Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Το σπάνιο άλογο που είναι καλυμμένο από χρυσάφι - Το θαύμα της φύσης

Είναι αληθινό

28 Φεβρουαρίου 2020 20:06
Το σπάνιο άλογο που είναι καλυμμένο από χρυσάφι - Το θαύμα της φύσης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα από τα πιο ξεχωριστά θεάματα που μπορεί να δει κανείς και είναι δημιούργημα της φύσης, είναι αυτό το σπάνιο άλογο, που το τρίχωμα του είναι σαν καλυμμένο από χρυσό.

Αυτή η σπάνια ράτσα αλόγων από το Τουρκμενιστάν κρύβει τεράστια ιστορία πίσω της και η ομροφία τους είναι αξιοθαύμαστη. Και ενώ έχουμε δει άλογα να κάνουν πολλά περίεργα, ακόμα και άλογο σαν σκύλο όπως θα δείτε εδώ, αυτό το άλογο μας καταπλήττει με την ιδιαιτερότητα του.

Τα Akhal-Teke εκτρέφονται στο σύγχρονο Τουρκμενιστάν, που βρίσκεται στην κεντρική Ασία και σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις υπάρχουν μόνο 1.250 άλογα σε όλο τον κόσμο. Η παλαιότερη φυλή αλόγων, αφού χρονολογείται περίπου 5.000 χρόνια πριν.

Αυτό που τα χαρακτηρίζει είναι το κρεμ μεταλλικό χρώμα τους, καθώς και ότι είναι ιδιαίτερα υπάκουα, ενώ φημίζονται για την ταχύτητα τους και την αντοχή τους σε μεγάλες πορείες!

Η εντυπωσιακή του, σχεδόν μεταλλική λάμψη, προέρχεται από μια μοναδική δομή της τρίχας, η οποία γυαλίζει όταν πέφτει επάνω της το φως ενώ έχει διαπιστωθεί ότι έχουν το ίδιο γονίδιο με αυτό του ελαφιού, που τους χαρίζει αυτή τη μεταλλική λάμψη.

Τα άλογα της φυλής Akhal-Teke συγκέντρωσαν θαυμαστές σε όλο τον κόσμο, όταν το Τουρκμενιστάν, όπου εκτρεφόταν, προσαρτήθηκε στη Ρωσία στα τέλη του 19ου αιώνα. Η εξέλιξη της αρχικής φυλής, τα Palomino όπως τα λένε, που έχουν το χρυσό τρίχωμα, είναι εξαιρετικά δημοφιλή στην Αμερική.

Οι κραυγές του αλόγου ακούγονταν για ώρες αλλα δεν ξέραν από πού - Τότε εντοπίστηκε μέσα σε μια τρύπα και...

Ένα τρομακρατημένο άλογο πόνι που έπεσε μέσα σε μια βαθιά τρύπα, έπρεπε να απεγκλωβιστεί από έναν εκσκαφέα αφού έπεσε και παγιδεύτηκε. Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr

Το βίντεο, που γυρίστηκε στο Clwyd της Ουαλίας, δείχνει το λευκό πόνι, που ονομάζεται Φλο, να κοιτάει μέσα από μια ρωγμή στη γη, καθώς ο μηχανικός βραχίονας του εκσκαφέα χαράζει το έδαφος.

Καθώς ο οδηγός σκάβει προσεκτικά τη λάσπη, το άλογο καταφέρνει να σηκώσει τα πόδια του επάνω στον εξοπλισμό αφού η τρύπα είναι αρκετά μεγάλη για να ξεφύγει.

Ανασέρνει τον εαυτό του και κάνει ανοίγει τον δρόμο για να περάει, όπως λέει ένας άνθρωπος: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν τραυματίστηκε».

Η Ρόσι Ουίλσον, από το Whitford της Ουαλίας, είχε πάει να ελέγξει τα πόνυ σε ένα στάβλο, όταν συνειδητοποίησε ότι κάποιος έλειπε.

Λέει ότι έψαξαν ξέφρενα για το άλογο πριν ακούσουν το ακούσουν να πονάει, που βρισκόταν σε κίνδυνο από τη βαθιά τρύπα. Το βίντεο έγινε viral, όπως και το βίντεο με το άλογο που γέννησε δίδυμα, που θα δείτε εδώ.

TAGS
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share