Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Δικογραφίες για τη Θεία Κοινωνία σε Κέρκυρα και Κουκάκι - Αυτόφωρο για τον ιερέα που… κοινωνούσε από την πίσω πόρτα

Συμβαίνει τώρα!

12 Απριλίου 2020 21:22
Δικογραφίες για τη Θεία Κοινωνία σε Κέρκυρα και Κουκάκι - Αυτόφωρο για τον ιερέα που… κοινωνούσε από την πίσω πόρτα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δύο δικογραφίες μέσω της ΕΛΑΣ έχουν σχηματιστεί από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Βαγγέλης Ιωαννίδης για το περιστατικό στο Κουκάκι, όπως έχει σχηματίσει και ο εισαγγελέας Κέρκυρας Διονύσιος Λαμπρίδης, για τα δύο περιστατικά που συγκλόνισαν την Ελλάδα, ενώ διαδικασία αυτοφώρου θα υπάρξει για τον ιερέα που… κοινωνούσε από την πίσω πόρτα.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, να υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις εισαγγελικές Αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας επικοινώνησε με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, τόσο στο Κουκάκι όσο και στην Κέρκυρα και ζήτησε να ερευνηθούν από τους αρμόδιους Εισαγγελικούς λειτουργούς τα πραγματικά περιστατικά. Τέλος, εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στους Εισαγγελείς, οι οποίοι θα επιτελέσουν πλήρως το καθήκον τους.

Κορωνοϊός: Πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας στο Δήμο Ιωαννίνων αποφάσισε ο Νίκος Χαρδαλιάς!

Την απαγόρευση κυκλοφορίας αποφάσισε ο Νίκος Χαρδαλιάς στο Δήμο Ιωαννίνων, με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας να προχωρά στην εν λόγω δράση, για να περιοριστεί ο συνωστισμός σε ορισμένα σημεία της περιοχής εξαιτίας του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, ο κύριος Χαρδαλιάς τόνισε, ότι από την Κυριακή 12 Απριλίου και μέχρι και την 27η Απριλίου καθημερινά από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το άλλο πρωί, απαγορεύεται η κυκλοφορία πολιτών στις πολυσύχναστες περιοχές του Δήμου Ιωαννίνων. Δείτε και τις δράσεις του για τη Θεία Κοινωνία σε Κουκάκι και Κέρκυρα.

Το μέτρο αυτό αφορά τους δρόμους:

1. Από πλατεία Μαβίλη μέχρι τέλος ποδηλατόδρομου - πεζόδρομου Ανατολής

2. Παράδρομοι εκατέρωθεν της περιφερειακής οδού Ιωαννίνων .(Από τη διασταύρωση Στ. Νιάρχου έως το τούνελ Αεροδρομίου - οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου

3. Περιαστικό μονοπάτι δασυλλίου Ιωαννίνων, στην περιοχή Φρόντζου

Τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση είναι καθολική.

Το αίτημα για την επιπλέον λήψη μέτρων στα Ιωάννινα είχαν διατυπώσει με γραπτή αναφορά τους στη Γ.Γρ.Πολιτικής Προστασίας.ο περιφερειάρχης Ηπείρου και ο δήμαρχος Ιωαννίνων.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share