Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ελληνική πατέντα - Παππούς πήγε στην λαϊκή αγορά με μάσκα, φτιαγμένη από… μπειμπιλίνο! (Video)

Ελληνικό δαιμόνιο ή ελληνική βλακεία;

17 Μαρτίου 2020 20:55
Ελληνική πατέντα - Παππούς πήγε στην λαϊκή αγορά με μάσκα, φτιαγμένη από… μπειμπιλίνο! (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ελληνικό δαιμόνιο ή ελληνική βλακεία; Ένας παππούς επισκέφθηκε την λαϊκή αγορά με αυτοσχέδια μάσκα, φτιαγμένη από… μπειμπιλίνο! Παράλληλα, νέο μήνυμα απέστειλε η Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στα κινητά για τον κορωνοϊό

Ο πανικός έχει κυριεύσει τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας που αναζητούν μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα να διαφεύγουν σε αυτοσχέδιες λύσεις, αφού οι μάσκες, είτε είναι σε έλλειψη, είτε είναι πανάκριβες!

Το βίντεο κατέγραψε έμπορος της λαϊκής αγοράς, στον πάγκο του οποίου μάλιστα, σταμάτησε ο παππούς για να αγοράσει αχλάδια!

«Θερίζει» ο κορωνοϊός στην Ιταλία - 345 θάνατοι σε μία μέρα, 3.526 νέα κρούσματα

Ο αριθμός των νεκρών από την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ιταλία, συνεχίζει να αυξάνεται. Ενώ, ο Ιταλός αναισθησιολόγος Άντζελο Βαβασόρι συγκλονίζει με την μαρτυρία του από τη μάχη με τον κορωνοϊό

Πλέον, τα συνολικά κρούσματα του κορωνοϊού στην γειτονική χώρα ανέρχονται σε 31.506, με τους νεκρούς να φτάνουν τους 2.503, ενώ 2.941 άνθρωποι έχουν αναρρώσει από τον Covid-19.

Μέχρι χτες, τα κρούσματα ήταν 27.980, ενώ οι ασθενείς που είχαν πεθάνει ήταν 2.158, κάτι που σημαίνει το τελευταίο 24ωρο πέθαναν 345 ασθενείς ενώ καταγράφηκαν και 3.526 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιταλία εξακολουθεί να διαθέτει τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων και νεκρών σε όλη την Ευρώπη, ενώ έρχεται στη δεύτερη θέση σε παγκόσμιο επίπεδο – πίσω μόνο από την Κίνα. Πλέον, οι νεκροί στην Ιταλία από την πανδημία, αντιστοιχούν στο 1/3 των συνολικών θανάτων παγκοσμίως.

Κορωνοϊός: Ποιος ήταν ο πέμπτος νεκρός; Τα χαρακτηριστικά των θυμάτων στην Ελλάδα

Στους πέντε ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τον κορωνοϊό στη χώρα μας όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας 67χρονος στην Αθήνα με υποκείμενα νοσήματα είναι ο πέμπτος νεκρός από κορωνοϊό στη χώρα μας.

Τα χαρακτηριστικά των θυμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε παράλληλα στο «προφίλ» και τα χαρακτηριστικά των θυμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Όπως τόνισε όλα τα θύματα είναι άνδρες.

Ο μέσος όρος ηλικίας των νεκρών είναι τα 68 έτη. Τέλος, και τα πέντε θύματα είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Φαρμακεία: Δυνατότητα εξυπηρέτησης πελατών από την ειδική θυρίδα

Το υπουργείο Υγείας στους φαρμακοποιούς, στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορωνοϊό, δίνει την δυνατότητα εξυπηρέτησης από την ειδική θυρίδα ασφαλείας.

Η δυνατότητα δίδεται σε περίπτωση αδυναμίας εξυπηρέτησης εντός του φαρμακείου, καθώς παραμένουν ανοικτά, μαζί και άλλα καταστήματα, που μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ.

Μετά από αίτημα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας απέστειλε εγκύκλιο στην οποία αναφέρονται τα εξής: «Λόγω των παρουσών ειδικών συνθηκών, στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ο φαρμακοποιός αδυνατεί να εξυπηρετήσει τους πολίτες εντός του φαρμακείου, παρέχεται η δυνατότητα της εξυπηρέτησης από την ειδική θυρίδα ασφαλείας εξυπηρέτησης του κοινού».

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share