Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Λιοντάρι μονομάχησε με γκνου. Νόμιζε ότι η νίκη ήταν εύκολη ωστόσο στη συνέχεια...

Μεγάλη ανατροπή!

14 Νοεμβρίου 2019 15:16
Λιοντάρι μονομάχησε με γκνου. Νόμιζε ότι η νίκη ήταν εύκολη ωστόσο στη συνέχεια...

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Ένα λιοντάρι μονομάχησε με γκνου... Πίστευε πως η νίκη ήταν εύκολη ωστόσο στη συνέχεια ήρθε η ανατροπή.

Με την ευκαιρία διαβάστε: Έπος: Η απίστευτη γκριμάτσα του λιονταριού όταν το ''κάνει''με την λιονταρίνα!

Τη μάχη κατέγραψαν οι κάμερες ταξιδιωτών στη Νότια Αφρική. Όλοι πίστεψαν ότι η μάχη θα ήταν άνιση και ο Βασιλιάς των ζώων θα κατάφερνε να νικήσει το γκνου το οποίο είχε παγιδευτεί στα δόντια του.

Το γκνου έχει κοντόχοντρο λαιμό, με κεφάλι στενόμακρο και κέρατα φαρδιά στη βάση τους. Υπάρχουν δύο είδη πολύ διαφορετικά μεταξύ τους. Το γκνου με την άσπρη ουρά, γνωστό και ως κοννοχαίτης είναι λεπτοκαμωμένο περίπου 120 εκ. ψηλό, κοντόσωμο και με μακριά πόδια. Έχει μαύρο χρώμα με μακριά κρόσσια στον αυχένα και μακριά άσπρη ουρά. Στο ραβδωτό γνου ή κυανή κοννοχαίτης είναι πιο μακριά στο σώμα, γκριζογάλαζο με σκούρες καφέ ραβδώσεις στο λαιμό. Το ραβδωτό γνου είναι μεγαλύτερο, γύρω στα 144 εκ. ύψος και με κοντύτερα κέρατα. ...

Δείτε ένα λίγο διαφορετικό βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο για να καταλάβετε:

Αυτό το κορίτσι αποφάσισε να στείλει ένα φιλί στο λιοντάρι. Αυτό που ακολουθεί έκανε τον πατέρα της να...

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Το κορίτσι αυτό αποφάσισε να στείλει ένα φιλάκι στο λιοντάρι. Ωστόσο αυτό που ακολουθεί έκανε τον μπαμπά της να πετάξει την κάμερα.

Πολλές είναι οι φορές, όπου οι επισκέπτες στα ζωολογικά κέντρα αγνοούν τελείως τους κανόνες ασφαλείας. "Μην αγγίζεται το τζάμι" είναι μία συνηθισμένη πινακίδα που θα συναντήσετε σε αυτά τα πάρκα. Με την ευκαιρία διαβάστε: Δύο αρσενικά λιοντάρια μάχονται για μια... γυναίκα! Δεν φαντάζεστε τι συμβαίνει μετά!

Έτσι έκαναν και οι γονείς του κοριτσιού. Όπως θα δείτε και μόνοι σαν, την άφησαν να πλησιάσει πολύ κοντά στο τζάμι που βρισκόταν ο βασιλιάς της ζούγκλας, το λιοντάρι.

Το κοριτσάκι στέλνει ένα αξιαγάπητο φιλάκι στο λιοντάρι! Λέτε να συγκινήθηκε καθόλου ο μοχθηρός βασιλιάς των ζώων;

Δείτε τι ακολούθησε και θα καταλάβετε το μέγεθος της συγκίνησης...

Θαύμα της φύσης: Το πιο σπάνιο λιοντάρι που αν το δείτε θα θέλατε να το έχετε μαζί σας για πάντα!

Το πιο σπάνιο λιοντάρι που αν το δείτε θα θέλατε να το είχατε μαζί σας για πάντα!

Πριν καιρό έγινε η γέννηση ενός απειλούμενου με εξαφάνιση λευκού λιονταριού.

Το λιονταράκι, στο οποίο δόθηκε το όνομα Nieve (που στα ισπανικά σημαίνει «χιόνι»), αποτελεί τον καρπό του ζευγαρώματος δύο άλλων ενήλικων λευκών λιονταριών που ζουν στο πάρκο, ενώ οι κτηνίατροι που το εξέτασαν διαπίστωσαν ότι χαίρει άκρας υγείας. Κυνηγοί σκότωσαν ένα λιοντάρι. Όταν πήγαν να το βγάλουν φωτογραφία, δεν είχαν ιδέα τι τους περίμενε!

Τα λευκά λιοντάρια αποτελούν ένα μοναδικό θαύμα της φύσης, όμως βρίσκονται στο χείλος της εξαφάνισης και μόνο 13 από αυτά υπολογίζεται ότι ζουν ελεύθερα στην άγρια φύση.

Περίπου 300 άτομα ζουν σε ολόκληρο τον κόσμο, τα περισσότερα από τα οποία παραμένουν σε προστατευμένο περιβάλλον σε ζωολογικούς κήπους και πάρκα άγριας ζωής ανά τον κόσμο.

Τα λευκά λιοντάρια δεν είναι ακόμα ξεχωριστό υποείδος, παρ’όλο που κάποιοι το θεωρούν. Τα σημερινά εξημερωμένα λευκά λιοντάρια είναι απόγονοι δύο νεαρών ατόμων που εντοπίστηκαν και αιχμαλωτίστηκαν στο καταφύγιο Τιμμπαβάτι στη Νότια Αφρική το 1975.

Το 2003 η WTL (Global White Lion Protection Trust), πρότεινε για πρώτη φορά τον επαναπάτρισμό των λευκών λιονταριών στο ενδημικό τους περιβάλλον, στο καταφύγιο Τιμμπαβάτι στην Ν.Αφρική. Προγενέστερες έρευνες έχουνε δείξει ότι τα λευκά λιοντάρια κυνηγούνε το ίδιο ή και περισσότερο επιτυχώς με τους «χρωματιστούς» συγγενείς τους. Λιοντάρι ετοιμάζεται να κατασπαράξει αγοράκι! Δευτερόλεπτο αργότερα...

Πιο προσεκτικές μελέτες όμως έδειξαν ότι τα λευκά λιοντάρια έχουνε πολύ λιγότερες επιτυχίες στο κυνήγι σε σχέση με τα φυσιολογικά λιοντάρια, λόγω του χρώματός τους που δεν τους παρέχει αρκετή κάλυψη.

Τελικά η WTL αποφάσισε να αναμείξει φυσιολογικά λευκά και χρωματιστά λιοντάρια στην ενδημική τους περιοχή.Τα λευκά λιοντάρια στην άγρια φύση κυνηγάνε αντιλόπες, γαζέλες, γκνου, ζέβρες, φακόχοιρους και σπάνια καμηλοπαρδάλεις.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share