όπως τα θέλετε. Δίνετε πολύ προσοχή στα υλικά και την κοινωνική θέση. Έχετε τις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα και γνωρίζετε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να δράσετε σε κάθε περίπτωση.

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share