Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021

"Ανέβασε" μια selfie από την παραλία στο διαδίκτυο και όλοι πάγωσαν - Μόλις δείτε ποιος είναι από πίσω θα καταλάβετε

Έκανε αυτό που έπρεπε

2 Απριλίου 2020 10:40
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτή η κοπέλα δημοσίευσε μια selfie από την παραλία και έκανε όλο το διαδίκτυο να σοκαριστεί με αυτό που είδε και έγραψε.

Οι περισσότεροι ξεχνάνε ότι τα κοινωνικά δίκτυα έχουν ακόμα μια σημαντική λειτουργία: διαδίδουν χρήσιμες πληροφορίες πολύ γρήγορα. Δεν είναι η μόνη που περνάει σοβαρά μηνύματα μέσω μιας φωτογραφίας, αφού και άλλες κοπέλες, σαν αυτή, επιλέγουν να κάνουν το ίδιο και να δώσουν στήριξη σε πολλούς ανθρώπους.

Τελευταία, πολλοί χρήστες χρησιμοποιούν το Facebook και τις άλλες κοινωνικές πλατφόρμες για να προειδοποιήσουν για τους καθημερινούς κινδύνους.

Η Χάλει Όσκαρ προειδοποίησε τους διαδικτυακούς της φίλους μέσω Facebook για κάτι τρομακτικό που της συνέβη όσο έκανε ηλιοθεραπεία δίπλα σε μια λίμνη: την πλησίασε ένας παράξενος άντρας και άρχισε να της κάνει ανάρμοστες ερωτήσεις.

Η Χάλει συνειδητοποίησε ότι ίσως πρόκειται για κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων κι έτσι ενημέρωσε τους φίλους της να προσέχουν.

Η Χάλει δημοσίευσε την εμπειρία της στο Facebook, ελπίζοντας ότι έτσι θα ενημερώσει τον κόσμο της κοινότητας της. Μέσα σε μερικές εβδομάδες, η δημοσίευση της έγινε viral. Έχει πάνω από 10.000 κοινοποιήσεις.

Έγραψε:

«Κάτι παράξενο συνέβη σήμερα ενώ έκανα ηλιοθεραπεία στην λίμνη… ένας άντρας κοντά στα 50 περπατούσε συνεχώς πίσω μου και μετά με πλησίασε και προσπάθησε να μου μιλήσει για τα τατουάζ μου, ενώ κοιτούσε εμφανώς τα οπίσθια μου… αλλά δεν είναι αυτό το τρομακτικό κομμάτι.

δημοσίευση μιας κοπέλας στο facebook

Όσες φορές κι αν του το ζήτησα, δεν με άφησε ήσυχη. Στεκόταν σε σημείο από όπου έβλεπε τέλεια τα πάντα εκτός από το πρόσωπο μου και μου έκανε παράξενες ερωτήσεις, όπως:

“Έχεις φίλους;”
“Έχεις πολλούς ανθρώπους που νοιάζονται για σένα;”
“Αν έχεις φίλους, πού είναι;”
“Έχεις καλό πιστωτικό όριο; Πού είναι η κάρτα σου;”
“Πόσο μακριά μένεις από δω με τα πόδια;”
“Σε ποιο λύκειο πήγαινες;”
“Έχεις παιδί, άρα προφανώς είσαι σεξουαλικά ενεργή, απολαμβάνεις τον πόνο, όπως αυτόν ενός τατουάζ;”»

«Ευχαριστώ την καλύτερη μου φίλη, Μάντι Φουέντες που πήρε και με βοήθησε να τον ξεφορτωθώ. Μόλις πήρε, εκείνος κυριολεκτικά έτρεξε.

Ισχυρίστηκε ότι ήταν από το Waukegan και ότι ήταν εκεί μόνος. Μιλούσε σπαστά αγγλικά και είμαι 99% σίγουρη ότι ήταν έμπορος λευκής σαρκός από τις ερωτήσεις που μου έκανε.

Προφανώς και δεν απάντησα σε αυτές τις ερωτήσεις, τον αγνοούσα και του ζητούσα να με αφήσει ήσυχη. Φοβόμουν να σηκωθώ και να πάω στο αυτοκίνητο μου, γιατί 1. είναι πολύ πιο εύκολο να σε αρπάξει κάποιος όταν είσαι όρθιος παρά ξαπλωμένο και 2. γιατί δεν ήθελα να δει τι αυτοκίνητο οδηγώ ή να με ακολουθήσει σπίτι. Όταν έφυγε, συνέχισε να κάνει κύκλους στο νησί Simmons για άλλα 20 λεπτά και τελικά έφυγε.

Γυναίκες, παρακαλώ προσέχετε, αν πάτε στην λίμνη μόνες, πείτε σε κάποιον πού είστε και πάρτε τα μέτρα σας! Κανείς άντρας δεν με έχει κάνει ποτέ να αισθανθώ τόσο άβολα και να φοβηθώ για την ασφάλεια μου.»

Μετά το περιστατικό – και μερικά ακόμη στην κοινότητα -η τοπική αστυνομία του Kenosha έβγαλε ανακοίνωση. Σύμφωνα με ειδησεογραφικό σταθμό του Milwaukee, «Οι αρχές λένε ότι ο αυτοκινητόδρομος Ι-94 ανάμεσα στο Milwaukee και το Σικάγο είναι στόχος εμπορίας ανθρώπων, γιατί οδηγεί σε πολλούς προορισμούς.»

Η τοπική σχολική διεύθυνση επίσης έβγαλε σχετική ανακοίνωση στην σελίδα τους στο Facebook. Πολλοί ακούνε για την εμπορία ανθρώπων και υποθέτουν ότι δεν θα τους συμβεί ποτέ. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζουν όλοι τους κινδύνους.

Μια μέρα μετά την αρχική της δημοσίευση, η Χάλει δημοσίευσε ενημέρωση, λέγοντας ότι θα υπάρχει αστυνόμευση στην λίμνη, λόγω των πολλών κοινοποιήσεων της δημοσίευσης της. Οι φίλοι της σχολίασαν γράφοντας μηνύματα υποστήριξης γι’αυτό που της συνέβη.

Δυστυχώς, όταν η Χάλει πήγε την πρώτη φορά στην αστυνομία, δεν θεώρησαν τις πληροφορίες επαρκείς – αλλά με την υποστήριξη των φίλων και των συγγενών της (αλλά και αγνώστων), η αστυνομία συνειδητοποίησε ότι η υπόθεση ήταν σοβαρή και ότι έπρεπε να κάνουν επίσημη έρευνα.

Στην τρίτη ενημέρωση της έδωσε πληροφορίες για πηγές εμπορίας ανθρώπων. Αν ακούσετε για εμπορία ανθρώπων στο μέρος όπου ζείτε, επικοινωνήστε με τις τοπικές αρχές.

TAGS
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share