Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Έφηβος βγήκε έξω ντυμένος ως γιατρός πανούκλας του 17ου αιώνα - Θα "λιώσετε"

Τρόμαξε πολλούς κατοίκους

5 Μαΐου 2020 14:56
Έφηβος βγήκε έξω ντυμένος ως γιατρός πανούκλας του 17ου αιώνα - Θα

Η αστυνομία του Νόρφολκ έχει εντοπίσει το άτομο που περπατούσε γύρω από ένα χωριό ντυμένο ως γιατρός πανούκλας του 17ου αιώνα, διακωμωδώντας τον κορωνοϊό. Δείτε τον στο Athensmagazine.gr

Το εν λόγω άτομο είχε εντοπιστεί να περιπλανιέται στο προάστιο του Hellesdon, κοντά στο Norwich, ντυμένο με μια μάλλον στολή που αποτελείται από μαύρο μανδύα, καπέλο και μυτερή μάσκα σαν ράμφος.

Οι κάτοικοι έβλεπαν αυτό το άτομο κάθε μέρα τις τελευταίες δύο εβδομάδες και είχαν εκφράσει ανησυχίες στην αστυνομία. Αν και μερικοί διασκεδάζουν, άλλοι φοβούνται και ανησυχούν για την επίδραση που θα μπορούσε να έχει στα παιδιά.

Όπως αναφέρθηκε από το BBC News, αξιωματικοί έχουν εντοπίσει τώρα το άτομο που φοράει στολήγ γιατρού της πανούκλας και λέγεται ότι είναι αγόρι στα τέλη της εφηβείας του.

Η αστυνομία δεν έχει κυκλοφορήσει το όνομά του, ωστόσο, και οι αξιωματικοί του έδωσαν έκτοτε «να λογοδοτήσει» για τις πράξεις του, σε μια περίοδο που η Βρετανία θρηνεί εκατομμύρια νεκρούς.

Η ανατριχιαστική εμφάνιση χρονολογείται από τον 17ο αιώνα, μια εποχή που οι γιατροί πίστευαν ότι θα μπορούσαν να προστατευτούν από τον Μαύρο Θάνατο γεμίζοντας τις μυτερές μάσκες τους με αρώματα και βότανα.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την πανούκλα, και, λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα παγκόσμια κρίση υγείας, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι άνθρωποι βρήκαν το κοστούμι τρομακτικό.

«Μου είπαν ότι έχω κάτι πολύ σοβαρό» - Σοκάρει η μαρτυρία Γάλλου που «κόλλησε» κορωνοϊό από το Δεκέμβριο

Σοκαριστική είναι η μαρτυρία ενός πολίτη στη Γαλλία, ο οποίος φαίνεται πως «κόλλησε» κορωνοϊό από το Δεκέμβριο, αφού μπορεί τα πρώτα κρούσματα να είχαν αναφερθεί επισήμως στις 24 Ιανουαρίου στην χώρα, αλλά εκείνος μάλλον είχε την ασθένεια από τις 27 Δεκεμβρίου 2019.

Ο Αμιρούς Αμάρ βρισκόταν στο νοσοκομείο, λοιπόν, τον περασμένο Δεκέμβριο, με τους γιατρούς τότε να μην μπορούν να αναγνωρίσουν ακριβώς το τι είχε. Κάτι τέτοιο, ασφαλώς, έγινε γνωστό λίγους μήνες αργότερα, αφού αποδείχθηκε πως είχε κορωνοϊό και ήταν ένα από τα πρώτα κρούσματα στην χώρα, ενώ περίπου ένα μήνα αργότερα καταγράφηκαν τα πρώτα, ενώ λίγο καιρό μετά συνεχίζει να καταγράφεται ο τραγικός απολογισμός.

Ο ίδιος είναι ο πατέρας μιας οικογένειας και εξήγησε, ότι πήγε στα επείγοντα στις 27 Δεκεμβρίου, έχοντας πυρετό, κούραση και βήχα, με τα συμπτώματα να μην υποχωρούν. «Καταλάβαινα, ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, είχα πόνους στο στήθος και μου έκοβαν την αναπνοή», αναφέρει ο ίδιος, τονίζοντας πως οι γιατροί τον επιβεβαίωσαν, λέγοντας του πως «έχετε κάτι πολύ σοβαρό». Λίγες μέρες αργότερα, βέβαια, γύρισε στο σπίτι του.

Μερικές εβδομάδες αργότερα, το νοσοκομείο του ξεκίνησε να κάνει τεστ σε 24 ασθενείς για κορωνοϊό, που είχαν νοσηλευτεί το Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο με πνευμονική πάθηση, με τον Αμάρ να συμμετάσχει επίσης. Το τεστ, λοιπόν, βρέθηκε θετικό, κάτι που τον εξέπληξε ιδιαίτερα. «Μου είπαν πως είμαι θετικός και δεν πίστευα το πόσο σοβαρή μπορεί να είναι η ασθένεια», επισημαίνει εκείνος.

Ο ίδιος, βέβαια, προσθέτει πως δεν μπορεί να καταλάβει το πώς «κόλλησε» τον κορωνοϊό. Ο αρμόδιος του νοσοκομείου, όπου βρισκόταν, είπε μάλιστα πως η γυναίκα του Αμάρ μπορεί να είχε προσβληθεί από τον φονικό ιό, κάτι που ίσως θα είχε γίνει ακόμη στον χώρο εργασίας του, αλλά και το σούπερ μάρκετ ή οποιοδήποτε άλλο μέρος, μην εκφράζοντας ωστόσο συμπτώματα.

Αυτή τη στιγμή, βέβαια, ο Αμιρούς Αμάρ είναι πολύ καλύτερα και δε σημειώνει καμία επιπλοκή, αλλά η μαρτυρία του δημιουργεί ερωτήματα, ως προς το πότε τελικά ξεκίνησε ο ιός την πορεία του, τόσο στην Κίνα όσο και τον υπόλοιπο κόσμο, ενισχύοντας την άποψη για αρχή της παρουσίας του, τον Νοέμβριο.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share