Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Βρείτε τον δολοφόνο της φωτογραφίας: Ένας αστυνομικός γρίφος που μόνο το 12% των ανθρώπων έλυσε

Δοκιμάστε το

28 Μαρτίου 2020 08:22
Βρείτε τον δολοφόνο της φωτογραφίας: Ένας αστυνομικός γρίφος που μόνο το 12% των ανθρώπων έλυσε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είστε καλοί στη λύση μυστηρίων και δύσκολων υποθέσεων; Πιστεύετε πως θα μπορούσατε να εργαστείτε ως ντέντεκτιβ;

Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να δοκιμάσετε την τύχη σας, με την ακόλουθη υπόθεση.

Αναλυτικότερα:

Η υπόθεση

O επιχειρηματίας Τζον Χάουαρντ βρίσκεται δηλητηριασμένος στο τραπέζι του σαλονιού του, εκεί που λίγη ώρα νωρίτερα έχει κάνει το τραπέζι σε αγαπημένους του συνεργάτες.

Η αστυνομία παρακολουθεί την κάμερα του σπιτιού που έχει καταγράψει τις κινήσεις όλων των παρευρισκομένων στο δείπνο του Τζον, του ιδιοκτήτη του ομώνυμου εστιατορίου της περιοχής.

Στο δείπνο ήταν παρόντες ο Τζο, ο συνέταιρος του Τζον στο εστιατόριο, ο μάνατζερ του εστιατορίου, η Μαίρη, η σύζυγος του Τζον, ο λογιστής του εστιατορίου και ο σερβιτόρος του δείπνου.

Η αστυνομία σημείωσε 5 πράγματα να συμβαίνουν στους 5 ύποπτους για τον φόνο του Τζον

– Ο μάνατζερ που καθόταν δεξιά στην οθόνη του βίντεο κοιτούσε αγχωμένος κάθε πέντε λεπτά το ρολόι του. Δεν μοιράστηκε τίποτα από το τραπέζι, έφαγε αποκλειστικά ό,τι ήταν μέσα στο πιάτο του.
– Ο λογιστής φαινόταν ήρεμος και εξυπηρετικός. Έδινε φαγητό στους υπόλοιπους στο τραπέζι. Στο τέλος του δείπνου έκοψε ένα μήλο, έφαγε το μισό και το υπόλοιπο το έδωσε στον Τζον.
– Ο Τζο μιλούσε ήρεμα αλλά διαρκώς στο τηλέφωνό του καθ’ όλη τη διάρκεια του δείπνου και γυρνούσε κάθε δέκα λεπτά και κοιτούσε τον Τζον να τρώει. Φαινόταν ότι έδινε οδηγίες σε κάποιον.
– Η Μαίρη κοιτούσε διαρκώς την πόρτα της εξόδου, σαν να περίμενε κάποιον ενώ δυο φορές ψιθύρισε κάτι στο αυτί του σερβιτόρου που έφευγε αμέσως μετά τον ψίθυρο.
– Ο σερβιτόρος σέρβιρε όλο το βράδυ και διαρκώς έβαζε το ελεύθερο χέρι του στην τσέπη του σαν να ψάχνει κάτι. Μία φορά στη διάρκεια του δείπνου του έπεσε το πιρούνι του Τζον και έτρεξε στην κουζίνα να το αντικαταστήσει.

Ποιος πως έκανε φόνο από τους πέντε έκανε τον φόνο;

Έχεις τις ικανότητες, την φαντασία αλλά και το αναλυτικό μυαλό για να το λύσεις; Δες τη λύση του μυστηρίου κάτω από τη φωτογραφία που ακολουθεί!

Λύση


Απάντηση:

O δολοφόνος είναι ο λογιστής. Ο Τζον, το αφεντικό του είχε ανακαλύψει την απάτη του στα λογιστικά βιβλία και ετοιμαζόταν να τον διώξει μετά το δείπνο. Ο λογιστής έβαλε διαφανές δηλητήριο μόνο από τη μία πλευρά του μαχαιριού που έκοψε το μήλο. Ο ίδιος έφαγε το κομμάτι του μήλου που δεν είχε ακουμπήσει η δηλητηριασμένη πλευρά της λεπίδας και έδωσε το άλλο κομμάτι στον Τζον, σκοτώνοντάς τον.

Δοκίμασε και αυτό το τεστ που μόνο το 5% των ανθρώπων μπορεί να βρει το κρυμμένο φλαμίνγκο

TAGS
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share