Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020

10 δώρα για τα Χριστούγεννα που δεν πρέπει να πάρεις ούτε στον χειρότερο εχθρό σου!

Και όχι μόνο για τα Χριστούγεννα!

23 Οκτωβρίου 2019 14:34
10 δώρα για τα Χριστούγεννα που δεν πρέπει να πάρεις ούτε στον χειρότερο εχθρό σου!

Ψάχνεις δώρο για κάποιον, ειδικά τώρα που πλησιάζει η περιόδος των Χριστουγέννων, σίγουρα είσαι σε αναζήτηση του κατάλληλου δώρου για τα αγαπημένα σου πρόσωπα, φίλους και γνωστούς. Ρίχνοντας μια ματιά παρακάτω θα βρεις έναν πολύτιμο "οδηγό δεισιδαιμονιών" ή αλλιώς προλήψεων, που μπορεί να σε βοηθήσουν να αποφύγεις να κάνεις ένα λάθος δώρο.

Δείτε επίσης: Aδιανόητο: 23χρονη έκανε δώρο στον σύντροφο της τον αφαλό της!

Το να δώσεις δώρο σε κάποιον, βασίζεται στην ανάγκη σου να προωθήσεις τη φήμη ότι είσαι καλός και γενναιόδωρος άνθρωπος και αυτό το κάνεις για να πιέσεις τον παραλήπτη να ανταποκριθεί θετικά, οπότε είναι ωφέλιμο να έχεις κατά νου τα έξης:

1) Όταν δίνεις σαν δώρο ένα πορτοφόλι, κουμπαρά, τσάντα ή οτιδήποτε έχει ως στόχο να «κρατήσει» χρήματα, θα πρέπει από πριν να έχεις βάλεις χρήματα, ώστε το πρόσωπο να έχει καλή τύχη. Με την τοποθέτηση χρημάτων σε ένα πορτοφόλι ή μια τσάντα που δίνεις ως δώρο, θα εξασφαλίσεις ότι το πορτοφόλι του, ποτέ δεν θα είναι άδειο από χρήματα.

2) Εάν πάλι επιλέξεις να δώσεις ένα χρηματικό ποσό ή μετρητά θα πρέπει πάντα να αποτελείται από μονούς (περιττούς) αριθμούς όπως 5,11, 51,101 κ.λπ.

10 δώρα για τα Χριστούγεννα που δεν πρέπει να πάρεις ούτε στον χειρότερο εχθρό σου!

3) Εάν ο/η σύντροφος σου, σου δώσει ένα μαχαίρι ως δώρο, αυτό σημαίνει ότι η αγάπη σας θα τελειώσει σύντομα. Το ίδιο ισχύει και για ένα φίλο/η, καθώς μετά η φιλία σας θα τείνει να διαλυθεί. Η εξήγηση βρίσκεται στο ό,τι οποιουδήποτε είδους αιχμηρά αντικείμενα, όπως μαχαίρια, ψαλίδια, βελόνες, καρφίτσες, κλπ., σύμφωνα με τους αρχαίους Κινέζους, κόβουν την ανθρώπινη αύρα στα δύο και σύμφωνα με τους αρχαίους Σλάβους, προκαλούν τον χωρισμό. Για να αποφευχθεί η κακή τύχη στη σχέση, ο παραλήπτης του δώρου θα πρέπει να σου δώσει ένα κέρμα, με την έννοια ότι σε έχει «πληρώσει».

4) Στην περίπτωση που πας στο σπίτι ενός νέου ιδιοκτήτη, αυτές τις ημέρες, μαζί με το δώρο σου πρόσφερέ του ψωμί και αλάτι, για να του ευχηθείς ότι αυτό το σπίτι δεν θα μάθει ποτέ στην πείνα και ότι τα ντουλάπια του θα είναι πάντα γεμάτα. Από την άλλη, μπορείς να προτιμήσεις κρασί για να του δηλώσεις πολλά χρόνια να τον βρουν στο σπίτι του και το να απολαύσει τη γλυκύτητα της ζωής.

5) Από την άλλη, το να δώσεις ως δώρο έναν καθρέφτη σε οποιοδήποτε μορφή, καλό είναι να αποφεύγεται. Χαρίζουμε κάτι ως δώρο υποτίθεται για να διαρκέσει μια ζωή και λόγω της αστάθειας του καθρέφτη και την συνακόλουθη κακή τύχη αν σπάσει, πολλοί αισθάνονται ότι αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για δώρο.

6) Καλό είναι επίσης να αποφεύγεις να δωρίζεις κεριά, κάτι το οποίο είναι αρκετά συνηθισμένο, ειδικά στα Χριστούγεννα και στο Νέο Έτος, γιατί σύμφωνα με τις δοξασίες των αρχαίων, προμηνύει την κηδεία ενός στενού προσώπου σου.

10 δώρα για τα Χριστούγεννα που δεν πρέπει να πάρεις ούτε στον χειρότερο εχθρό σου!

7) Είναι γνωστό ότι όλες οι γυναίκες αγαπούν τα μαργαριτάρια, αλλά τα μαργαριτάρια σε παλιές προλήψεις, προοιωνίζουν πολύ στενοχώρια και δάκρυα για τις γυναίκες παραλήπτριες, από το άτομο που τους τα χάρισε.

8) Εάν πάλι σκέπτεσαι να δωρίσεις ένα ρολόι, να σε ενημερώσω ότι σύμφωνα με κάποια δεισιδαιμονία, ένα ρολόι δείχνει τον χρόνο που έχει απομείνει μέχρι το θάνατο και αυτό είναι μια υπενθύμιση του γεγονότος αυτού.

9) Πολύ ενδιαφέρον επίσης είναι το γεγονός ότι τα κατοικίδια ζώα δεν μπορείς να τα χαρίσεις σαν δώρο, παρά μόνο να τα πουλήσεις. Μπορείς να πληρώσεις μια συμβολική τιμή ενός μικρού νομίσματος, αλλά θα πρέπει να καταβληθεί. Διαφορετικά, θα μαλώσεις με τον άνθρωπο που το προσφέρεις και το ζώο θα πεθάνει σύντομα.

10) Αν ανήκεις στο γυναίκειο φύλο, δεν είναι λίγες οι φορές που καταλήγεις να δωρίσεις στον σύζυγο σου εσώρουχα και κάλτσες, όταν αναρωτιέσαι τι να επιλέξεις. Συμφωνώ ότι ένα τέτοιο δώρο δεν είναι πάρα πολύ ακριβό και σίγουρα είναι πολύ χρήσιμο, όμως σύμφωνα με τις αρχαίες δεισιδαιμονίες, το να του δώσεις κάλτσες προμηνύει την πρόωρη έξοδο του από το σπίτι και τα δώρα των σλιπ /μπόξερ, ότι σύντομα θα σε απατήσει. Στην ίδια λογική κινείται και αν σκεφτείς να χαρίσεις σε κάποιον ένα ζευγάρι παπούτσια ως δώρο Χριστουγέννων, καθώς αυτό θα ωθήσει τελικά τον παραλήπτη, με τα πόδια μακριά από εσένα.

Άνοιξαν την ντουλάπα τους και βρήκαν ένα ξεχασμένο γαμήλιο δώρο, που δεν είχαν ανοίξει για 9 χρόνια!

Η ιστορία ενός παντρεμένου ζευγαριού είναι τόσο απίθανο να συμβεί που θα σας βάλει σε σκέψεις ότι η ιστορία δεν είναι αληθινή. Πιστέψτε μας όμως. Συνέβη πραγματικά.

Η Κάθι Γκαν και ο σύζυγός της είναι παντρεμένοι ήδη 9 χρόνια ενώ έχουν κάνει και παιδιά μαζί. Την ημέρα του γάμου τους η ηλικιωμένη θεία της Κάθι, τους έστειλε το δώρο τους. Μόνο που δεν μπορούσαν να το ανοίξουν αμέσως. Η θεία τους ζήτησε επιτακτικά να περιμένουν και να το ανοίξουν όταν τσακωθούν για πρώτη φορά. Τα χρόνια πέρασαν και το δώρο της θείας ξεχάστηκε στην ντουλάπα. Ώσπου, 9 χρόνια μετά, η Κάθι αποφάσισε επιτέλους να το ανοίξει για να δει τι έχει μέσα. Το γράμμα ενός πατέρα στην κόρη του: «Να έρχεσαι κοριτσάκι μου, συχνότερα τώρα που είμαι ακόμα εδώ»

Άνοιξαν την ντουλάπα τους και βρήκαν ένα ξεχασμένο γαμήλιο δώρο, που δεν είχαν ανοίξει για 9 χρόνια!

«Απόψε, βάλαμε τα παιδιά στο κρεβάτι και μαζί με τον σύζυγό μου καθίσαμε στο σαλόνι για να απολαύσουμε ένα ποτήρι κρασί. Μιλούσαμε για το πόσο ενθουσιασμένοι ήμαστε που θα πάμε σε ένα γάμο στο Καλαμαζού (εκεί όπου συναντηθήκαμε και πήγαμε Κολέγιο) και αναρωτιόμασταν πιο θα ήταν το ιδανικό δώρο για τους νεόνυμφους.

Κάπως έτσι μου ήρθε στο μυαλό η ημέρα του δικού μας γάμου (σχεδόν 9 χρόνια πριν) και προσπάθησα να θυμηθώ τα δώρα που πήρα και θεώρησα πιο σημαντικά. Το αστείο; Το δώρο που σήμαινε για μένα τα περισσότερα, κάθονταν σκονισμένο σε μια ντουλάπα.. Δεν το άνοιξα ποτέ.

Την ημέρα του γάμου μας, ο σύζυγός μου Μπράντον και εγώ λάβαμε ένα δώρο από τη θεία Άλισον. Ήταν ένα απλό λευκό κουτί με μια κάρτα από έξω που έγραφε: «Μην το ανοίξετε μέχρι να τσακωθείτε για πρώτη φορά». Σε όλα αυτά τα 9 χρόνια υπήρξαν φυσικά αρκετοί καυγάδες και μια-δυο περιπτώσεις όπου φτάσαμε πολύ κοντά στο να χωρίσουμε.. αλλά ποτέ δεν ανοίξαμε το κουτί.

Ειλικρινά πιστεύω ότι και οι δύο το αποφεύγαμε γιατί το άνοιγμά του θα συμβόλιζε την αποτυχία του γάμου μας. Θα σήμαινε ότι εμείς, μόνοι μας, δεν είχαμε όλα όσα χρειαζόμασταν για να κάνουμε τον γάμο μας να πετύχει. Έτσι, κάθε φορά, αναγκαζόμασταν να επανεκτιμήσουμε την κατάσταση. Ήταν πραγματικά ο κατάλληλος χρόνος να ανοίξουμε το κουτί; Ήταν αυτός ο χειρότερος τσακωμός μας; Και αν κάποια στιγμή στο μέλλον βρισκόμασταν μπροστά σε μια δυσκολότερη κατάσταση και δεν είχαμε το κουτί μας; Τι θα κάναμε τότε; Όπως έλεγε και ο θείος Μπιλ «Τίποτα δεν είναι ποτέ τόσο κακό που δεν θα μπορούσε να γίνει χειρότερο».

Με τον σύζυγό μου υποθέταμε ότι το περιεχόμενο του εν λόγω κουτιού ήταν το κλειδί για να σώσουμε τον γάμο μας, το έξυπνο κόλπο μιας γυναίκας με χρόνια εμπειρίας για εμάς του πρωτάρηδες. Απίστευτο: Μπουκάλι με γράμμα Ρώσου ναύτη ξεβράστηκε στην Αλάσκα μετά από 50 χρόνια!

Άλλωστε η θεία με τον θείο μου ήταν παντρεμένοι σχεδόν μισό αιώνα. Έτσι, σκεφτήκαμε ότι το κόλπο τους θα έσωζε και εμάς και κατά κάποιο τρόπο το έκανε. Αυτό το κουτί πέτυχε περισσότερα από όλα όσα ήθελε η θεία μου όταν μας το έστειλε. Ήταν μακράν το πιο σημαντικό δώρο γάμου από όλα όσα πήραμε.

Τι υπήρχε μέσα;

Μέσα υπήρχαν δύο μικρότεροι φάκελοι με τα ονόματα μας γραμμένα πάνω τους.

Άνοιξαν την ντουλάπα τους και βρήκαν ένα ξεχασμένο γαμήλιο δώρο, που δεν είχαν ανοίξει για 9 χρόνια!

Όταν τους ανοίξαμε βρήκαμε χρήματα και δύο σημειώματα. Το ένα για τον Μπράντον και το άλλο για μένα:

Άνοιξαν την ντουλάπα τους και βρήκαν ένα ξεχασμένο γαμήλιο δώρο, που δεν είχαν ανοίξει για 9 χρόνια!

«Πήγαινε να πάρεις λουλούδια και ένα μπουκάλι κρασί. Με αγάπη, θεία Άλισον».

Άνοιξαν την ντουλάπα τους και βρήκαν ένα ξεχασμένο γαμήλιο δώρο, που δεν είχαν ανοίξει για 9 χρόνια!

«Πήγαινε να πάρεις μια πίτσα, γαρίδες ή κάτι που αρέσει και στους δύο σας… Με αγάπη, θεία Άλισον»

Άνοιξαν την ντουλάπα τους και βρήκαν ένα ξεχασμένο γαμήλιο δώρο, που δεν είχαν ανοίξει για 9 χρόνια!

Όλα αυτά τα 9 χρόνια που το λευκό κουτί κάθονταν ψηλά σε ένα ράφι στη ντουλάπα και σκονίζονταν, μας δίδαξε με κάποιο τρόπο την ανοχή, την κατανόηση, τον συμβιβασμό και την υπομονή. Ο γάμος μας έγινε πιο δυνατός. Γίναμε οι καλύτεροι φίλοι, συνεργάτες και συμπαίκτες.

Σήμερα, που αποφασίσαμε να ανοίξουμε αυτό το κουτί, το είχα επιτέλους συνειδητοποιήσει. Κατάλαβα ότι τα εργαλεία για τη δημιουργία και τη διατήρηση ενός ισχυρού, υγιούς γάμου δεν ήταν ποτέ μέσα σε αυτό το κουτί. Ήταν μέσα μας».

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share