Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Έπος: Η απίστευτη γκριμάτσα του λιονταριού όταν το ''κάνει''με την λιονταρίνα!

Τα δίνει όλα στο κρεβάτι!

14 Νοεμβρίου 2019 07:35
Έπος: Η απίστευτη γκριμάτσα του λιονταριού όταν το ''κάνει''με την λιονταρίνα!

Η απίστευτη γκριμάτσα του λιονταριού όταν το ''κάνει''με την λιονταρίνα!

Ένα λιοντάρι χαμογελούσε μέχρι τ’ αυτιά λίγο πριν ζευγαρώσει με μια λέαινα στο εθνικό πάρκο Maasai Mara στην Κένυα. Δύο αρσενικά λιοντάρια μάχονται για μια... γυναίκα! Δεν φαντάζεστε τι συμβαίνει μετά!

Οι φωτογραφίες δείχνουν το μεγαλόσωμο ζώο σε κατάσταση διέγερσης. Το λιοντάρι στέκεται στα πίσω πόδια του, βρυχάται και δείχνει όλα τα δόντια του, καθώς προετοιμάζεται να “αρπάξει” τη λέαινα.

Ο 55χρονος φωτογράφος Vclav Ilha, δήλωσε: “Μόλις η θηλυκιά είναι έτοιμη να ζευγαρώσει, θα σηκώσει την ουρά της και θα τον προκαλέσει τρίβωντας τα πόδια της. Το αρσενικό την ακολουθεί ανυπόμονα, γιατί τα θηλυκά αφήνουν πίσω τους μια δυνατή οσμή.”

Αυτή ήταν μόνο η αρχή μιας κατάστασης που θα μπορούσε να διαρκέσει έως και πέντε ημέρες. Τα λιοντάρια ζευγαρώνουν έως και 200 ​​φορές και παρόλο που η πράξη διαρκεί μόλις λίγα δευτερόλεπτα, εκείνα συνεχίζουν το ζευγάρωμα μετά από 20 λεπτά.

Το λιοντάρι βρυχάται και μόλις η λέαινα ανταποκριθεί, θα σηκώσει την ουρά της και θα προκαλέσει τα αρσενικά, τρίβοντας ή σέρνοντας στα πόδια της.

Τότε το αρσενικό λιοντάρι θα ακολουθήσει τη λέαινα με ανυπομονησία καθώς ακολουθεί μια έντονη οσμή που αφήνει πίσω της όταν είναι έτοιμη για ζευγάρωμα.

Το λιοντάρι κάνει μια γκριμάτσα καθώς προετοιμάζεται να ζευγαρώσει με τη λέαινα κατά τη διάρκεια του στο Maasai Mara.

“Μου αρέσει στις φωτογραφίες μου να καταγράφω μια αλληλεπίδραση, είτε ανάμεσα στα ζώα, τη φύση ή στους ανθρώπους,” είπε ο φωτογράφος.

Ανατριχιαστικό: Λιοντάρι περικυκλώνεται από 20 ύαινες! Τότε συμβαίνει το απίστευτο (video)

Αυτό είναι το μεγαλείο της φύσης και όχι άδικα το λιοντάρι θεωρείται ο βασιλιάς του ζωικού βασιλείου!

Τι ακριβώς συμβαίνει; Ας τα πάρουμε από την αρχή! Καθώς περιπλανιέται μόνος του, ο Ρεντ το λιοντάρι δέχεται τη λυσσαλέα επίθεση μιας αγέλης από 20 ύαινες.

Ωστόσο ο Ρεντ δεν είναι διατεθειμένος να παραδώσει τα όπλα έτσι απλά και είναι αποφασισμένος να αποδείξει γιατί το είδος του ονομάζεται "βασιλιάς της ζούγκλας". Οι ύαινες ωστόσο λειτουργούν ομαδικά με μοναδικό σκοπό να τον κατασπαράξουν. Λιοντάρι τρώει ελάφι που ήταν έγκυος. Αυτό που κάνει στη συνέχεια ξεπερνά κάθε λογική!

Κάποια στιγμή, στην "μάχη", στο πλευρό του Ρεντ, θα ενταχθεί και ένα ακόμη λιοντάρι. Ο φίλος του Τάτου...

Θα καταφέρουν τα δύο λιοντάρια να ανατρέψουν τα προγνωστικά; Δείτε τη συναρπαστική μάχη στο απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ "Dynasties" του BBC.

Δείτε το ανατριχιαστικό βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Θαύμα της φύσης: Το πιο σπάνιο λιοντάρι που αν το δείτε θα θέλατε να το έχετε μαζί σας για πάντα!

Το πιο σπάνιο λιοντάρι που αν το δείτε θα θέλατε να το είχατε μαζί σας για πάντα!

Πριν καιρό έγινε η γέννηση ενός απειλούμενου με εξαφάνιση λευκού λιονταριού.

Το λιονταράκι, στο οποίο δόθηκε το όνομα Nieve (που στα ισπανικά σημαίνει «χιόνι»), αποτελεί τον καρπό του ζευγαρώματος δύο άλλων ενήλικων λευκών λιονταριών που ζουν στο πάρκο, ενώ οι κτηνίατροι που το εξέτασαν διαπίστωσαν ότι χαίρει άκρας υγείας. Κυνηγοί σκότωσαν ένα λιοντάρι. Όταν πήγαν να το βγάλουν φωτογραφία, δεν είχαν ιδέα τι τους περίμενε! (video)

Τα λευκά λιοντάρια αποτελούν ένα μοναδικό θαύμα της φύσης, όμως βρίσκονται στο χείλος της εξαφάνισης και μόνο 13 από αυτά υπολογίζεται ότι ζουν ελεύθερα στην άγρια φύση.

Περίπου 300 άτομα ζουν σε ολόκληρο τον κόσμο, τα περισσότερα από τα οποία παραμένουν σε προστατευμένο περιβάλλον σε ζωολογικούς κήπους και πάρκα άγριας ζωής ανά τον κόσμο.

Τα λευκά λιοντάρια δεν είναι ακόμα ξεχωριστό υποείδος, παρ’όλο που κάποιοι το θεωρούν. Τα σημερινά εξημερωμένα λευκά λιοντάρια είναι απόγονοι δύο νεαρών ατόμων που εντοπίστηκαν και αιχμαλωτίστηκαν στο καταφύγιο Τιμμπαβάτι στη Νότια Αφρική το 1975.

Το 2003 η WTL (Global White Lion Protection Trust), πρότεινε για πρώτη φορά τον επαναπάτρισμό των λευκών λιονταριών στο ενδημικό τους περιβάλλον, στο καταφύγιο Τιμμπαβάτι στην Ν.Αφρική. Προγενέστερες έρευνες έχουνε δείξει ότι τα λευκά λιοντάρια κυνηγούνε το ίδιο ή και περισσότερο επιτυχώς με τους «χρωματιστούς» συγγενείς τους. Λιοντάρι ετοιμάζεται να κατασπαράξει αγοράκι! Δευτερόλεπτο αργότερα...

Πιο προσεκτικές μελέτες όμως έδειξαν ότι τα λευκά λιοντάρια έχουνε πολύ λιγότερες επιτυχίες στο κυνήγι σε σχέση με τα φυσιολογικά λιοντάρια, λόγω του χρώματός τους που δεν τους παρέχει αρκετή κάλυψη.

Τελικά η WTL αποφάσισε να αναμείξει φυσιολογικά λευκά και χρωματιστά λιοντάρια στην ενδημική τους περιοχή.Τα λευκά λιοντάρια στην άγρια φύση κυνηγάνε αντιλόπες, γαζέλες, γκνου, ζέβρες, φακόχοιρους και σπάνια καμηλοπαρδάλεις.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share