Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σοκ: 24χρονη ακούει τα όργανα του σώματός της να κινούνται

Το σπάνιο σύνδρομο από το οποίο πάσχει

29 Μαΐου 2020 12:02
Σοκ: 24χρονη ακούει τα όργανα του σώματός της να κινούνται
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Με ένα εξαιρετικά σπάνιο σύνδρομο διαγνώστηκε μια 24χρονη γυναίκα στο Περθ της Αυστραλίας, η οποία ακούει τα όργανα του σώματος της να κινούνται μέσα στο σώμα της. Ενώ, μία κοπέλα έχει ζωγραφισμένο στο σώμα της έναν ολόκληρο χάρτη και μόλις μάθετε το λόγο θα τη χειροκροτήσετε!

Η αισθητικός Τένικα Νικότρα μπορεί να ακούσει την καρδιά της να χτυπά και την κίνηση των ματιών της. Πρόκειται για ένα σπάνιο και δυσάρεστο σύνδρομο που ονομάζεται Superior Canal Dehiscence Syndrome (SCDS). Η πρώτη φορά που κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά ήταν όταν έφτιαχνε τα νύχια μιας φίλης της, τον Οκτώβριο του 2017 και σταμάτησε ξαφνικά να ακούει από το αριστερό της αυτί.

«Νόμιζα ότι θα περάσει αλλά συνειδητοποίησα ότι ξαφνικά άκουγα τους χτύπους της καρδιάς μου αλλά μόνιμα και τόσο δυνατά που δυσκολευόμουν να κοιμηθώ» δηλώνει η Τένικα στη Daily Mail. Ο έντονος αυτός ήχος «ξεθώριασε» λίγες μέρες αργότερα αλλά ένας νέος ήχος έκανε την εμφάνισή του, ο οποίος γινόταν πιο δυνατός όταν κουνούσε τα μάτια της.

Τότε, η νεαρή γυναίκα απελπίστηκε και είδε κάποιον γιατρό ο οποίος όμως της είπε ότι δεν είχε τίποτα και το ίδιο έκαναν και αρκετοί γιατροί τους επόμενους μήνες. Τελικά τον Μάιο του 2018, η 24χρονη είδε έναν ειδικό που έκανε αμέσως τη διάγνωση του σπάνιου συνδρόμου από το οποίο υποφέρει.

9+1 σπάνια και ασυνήθιστα χαρακτηριστικά του ανθρώπινου σώματος που έχει μόνο το 5% του πληθυσμού της γης

Θεωρείτε ότι έχετε βρει σε άλλους ανθρώπους ασυνήθιστα χαρακτηριστικά στο σώμα τους; Σε περίπτωση που σας θέσει κάποιος, το συγκεκριμένο ερώτημα, μη βιαστείτε να του απαντήσετε. Ο λόγος είναι πως πιθανότατα ξέρετε πολύ λίγα πράγματα, πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα. Ακολουθεί σχετική λίστα, με ασυνήθιστα χαρακτηριστικά:

Ακολουθούν τα δέκα πιο σπάνια χαρακτηριστικά ανθρώπων στη γη

Κόκαλα πιο σκληρά και από μπετόν: Οι άνθρωποι με τόσο σκληρά κόκαλα, μετά από ένα σοβαρό ατύχημα με το αυτοκίνητο, δε θα έχουν ούτε ένα κάταγμα.

Βλεφαρίδες που μεγαλώνουν όχι σε μία, αλλά σε δύο σειρές: Τρανταχτό παράδειγμα η Ελίζαμπεθ Τέιλορ.

Αίμα που δεν περιέχει αντιγόνα: Κάτι καθόλου φυσιολογικό, καθώς μόνο 40 άτομα έχουν εντοπιστεί με αυτό το σπάνιο αίμα.

Κι άλλα σπάνια χαρακτηριστικά ανθρώπων στη γη

Έλλειψη λεπτού τένοντα, πάνω από την παλάμη: Μόνο το 16% των ανθρώπων εμφανίζουν αυτό το ασυνήθιστο χαρακτηριστικό.

– Δύο ολοκληρωμένοι γενετικοί κώδικες: Όλοι μας έχουμε ένα γενετικό κώδικα.

Μία μικρή τρύπα δίπλα στο αυτί: Μόνο στο 5% των ατόμων εντοπίζεται αυτή η μικρή τρύπα, η οποία και κληρονομείται στους απόγονους. Δείτε εδώ τι σημαίνει αυτή η μικρή τρύπα δίπλα στο αυτί.

Τα υπόλοιπα σπάνια χαρακτηριστικά ανθρώπων στη γη

– Περισσότερα πλευρά από το φυσιολογικό: Βέβαια τα παραπάνω πλευρά μπορεί να δημιουργήσουν και κάποια θέματα υγείας.

– Ικανότητα να αντιλαμβάνονται τα “αόρατα χρώματα”: Τα άτομα που έχουν αυτή την ικανότητα, μπορούν να διακρίνουν μέχρι και 99 εκατομμύρια χρώματα.

Μικρή ανάγκη ξεκούρασης και ύπνου: Η Μάργκαρετ Θάτσερ, ο Σαλβαντόρ Νταλί, ο Γουίνστον Τσώρτσιλ και ο Νίκολα Τέσλα κοιμόντουσαν μόνο 4 ώρες την ημέρα και ήταν το ίδιο ξεκούραστοι και παραγωγικοί με κάποιον που είχε κοιμηθεί ένα ολόκληρο οχτάωρο.

Το τελευταίο σπάνιο χαρακτηριστικό ανθρώπων στη γη

Καμία πιθανότητα παραγωγής χοληστερίνης στον οργανισμό τους: Σε αυτή την κατηγορία, ανήκουν κάποιοι “τυχεροί” άνθρωποι που τρώνε σχεδόν τα πάντα, χωρίς να παράγει ο οργανισμός τους χοληστερίνη.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share