Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Εγκατέλειψαν μωρό στο νοσοκομείο και όταν η νοσοκόμα σήκωσε την κουβέρτα του, ούρλιαξε από τρόμο

Σοκαριστικό

6 Ιουνίου 2020 11:03
Εγκατέλειψαν μωρό στο νοσοκομείο και όταν η νοσοκόμα σήκωσε την κουβέρτα του, ούρλιαξε από τρόμο
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Πολλοί άνθρωποι μπορεί να μην σκέφτονται καν την ιδέα να εγκαταλείψουν το μωρό τους στο νοσοκομείο. Ωστόσο, η μητέρα του Adam σοκαρίστηκε τόσο πολύ με την κατάσταση του νεογέννητου γιου της που αποφάσισε να τον αφήσει στο νοσοκομείο. Όταν η νοσοκόμα που τον βρήκε σήκωσε την κουβέρτα του, έπαθε το σοκ της ζωής της! Επίσης, ένας πατέρας έβαλε το κρύο χέρι του βρέφους κάτω από την κουβέρτα, όμως... μην πάρετε τα μάτια σας από το άλλο χέρι του μωρού!

Παρά τον τρόμο της, ήξερε αμέσως τι να κάνει. Δυστυχώς, δεν ήταν η πρώτη φορά που εγκατέλειπαν ένα μωρό στο πεζοδρόμιο μπροστά από το νοσοκομείο. Μετέφερε το μωρό στα επείγοντα το συντομότερο δυνατό για να το εξετάσουν. Ωστόσο, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι συνέβαινε κάτι ιδιαίτερο που δεν ήταν ορατό με γυμνό μάτι...

Αυτό το μωρό δεν έμοιαζε με κανένα συνηθισμένο μωρό. Γεννήθηκε χωρίς καθόλου άκρα. Έπασχε από το σύνδρομο Hanhart, μια σπάνια πάθηση που επηρεάζει περίπου ένα στα 20,000 μωρά. Η κατάσταση χαρακτηρίζεται συνήθως από δυσμορφίες γνάθου και γλώσσας καθώς και από εν μέρει έλλειψης δακτύλων στα χέρια και τα πόδια. Όμως, αυτή η περίπτωση ήταν απίστευτη καθώς η κατάσταση ήταν τόσο τρομερή που το μωρό δεν είχε ούτε χέρια ούτε πόδια.

Το άμοιρο παιδί το έστειλαν σε ορφανοτροφείο και το έδωσαν για υιοθεσία. Θα είχε μια ευκαιρία στη ζωή ένα μωρό χωρίς χέρια και πόδια; Δεν φαινόταν αυτήν τη στιγμή. Ακόμα και αν κάποιος ήθελε να το υιοθετήσει, θα έπρεπε να του παρέχει εξειδικευμένη προσοχή και ιατρική φροντίδα όλο το εικοσιτετράωρο. Αυτό θα σήμαινε περισσότερη ευθύνη από το συνηθισμένο. Για κάποιο χρονικό διάστημα, φαινόταν ότι το άτυχο μωρό θα περνούσε το υπόλοιπο της ζωής του στο κρεβάτι, κρυμμένο από την κοινωνία.

Η μοίρα, ωστόσο, του επιφύλασσε κάτι διαφορετικό. Χιλιάδες μίλια μακριά από τη Βραζιλία, στη Γιούτα, η Janelle Adams έκανε τα ψώνια της όταν είδε ένα άρθρο για το αγόρι. Απλά δεν μπορούσε να σταματήσει να το σκέφτεται. Η θλιβερή ιστορία του την άγγιξε τόσο πολύ που έπεισε τον σύζυγό της, τον Ron Adams, να προσπαθήσουν να υιοθετήσουν το αγόρι. Η Janelle και ο σύζυγός της τελικά ταξίδεψαν στη Βραζιλία για να υιοθετήσουν το αγόρι, αλλά δεν θα ήταν και τόσο εύκολο.

Η ολοκλήρωση της υιοθεσίας δεν ήταν εύκολη υπόθεση για τη Janelle και τον σύζυγό της. Έπαιρνε χρόνο και περιλάμβανε πολλή γραφειοκρατία. Ωστόσο, το ζευγάρι επέμεινε και στο τέλος τους επέτρεψαν να πάρουν το μικρό αγόρι σπίτι τους. Το αγόρι χωρίς πόδια και χέρια είχε πλέον οικογένεια και ένα σπίτι με 13 αδέλφια. Του έδωσαν επίσης ένα νέο όνομα: Gabe. Τον υποδέχτηκαν με ανοιχτές αγκάλες κατά την άφιξή του στις ΗΠΑ. Ήταν απίστευτο!

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share