Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

«Μην επικοινωνείτε μαζί μου, είμαι χάλια»: Ανακοίνωση έπος ιερέα πάνω σε... κηδειόχαρτο

Έπος!

15 Απριλίου 2020 09:04
«Μην επικοινωνείτε μαζί μου, είμαι χάλια»: Ανακοίνωση έπος ιερέα πάνω σε... κηδειόχαρτο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τον γύρο του διαδικτύου έχει κάνει η φωτογραφία που κυκλοφορεί στα social media και δείχνει ανακοίνωση ενός ιερέα, που συμμορφώνεται μεν στα μέτρα, ωστόσο το πήρε κατάκαρδα που έκλεισαν οι εκκλησιές.

Ο πατέρας Αθανάσιος όχι μόνον έκλεισε την ενορία κατά τις αποφάσεις της Πολιτείας και της Ιεράς Συνόδου στο πλαίσιο των μέτρων αποτροπής της διάδοσης του κορωνοϊού, αλλά έκοψε κάθε επικοινωνία με τους πιστούς του, καθώς βιώνει τον δικό του «Γολγοθά».

Ως εκ τούτου, φρόντισε να τους ενημερώσει για το κλείσιμο της εκκλησίας, ωστόσο έσπευσε να προσθέσει στην ανακοίνωσή του:

«Παρακαλώ μην επικοινωνείτε μαζί μου, είμαι χάλια όπως κι εσείς». Πάντως διατήρησε την ευγένειά του, ευχόμενος «Καλή ανάσταση» στους ενορίτες του.

Αδιανόητο: Ο ιερέας που καταζητείται… πόσταρε στο Facebook υπέρ των ανοικτών εκκλησιών!

Ο ιερέας που καταζητείται από τις Αρχές για την παράνομη Θεία Κοινωνία στο Κουκάκι, όχι μόνο δεν παραδίδεται, αλλά είναι και… ενεργός στα social media, κάνοντας κανονικά ποστ στο Facebook.

Ο ιερέας, λοιπόν, έκανε το απόγευμα της Κυριακής (12/4) ανάρτηση και σε αυτήν παραθέτει όσα είπε ο Μητροπολίτης Μόρφου την Κυριακή των Βαΐων, αναφέροντας πως το κλείσιμο των εκκλησιών είναι ίδιο με το κλείσιμο φαρμακείων ή νοσοκομείων.

Την ίδια ώρα, βέβαια, οι Αρχές τον ψάχνουν, αφού μετά από εντολή του Νίκου Χαρδαλιά, εκδόθηκε κανονικά εισαγγελική παρέμβαση, με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας να είναι έξαλλος με τις εικόνες από το Κουκάκι και την Κέρκυρα χθες (12/4).

Γράφει:

«Όταν ήλθε μέσα ο αστυνομικός, του είπα παιδί μου…διάλεξε..τι θέλεις να εφαρμόσεις · Τον νόμο του κράτους, η τον νόμο του Χριστού; Έμενα ο Χριστός αυτό μου λέει..Αυτόν που έρχεται κοντά μου, δεν θα τον βγάλω έξω…Αυτόν που θέλει να κοινωνήσει σώμα και αίμα Χριστού αφού πιστεύει ότι αυτό το σώμα ειναι η ίδια η ζωή…όχι μόνο η πρόσκαιρος, αλλά και η αθάνατος ζωή που δεν έχει θάνατο, δεν έχει αρρώστια, το καλύτερο φάρμακο και γι’ αυτή την αρρώστια και για την επόμενη που έρχεται ειναι το σώμα και το αίμα του Χριστού. Τώρα, όταν κλείνουμε τις εκκλησίες και περιορίζουμε την Θεία Κοινωνία και φοβίζουμε τον κόσμο να έρχεται ειναι σαν να κλείνουμε τα νοσοκομεία. Ως να κλείνουμε τα φαρμακεία. Άμα θέλουμε τρόποι υπάρχουν. Όπως βρήκαν τρόπους στην Ορθόδοξη Γεωργία. Και οι κανόνες υγιεινής να τηρούνται, αλλά και το σώμα και το αίμα που νικά τον θάνατο και την αρρώστια να προσφέρεται στους πιστούς. Είναι τα δικαιώματα των πιστών. Όπως έχουν δικαιώματα οι άθεοι έχουν δικαιώματα και οι πιστοί. Και αισθάνομαι ότι σήμερα τα δικαιώματα των πιστών καταπατούνται.»

Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος από την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Κυριακής των Βαΐων 12-4-2020

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share