Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αυτή η 92χρονη γιαγιά πήρε ένα πινέλο στα χέρια της. Αυτό που έκανε δεν μπορούν να το κάνουν ούτε 20άρηδες!

Εκπληκτικό!

9 Ιανουαρίου 2020 13:33
Αυτή η 92χρονη γιαγιά πήρε ένα πινέλο στα χέρια της. Αυτό που έκανε δεν μπορούν να το κάνουν ούτε 20άρηδες!

Αυτή η 92χρονη γιαγιά πήρε ένα πινέλο στα χέρια της - Αυτό που έκανε μετά δεν μπορούν να το κάνουν ούτε 20άριδες!

Μία γιαγιά καλλιτέχνης 90 ετών παρακαλώ. Κάτοικος της Λούκα, ενός χωριού της Τσεχίας, έχει βάλει στόχο να κάνει τη γενέτειρά της τόσο γοητευτική και ξεχωριστή με την τέχνη της που περνάει κάθε άνοιξη και καλοκαίρι τον χρόνο της διακοσμώντας παράθυρα και κουφώματα με μαγευτικά σχέδια. Ο γιαγιάδες είναι αξιολάτρευτες και κάποιε φορές κάνουν πράγματα που δεν κάνουν ακόμα και μικρότεροι όπως αυτές οι γιαγιάδες που ήθελαν να γιορτάσουν την φιλία τους. Αυτό που έκαναν ξεπερνά κάθε λογική!

Μία καλλιτέχνης που ακούει στο όνομα Άνεζκα Κασπάρκοβα, είναι πρώην αγρότισσα. Πήρε αυτό το χόμπι από μια άλλη γυναίκα της περιοχής η οποία και της είπε όλα τα μυστικά της. Χρησιμοποιώντας έντονο μπλε χρώμα και ένα μικρό πινέλο, δημιουργεί ζωγραφίζοντας περίπλοκα μοτίβα λουλουδιών. Τα έργα της είναι εμπνευσμένα από την παραδοσιακή τέχνη του Μοράβιαν (νότια Τσεχία).

Παρά την επίτευξη τόσο της τοπικής όσο και της μεγάλης ανά τον κόσμο αναγνώρισής της, η γιαγιά επιμένει ότι αυτό που κάνει πρόκειται αποκλειστικά για ευχαρίστηση. «Είμαι καλλιτέχνης», δήλωσε στα τσεχικά ΜΜΕ. «Απλά το απολαμβάνω και θέλω να βοηθήσω».

Αυτή η γιαγιά καλλιτέχνης μας αποδεικνύει περίτρανα ότι η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός και πως αν αγαπάς πραγματικά κάτι μπορείς να το κάνεις όποτε θέλεις. Ένα μεγάλο μπράβο!

Η γιαγιά καλλιτέχνης και το έργο της μέσα σε 15 φωτογραφίες:

Γιαγιά καθυστερεί τον κόσμο επειδή θέλει να πληρώσει με κέρματα. Δείτε τι της είπε μια μαμά που περίμενε στην Ουρά!

Γιαγιά καθυστερεί τον κόσμο επειδή θέλει να πληρώσει με κέρματα. Δείτε τι της είπε μια μαμά που περίμενε στην Ουρά!

Η Bigler έγινε έξω φρενών καθώς περίμενε στην ουρά από ένα κατάστημα, καθώς μία ηλικιωμένη καθυστερούσε την ουρά γιατί ήθελε να πληρώσει με κέρματα.«Συνειδητοποίησα ότι η γυναίκα μπροστά μου έκανε πολύ ώρα και είδα ότι ήθελε να πληρώσει με κέρματα«, δήλωσε η Bigler. «Στην αρχή ήμουν εκνευρισμένη και ενοχλημένη γιατί είχα μία πολύ κουραστική μέρα.» Όλοι αγαπάμε μια γιαγιά όταν συμπεριφερετε με τον δικό της τρόπο, όπως αυτή που έκανε κάτι το φοβερό μποστά σε μια ολόκληρη πλατεία!

Τότε η Bigler παρατηρήσε τον ταμία, που προσπαθούσε να επισπεύσει την διαδικασία, βοηθώντας την ηλικιωμένη αργά και υπομονετικά.

«Είδα τον νεαρό υπάλληλο να βοηθάει την γυναίκα, μετρώντας τα κέρματα της τόσο τρυφερά και υπομονετικά από τα τρεμάμενα χέρια της. Τον άκουσα κατ” επανάληψη να λέει “ναι, κυρία”» έγραψε η Bigler στη σελίδα της στο Facebook. «Όταν τον ρώτησε αν έφταναν τα χρήματά της για ν” αγοράσει μία ακόμη σακούλα, αυτός της απάντησε “ναι” και πήγε δύο ταμεία μπροστά για να πάρει μία σακούλα και στη συνέχεια έβαλε τα ψώνια της μέσα.»

Την είχε εντυπωσιάσει το ήθος και οι τρόποι του ταμία και ο νεαρός ήταν καλύτερο παράδειγμα για τα παιδιά της, απ” ότι αυτή η ίδια.

«Συνέχεια μου ζητούσε συγνώμη, αλλά της έλεγα πως δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα«, είπε ο Gilbert. «Αντιμετωπίζω τον καθένα με τον ίδιο σεβασμό που δείχνω και στη γιαγιά μου.»

Η ιστορία που μοιράστηκε η Bigler στο Facebook έγινε viral. Από τότε έδωσε στον ταμία μία θέση στο νοσοκομείο όπου εργαζόταν περιστασιακά. Ο άντρας είναι πλέον τεχνικός στη φροντίδα των ασθενών. Το νοσοκομείο πληρώνει για την εκπαίδευσή του, έτσι ώστε ο 20χρονος να μπορέσει να γίνει νοσηλευτής

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share