Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φοιτητής έλυσε πρόβλημα φυσικής 2.000 ετών την ώρα που έτρωγε πρωινό!

Απίστευτο!

18 Οκτωβρίου 2019 14:40
Φοιτητής έλυσε πρόβλημα φυσικής 2.000 ετών την ώρα που έτρωγε πρωινό!

Αντιμέτωποι με τον αιώνιο γρίφο της «σφαιρικής εκτροπής» βρέθηκαν ανά τους αιώνες σπουδαίοι επιστήμονες όπως ο Ισαάκ Νεύτων και οι οποίοι δεν βρήκαν παρά προσωρινές λύσεις. Ωστόσο, ένας φοιτητής από το Μεξικό βρήκε την οριστική λύση στον «γρίφο» της φυσικής την ώρα που ετοίμαζε το πρωινό του!

Δείτε επίσης: Κέρδισε το βραβείο για το πιο βρώμικο φοιτητικό σπίτι!

«Θυμάμαι ένα πρωί έφτιαχνα μια φέτα ψωμιού με Nutella και ξαφνικά είπα: «Απίστευτο! Αυτό είναι!» ανέφερε ο Ράφαελ Γκονζάλεζ, σπουδαστής στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Μοντερέι στο Μεξικό.

«Πήγα στο δωμάτιό μου, άρχισα να προγραμματίζω, επιβεβαίωσα τη λύση και χοροπήδαγα από τη χαρά και τον ενθουσιασμό» περιγράφει.

Το οπτικό φαινόμενο ανακαλύφθηκε πριν από περίπου 2.000 χρόνια από τον αρχαίο Έλληνα μαθηματικό Διοκλή.

Από τότε, επιστήμονες όπως ο Νεύτων και ο Λάιμπνιτς προσπάθησαν, αλλά απέτυχαν να επιλύσουν το πρόβλημα της διατήρησης της ευκρίνειας των εικόνων όταν περνούσαν από σφαιρικούς φακούς.

Ο Νεύτων κατόρθωσε να λύσει τη χρωματική εκτροπή (το ζήτημα της εστίασης όλων των χρωμάτων από μια πηγή φωτός), αλλά όχι τη σφαιρική εκτροπή. Το θέμα επισημοποιήθηκε το 1949 σε αυτό που έγινε γνωστό στην επιστημονική κοινότητα ως πρόβλημα Wasserman-Wolf, αλλά κανείς δεν μπορούσε να το λύσει μέχρι τώρα.

Ο βιομηχανικός μηχανικός Γκονζάλες, ο οποίος εργάζεται επί του παρόντος για διδακτορικό στη νανοτεχνολογία, συνεργάστηκε με τον φίλο και τον συνάδελφό του Αλεχάνδρο για να λύσει αυτό που ονόμασαν «ένα μυθικό πρόβλημα». Το έργο τους δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Applied Optics.

Χάρη στον Γκονζάλεζ και τη λύση του, μπορεί να προκύψει ένα ακριβές αποτέλεσμα ανεξάρτητα από τις αλλαγές στις μεταβλητές με ποσοστό επιτυχίας 99,99%.

Η επίλυση του προβλήματος της σφαιρικής εκτροπής θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στον τομέα της οπτικής και να βελτιώσει σημαντικά την τεχνολογία που χρησιμοποιείται σε τηλεσκόπια και κάμερες σε όλο τον κόσμο.

«Μαθαίνεις πολλά στο χείλος του θανάτου!» Ο φοιτητής που θεράπευσε μόνος του τον εαυτό του από σπάνια ασθένεια!

Όσο απίστευτη και να σας φαίνεται αυτή η ιστορία ένας φοιτητής κατάφερε να θεραπεύσει τον εαυτό του μόνος του! Ο ίδιος δήλωσε ότι "μαθαίνεις πολλά στο χείλος του θανάτου"! Δείτε ακόμα: Ο παγοκρύσταλλος του θανάτου που σκοτώνει ό,τι αγγίζει! (Video)

Λίγες ημέρες μετά τα Χριστούγεννα του 2013, η ζωή του Ντέιβ Νταντζεμπάουμ κρεμόταν από μία κλωστή. Νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Αρκάνσας και πάλευε με μία σπάνια ασθένεια. Τα αιμοπετάλιά του ήταν τόσο χαμηλά, που ακόμη και ένα ελαφρύ σκούντημα θα μπορούσε να προκαλέσει μία φονική αιμορραγία στον εγκέφαλό του. Ένας γιατρός τον συμβούλευσε να γράψει τη διαθήκη του σε ένα κομμάτι χαρτί.

Μεταφέρθηκε εσπευσμένα για να κάνει αξονική τομογραφία. Δάκρυα έτρεχαν από τα μάτια του. Θυμόταν την πρώτη ασθενή που είχε πεθάνει μπροστά, όταν σπούδαζε στην Ιατρική Σχολή.

Δεν πίστευε ότι θα βγει ζωντανός από τον τομογράφο… Αλλά, βγήκε.

Ο Ντέιβ αντιμετώπιζε μία ασθένεια ονόματι «Castleman». Είναι ένα σπάνιο αυτοάνοσο που προκαλεί υπερπλασία των κυττάρων στους λεμφαδένες του σώματος.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Ντέιβ είχε υποτροπιάσει, όμως, ύστερα από τέσσερις κύκλους χημειοθεραπειών το σώμα του είχε εξασθενίσει πολύ.

Πράγματι, έμαθε πολλά από την μεγάλη περιπέτειά του και κυρίως βρήκε έναν τρόπο για να θεραπευτεί. Σήμερα, στα 34 του, η νόσος είναι σε ύφεση, έχει έναν ευτυχισμένο γάμο και μία κόρη και συνεχίζει να εργάζεται εντατικά για τη διάσωση άλλων ασθενών που πάσχουν από την ίδια ασθένεια.

Στο βιβλίο του «Chasing My Cure: A Doctor's Race to Turn Hope into Action» (Κυνηγώντας τη Θεραπεία μου: Ο αγώνας ενός γιατρού να μετατρέψει την ελπίδα σε πράξη), ο 34χρονος περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τον δύσκολο αγώνα του να κρατηθεί στη ζωή.

Η πρώτη του αγάπη

Ο Ντέιβ μεγάλωσε στη Βόρεια Καρολίνα. Από πολύ νωρίς αγάπησε το αμερικάνικο ποδόσφαιρο και όνειρό του ήταν να γίνει επαγγελματίας παίκτης. Στο γυμνάσιο ξυπνούσε από τις 5 το πρωί για να πάει για τρέξιμο. Οι τοίχοι στο δωμάτιό του ήταν καλυμμένοι με πίνακες στατιστικών που τον βοηθούσαν να βελτιωθεί.

Κατάφερε να μπει στην ομάδα ποδοσφαίρου του Πανεπιστημίου του Τζόρτζταουν, αλλά το 2004 έχασε τη μητέρα του από καρκίνο. Η απώλειά της, άλλαξε την κοσμοθεωρία του. Κατάλαβε ότι πρέπει να εκτιμάς τις μικρές στιγμές στη ζωή, αποδέχθηκε ότι κακά πράγματα συμβαίνουν και σε καλούς ανθρώπους.

Φοιτητές αγόρασαν ένα παλιό καναπέ για 18 ευρώ! Αυτό που βρήκαν μέσα τους άλλαξε τη ζωή!

Φοιτητές αγόρασαν ένα παλιό καναπέ για 18 ευρώ! Αυτό που βρήκαν όμως μέσα τους άλλαξε τη ζωή...

Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα ηθικά διλήμματα και παρόλο που έχουμε ακούσει ιστορίες σαν και την παρακάτω πολλές φορές, δεν είμαστε ακόμη σίγουροι τι θα κάναμε αν αντιμετωπίζαμε την ίδια περίπτωση.

Η διαμάχη υπόκεινται σε αυτό: Αν βρείτε χρήματα χωρίς να ξέρετε σε ποιον ανήκουν θα τα κρατούσατε; Και αν μπορούσατε να βρείτε το όνομα των ανθρώπων, θα τα επιστρέφατε ή θα υποθέτατε πως έχουν προχωρήσει με τη ζωή τους και τα χρήματα είναι πια δικά σας; Αν τα κρατούσατε θα μπορούσατε να ζήσετε με τις ενοχές;

Με αυτά τα ερωτήματα ήρθαν αντιμέτωποι τρεις φοιτητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης στο Νιου Παλτζ. Βρήκαν ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό κρυμμένο μέσα σε ένα καναπέ που αγόρασαν από ένα κατάστημα μεταχειρισμένων ειδών. Ο 30 ετών φοιτητής γεωλογίας Reese Werkhoven, η απόφοιτη Cally Guasti του Κολεγίου του Μάουντ Χόλιοκ και η πρόσφατη απόφοιτη του Νιου Παλτζ Lara Russo δεν ήξεραν τι να κάνουν αρχικά. Ωστόσο αυτό που αποφάσισαν αποτελεί έμπνευση και θα αποκαταστήσει την πίστη σας στην ανθρωπότητα. Δείτε την ιστορία τους παρακάτω.
Αυτοί οι συγκάτοικοι χρειάζονταν ένα καναπέ.

Δεν γνώριζαν ότι καθώς προσπαθούσαν να εξοικονομήσουν χρήματα γα να αγοράσουν ένα μεταχειρισμένο, θα αντιμετώπιζαν μια έκπληξη.

Αγόρασαν ένα παλιό καναπέ από το Salvation Army.

Τον έφεραν στο σπίτι, τον καθάρισαν και τον τοποθέτησαν στο διαμέρισμα. Μόλις κάθισαν και ένιωσαν άνετα, ένας από αυτούς ένιωσε κάτι κάτω από το μπράτσο του καναπέ.


Μέσα σε ένα φάκελο ήταν δεσμίδες των 20 που προσθέτοντάς τες έφταναν το ποσό των 620 ευρώ.

«Σχεδόν τα έκανα πάνω μου. Τα περισσότερα χρήματα που έχω βρει ποτέ σε καναπέ είναι 50 λεπτά. Πραγματικά, θα ενθουσιαζόμουν ακόμη και με 5 ευρώ.» είπε ο Werkhoven.

Η παρέα ξεκίνησε μια διεξοδική ανασκαφή ανοίγοντας τον καναπέ και εξερευνώντας κάθε γωνιά και σχισμή του.
«Μόλις νομίζαμε πως βγάλαμε και τον τελευταίο φάκελο βρήκαμε ακόμη 800 ευρώ μερικά λεπτά μετά.» είπε η Guasti.

Δεν θα πιστεύετε πόσα χρήματα βρήκαν συνολικά.

Το ποσό έφτασε τα 35.500 ευρώ σε μετρητά!
Η παρέα έπρεπε να σκεφτεί και να αποφασίσει τι θα έκανε με τα χρήματα. Δεν ήταν δικά τους, αλλά τα βρήκαν χωρίς κανένα όνομα ή σημείωση πάνω τους.
«Κάναμε πολλές ηθικές συζητήσεις για τα χρήματα. Όλοι συμφωνήσαμε ότι πρέπει να τα επιστρέψουμε σε αυτόν που του ανήκουν. Είναι τα χρήματά του και δεν τα κερδίσαμε εμείς. Ωστόσο, υπήρχαν πολλές γκρίζες ζώνες που έπρεπε να εξετάσουμε.»

Στο τέλος το μυστήριο λύθηκε: Βρήκαν το όνομα μιας γυναίκας σε έναν από τους φακέλους και την παρακολούθησαν. Όταν πήγαν να της επιστρέψουν τα χρήματα, η ίδια εξήγησε τι συνέβη σε μια συνέντευξη με μια τοπική δημοσίευση:

Ο σύζυγός της είχε καρδιακή πάθηση και ήξερε πως ο χρόνος του ήταν περιορισμένος. Πριν πεθάνει της έδινε χρήματα κάθε εβδομάδα για να τα φυλάξει για μετά τον θάνατό του. Για 30 χρόνια αποθήκευε τις οικονομίες της μέσα σε ένα παλιό καναπέ στο δωμάτιο της τηλεόρασης όπου και κοιμόταν. Όταν ο άνδρας της απεβίωσε, παρέμεινε υπάλληλος σε ανθοπωλείο και συνέχισε να κρατά τα χρήματα στον καναπέ μέχρι να κάνει εγχείρηση στην πλάτη και να πάει σε ένα κέντρο αποκατάστασης για αρκετούς μήνες.

Κατά τη συμβουλή του γιατρού, η κόρη της γυναίκας και ο γαμπρός της αντικατέστησαν τον καναπέ που κοιμόταν με ένα κρεβάτι μεγάλου μεγέθους.
Πίστευε πως ο καναπές και τα χρήματα εξαφανίστηκαν για πάντα αλλά χάρης σε αυτούς τους ευγενικούς νέους, ήταν ικανή να πάρει πίσω τις οικονομίες μιας ζωής. Τους έδωσε από 1.000 ευρώ ως ανταμοιβή και στο τέλος ο καθένας ένιωθε καλά για το τέλος της ιστορίας τους...

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share