Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Γυναίκα βρήκε τυχαία ένα κέρμα 700 χρόνων! Αυτό που το συνέβη 15 χρόνια αργότερα κάνεις δεν το περίμενε!

Απίστευτο!

9 Νοεμβρίου 2019 12:02
Γυναίκα βρήκε τυχαία ένα κέρμα 700 χρόνων! Αυτό που το συνέβη 15 χρόνια αργότερα κάνεις δεν το περίμενε!

Γυναίκα βρήκε τυχαία ένα κέρμα 700 χρόνων! Αυτό που το συνέβη 15 χρόνια αργότερα κάνεις δεν το περίμενε!

Η Κέιτ δεν μπόρεσε να βρει πληροφορίες 14 ολόκληρα χρόνια, για το μυστηριώδες κέρμα. Όταν έγινε 23 ετών, αποφάσισε να μάθει κάτι παραπάνω για το νόμισμα, και κυρίως από που προήλθε. Κανένας δεν μπορούσε να την βοηθήσει..

Δείτε επίσης: Αν έχεις αυτό το κέρμα των 2 ευρώ, αξίζει 80.000!

Προσέγγισε ειδικούς για μουσεία, για να πάρει περισσότερες πληροφορίες για την ιστορία που αφορά το μετάλλιο, χωρίς να ξέρει ότι έμπλεξε με αυτή την ενέργεια. Ειδικοί εξέτασαν το ασυνήθιστο εύρημα της Κέιτ και της είπαν ότι το ενθύμιο που είχε για τόσο καιρό, δεν ήταν κέρμα.

Το «κέρμα» δεν είχε χρησιμοποιηθεί ποτέ ως νόμισμα, αλλά άξιζε πολλά περισσότερα, αφού μόνο τέσσερα είχαν βρεθεί! Αν και όλα φάινονταν καλά, τελικά έκανε λάθος..

Τα παλιά ασημένια νομίσματα piedforts ζυγίζουν περίπου διπλάσια από ένα κοινό νόμισμα και είναι σχεδόν διπλάσια σε πάχος!

Ενώ η ακριβής χρήση αυτών των βαρέων νομισμάτων είναι άγνωστη, οι ιστορικοί πιστεύουν ότι χρησιμοποιούνταν ως αναφορά για τα ανταλλακτήρια νομισμάτων ή ως βάσεις διακανονισμού για τους αξιωματούχους. Το νόμισμα της Κέιτ ήταν ένα αντιπροσωπευτικό αντικείμενο που σηματοδότησε την ανέλιξη του Καρόλου IV στον γαλλικό θρόνο το 1322, συνεπώς ήταν πολύ σπάνιο και ηλικίας πάνω από 700 ετών. Η Κέιτ ξαφνιάστηκε πολύ και σοκαρίστηκε από αυτό που της είπε το προσωπικό του Μουσείου στη συνέχεια.

Το σπάνιο βαρύ νόμισμα είχε εκτιμώμενη αξία περίπου 3.000 δολαρίων, και δεν ήθελε να το δώσει πίσω.Η συναισθηματική αξία ήταν τεράστια για εκείνη. Το είχε κρατήσει κοντά της όλα αυτά τα χρόνια, επειδή βλέποντας το νόμισμα πάντα της θύμιζε τη μητέρα της.

Οι Αρχές είχαν άλλη γνώμη όμως, και όλο αυτό θα προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση!

Αποκλείεται: Δεν φαντάζεστε σε ποια αστρονομική τιμή πωλείται σήμερα ένα κέρμα των 100 Δραχμών!

Ποια η αστρονομική τιμή που πωλείται το κέρμα των 100 Δραχμών;

Εντύπωση, θαυμασμό, αν όχι τίποτα άλλο προκαλεί η θέληση ορισμένων να πωλήσουν νομίσματα των 100 δραχμών. Φεύγετε για διακοπές; Μην ξεχάσετε να βάλετε ένα κέρμα στην κατάψυξη…

Τα γνωστά σε όλους 100ρικα με τον Μ. Αλέξανδρο και το αστέρι της Βεργίνας – στην τιμή ακόμα και των 5.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, ορισμένοι έχουν αναρτήσει σε πολύ γνωστή ιστοσελίδα αγγελιών, αγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες διαθέτουν προς πώληση τα συγκεκριμένα νομίσματα με τιμές να κυμαίνονται κάτω από 50 ευρώ έως και το ποσό των 5.000 ευρώ.

Την ώρα που σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η τιμή πώλησης μίας λύρας Αγγλίας (παλαιάς κοπής) ανέρχεται στο ποσό των 296,89 ευρώ.

Πανικός με το 2 Ευρώ: Ποιο κέρμα κοστίζει 80.000€ και τι απεικονίζει;

Φρενίτιδα για τα «μαγικά» ελληνικά νομίσματα των 2 ευρώ, του 2002, με τις δημοπρασίες στο Ebay να εκτοξεύουν την αξία τους πάνω από τα 80.000 ευρώ!

Ύστερα από τη Γερμανία και την Αυστρία, στο «παιχνίδι» μπήκαν τις τελευταίες ημέρες δυναμικά και πωλητές από την Ελλάδα, που διαρκώς καταχωρίζουν δημοπρασίες, με την ελπίδα να… μοσχοπουλήσουν τα κέρματά τους.

Η πιο τρανή περίπτωση είναι η δημοπρασία που ξεκίνησε προ ημερών ένας Ελληνας, από την Αθήνα, ο οποίος ζητά το ποσό των 62.400 ευρώ για τα σπάνια -όπως θεωρούνται- νομίσματα του 2002.

Τα χαρακτηριστικά των «χρυσών» κερμάτων του 2002

Οι πωλητές επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη σειρά νομισμάτων του 2002 δεν έχει κεντραρισμένο το «2» («πατάει» στα άκρα ο αριθμός) καθώς και ότι ένα από τα αστέρια του ευρώ περιέχει το γράμμα «S».

Σε αυτά τα νομίσματα απεικονίζεται σκηνή από ψηφιδωτό που βρέθηκε στη Σπάρτη (3ος αι. μ.Χ.) και αναπαριστά την αρπαγή της Ευρώπης από τον Δία, μεταμορφωμένο σε ταύρο.

Οι κάτοχοι αυτών των νομισμάτων ισχυρίζονται ότι υπάρχουν λάθη και στα σχέδια καθώς σε κάποια λείπει ένα μάτι από τη φιγούρα, τα γράμματα δείχνουν διπλοτυπωμένα ενώ οι αριθμοί είναι ελαφρώς πιο έντονα διαγραμμένοι.

Πως ξεκίνησε η… φρενίτιδα

Ολα ξεκίνησαν από ένα δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Berliner Kurier στο οποίο αναφερόταν η περίπτωση μιας δημοπρασίας στο Ebay, στην οποία ο πωλητής ζητούσε το «τρελό» ποσό των 80.000 ευρώ για ένα νόμισμα των 2 ευρώ.

Η ίδια εφημερίδα σημείωνε στο ρεπορτάζ της ότι για το συγκεκριμένο νόμισμα βρέθηκε αγοραστής που προσέφερε 54.000 ευρώ!

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share