Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Προσοχή! Έτσι κλέβουν πανεύκολα το PIN και την κάρτα σας από το ΑΤΜ

Έχει συμβεί σε πολλούς

29 Μαρτίου 2020 11:22
Προσοχή! Έτσι κλέβουν πανεύκολα το PIN και την κάρτα σας από το ΑΤΜ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτός είναι ένας από τους τρόπους που ανεπιτήδευτοι μπορούν να κλέψουν την κάρτα σας και τον αριθμό PIN και να αδειάσουν τον τραπεζικό σας λογαριασμό χωρίς να το πάρετε καν χαμπάρι απο το ΑΤΜ!

Αρχικά να αναφέρουμε ότι ο αριθμός PIN δίνει πρόσβαση στο κινητό ή στην κάρτα σας, για αυτό καλό θα ήταν να είναι ισχυρός και όχι ένας από αυτούς που θα δείτε εδώ, μιας και μπορεί εύκολα να κλαπεί.

Ο ένας κλέβει το PIN και ο άλλος αντικαθιστά την κάρτα με μία ψεύτικη ενώ το θύμα νομίζει ότι πραγματοποίησε τη συναλλαγή του με απόλυτη ασφάλεια

Λεπτό προς λεπτό καταγράφουν κάμερες ασφαλείας έξω από ATM την παγίδα στην οποία ο καθένας από εμάς μπορεί να πέσει.

Μπορεί ο πελάτης να νομίζει ότι βγάζει με απόλυτη ασφάλεια τα χρήματά του παρατηρώντας όμως με προσοχή τη σκηνή που εκτυλίσσεται πίσω από την πλάτη του, είναι εύκολο ο οποιοσδήποτε να καταλάβει πόσο εύκολο είναι τελικά να πέσουμε στην παγίδα επιτήδειων.

Η απάτη βήμα – βήμα

Ο πελάτης της τράπεζας είναι μπροστά από το ATM και περιμένει να σηκώσει χρήματα από το μηχάνημα. Τότε μία άγνωστη -σε αυτόν- γυναίκα η οποία στέκεται ακριβώς από πίσω του, τον παρακολουθεί προσεκτικά τη στιγμή που εκείνος πληκτρολογεί το PIN του. Έχοντας καταγράψει στο μυαλό της τον κωδικό, ρίχνει κάτω την τσάντα της και ο πελάτης σπεύδει να τη βοηθήσει. Ο διπλανός… πελάτης, λοιπόν, (που μόνο πελάτης δεν είναι), αρπάζει την ευκαιρία και την ώρα που το θύμα γυρίζει να βοηθήσει τη γυναίκα εκείνος αρπάζει την κάρτα βάζοντας στη θέση της μία άλλη ψεύτικη. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, ο πελάτης γυρίζει παίρνει τα χρήματά του και την ψεύτικη κάρτα και φεύγει αμέριμνος και σίγουρος ότι έχει πραγματοποιήσει με ασφάλεια τη συναλλαγή του. Δυστυχώς, όμως, μόνο αυτό δεν έχει συμβεί αφού η γυναίκα και ο άντρας έχουν καταφέρει να του κλέψουν το PIN μαζί με την κάρτα του.

Κάπως έτσι, ο τραπεζικός μας λογαριασμός μπορεί να αδειάσει σε ανύποπτο χρόνο από τους χάκερ των ATM.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share