Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

23χρονη έγκυος αποφασίζει να κάνει έκτρωση όταν βλέπει ότι το μωρό αντί για πόδια έχει...Οι γιατροί δεν το πίστευαν

Αδιανόητο

3 Μαΐου 2020 13:29
23χρονη έγκυος αποφασίζει να κάνει έκτρωση όταν βλέπει ότι το μωρό αντί για πόδια έχει...Οι γιατροί δεν το πίστευαν

Μια 23χρονη έγκυος από την Κίνα αποφάσισε να κάνει έκτρωση, όταν στο υπερηχογράφημα οι γιατροί είδαν ότι το έμβρυο στην θέση των ποδιών ανέπτυσσε κάτι άλλο.

Η 23χρονη Κινέζα Γου, εξετάστηκε από γιατρούς στη πόλη Yichang όταν ήταν 6 μηνών έγκυος, σύμφωνα με τη Daily Mail. Ένας υπέρηχος αποκάλυψε ότι το έμβρυο δεν είχε πόδια, αλλά αντίθετα είχε μια ουρά.

Οι γιατροί διέγνωσαν το έμβρυο με σειρηνομελία ή αλλιώς γνωστό ως «Σύνδρομο της Γοργόνας». Η σειρηνομελία είναι μια σπάνια πάθηση και μια μορφή δυσπλασίας κατά την οποία τα πόδια αναπτύσσονται συγχωνευμένα. Δεν είναι η πρώτη φορά που γεννιούνται παιδιά με σπάνιες παθήσεις, αφού και αυτό εδώ γεννήθηκε με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά, και τελικά μπορούν να ζήσουν παραπάνω από όσο λένε οι γιατροί.

Η Γου έμαθε ότι το μωρό της δεν είχε αναπτύξει ουροδόχο κύστη και είχε υποανάπτυκτο ήπαρ. Αποφάσισε να τερματίσει την εγκυμοσύνη, όταν οι γιατροί της είπαν ότι το μωρό θα επιβίωνε για μερικές ώρες μετά τη γέννησή του.

Οι αιτίες της σειρηνομελίας είναι ακόμα άγνωστες. Η σπάνια πάθηση συμβαίνει μία φορά στις 100.000 εγκυμοσύνες. Η Σίλοχ Πέπιμ υπέφερε από σειρηνομελία και πέθανε στην ηλικία των 10 ετών το 2009. Πήρε το παρατσούκλι «Κορίτσι γοργόνα» και υποβλήθηκε σε 150 εγχειρήσεις.

«Της έλειπαν πολλά βασικά όργανα, μεταξύ των οποίων η μήτρα, η ουροδόχος κύστη και το παχύ έντερο,» δήλωσε ο Δρ. Μάθιου Χάντ, που παρακολουθούσε την Σίλοχ το 2008.

«Δεν είχε κόλπο και δεν υπήρχε κάποιος τρόπος να αποβάλλονται τα ούρα από το σώμα της. Τα περισσότερα μωρά που γεννιούνται με αυτή τη πάθηση πεθαίνουν από έλλειψη νεφρικού ιστού.»

15χρονη γέννησε το κοριτσάκι της φωτογραφίας και οι γιατροί "πάγωσαν" - Δεν είχαν ξαναδεί κάτι αντίστοιχο

Αυτή η 15χρονη γέννησε αυτό το κοριτσάκι της φωτογραφίας, κάνοντας τους γιατρούς του νοσοκομείο να μείνουν άφωνοι. Δεν είχαν ξαναδεί ποτέ παρόμοιο μωρό...

Η Τέιλορ Γκάρισον γέννησε την μικρή Μπριέλ έπασχε από μια σπάνια πάθηση, που λέγεται ανοφθαλμία, που σημαίνει ότι το μωρό δεν είχε μάτια. Ο μαιευτήρας Δρ. Λι Φρίντμαν δηλώνει ότι στα 22 χρόνια που είναι στο επάγγελμα δεν είχε ξαναδεί κάτι τέτοιο, αν και πολλά παιδιά έχουν επιβιώσει με ελλείψεις, σαν αυτό εδώ, που έλειπε μέρος του εγκεφάλου του.

Η πάθηση προσβάλλει ένα στα 5,300 παιδιά που γεννιούνται στις ΗΠΑ, κάτι που ισοδυναμεί με 780 μωρά το χρόνο. Τα αίτια της ανοφθαλμίας είναι ασαφή, αλλά ο γιατρός Φρίντμαν δηλώνει πως δεν είναι γενετικά. “Είναι μια σποραδική μετάλλαξη. Δεν είναι κληρονομικό,” λέει ο Φρίντμαν .

Η γιαγιά του μικρού παιδιού λέει πως δεν ήταν εύκολο να αποδεχθούν το γεγονός αρχικά. “Είναι πολύ σκληρό για ένα μωρό να γεννηθεί χωρίς μάτια κι επειδή η κόρη μου είναι 15 χρόνων, ήταν ακόμα πιο δύσκολο για εκείνη να το αποδεχθεί,” λέει η Λόρι Γκάρισον .

Η μικρή Μπριέλ θα πρέπει να υποβληθεί σε πολλά χειρουργεία για να διαμορφώσουν οι γιατροί το πρόσωπό της. Η μητέρα θέλει ο κόσμος να συμπεριφέρεται στο παιδί της όπως σε ένα οποιοδήποτε φυσιολογικό παιδί. “Θα της συμπεριφέρομαι όπως και αν θα γεννιόταν σαν ένα οποιοδήποτε μωρό, γιατί αυτό είναι. Έτσι την βλέπω εγώ.”

Η οικογένεια Γκάρισον ελπίζει να αφυπνίσει τον κόσμο στο θέμα της ανοφθαλμίας, ώστε να κινητοποιηθούν μελέτες και έρευνες που θα ρίξουν φως στα αίτια που προκαλούν τη μετάλλαξη και στον τρόπο αντιμετώπισής της.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share