Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Γιατί γέμισαν λουλούδια οι δρόμοι της Νέας Υόρκης;

Μοναδικό θέαμα!

12 Οκτωβρίου 2019 17:36
Γιατί γέμισαν λουλούδια οι δρόμοι της Νέας Υόρκης;

Πριν λίγα χρόνια, ο Μίλερ είχε μετατρέψει άδειους κάδους απορριμμάτων σε γιγαντιαία βάζα από τα οποία ξεχείλιζαν πολύχρωμα λουλούδια και γενναιόδωρη πρασινάδα.

Δείτε επίσης: Αρχικά νομίζαμε ότι είναι ένα απλό φόρεμα! Όταν η κάμερα έκανε ζουμ στο μπούστο της, μείναμε άφωνοι!

Η πλέον πρόσφατη εγκατάστασή του σε πεζοδρόμιο αναδύεται μέσα από έναν τηλεφωνικό θάλαμο στο 825 West End Avenue στην Upper West Side του Μανχάταν, έναν από τους τελευταίους που παραμένουν στην πόλη και υπερχειλίζει από τις συρόμενες πόρτες του θαλάμου.

Το Flower Flash και τα λουλούδια στην πόλη
Ο Μίλερ και η ομάδα του υπογραμμίζουν ότι το τελευταίο «Flower Flash» του είναι ένα πρότζεκτ «σε διαρκή αναζήτηση της ομορφιάς».


«Κάτι που ξεκίνησε ως σχεδιαστικό πείραμα του Λιούις Μίλερ για να αναζωογονήσει της τέχνη μας και να μας επανασυνδέσει με αυτήν, εξελίχθηκε σε μια όμορφη εμπειρία την οποία μοιραζόμαστε με άλλους, σε μια πόλη εκατομμυρίων» λένε τα μέλη της ομάδας.


«To "Flower Flash" είναι το δώρο μας στους Νεοϋορκέζους. Στόχος μας είναι να προκαλέσουμε, μέσω λουλουδιών, μια θετική, συναισθηματική αντίδραση» εξηγούν οι άνθρωποι που φτιάχνουν τις αστικές συνθέσεις λουλουδιών.

Τα λουλούδια που χρησιμοποιεί ο Μίλερ και η ομάδα του είναι από παλιότερες εκδηλώσεις της εταιρείας, ενώ όπως λέει μετά την τοποθέτησή τους στον αστικό ιστό, αφήνει στους περαστικούς την επιλογή να τα θαυμάσουν ή ακόμη και να πάρουν ένα.

Συχνά, όπως διαβάζουμε σε ξένα δημοσιεύματα, οι συνθέσεις του εξαφανίζονται σε λίγες μόνο ώρες και αυτό είναι που τις κάνει και τόσο ξεχωριστές. Πέραν του τηλεφωνικού θαλάμου, ο Μίλερ και οι συνεργάτες του στόλισαν σκουπιδοτενεκέδες στο μετρό, που έμοιαζαν ξαφνικά με πελώρια βάζο με λουλούδια ή ακόμη και πινακίδες για έργα στην πόλη που έμοιαζαν σαν να ζωντανεύουν.

Φιλιππίνες:Μετέτρεψαν τα πλαστικά σκουπίδια σε τουλίπες!

Ο κήπος από τουλίπες, που εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα, δημιουργήθηκε από 26.877 μπουκάλια που συγκεντρώθηκαν από 45 χωριά.
Μια πόλη στις νότιες Φιλιππίνες μετέτρεψε τα πεταμένα πλαστικά μπουκάλια σε λουλούδια για να δημιουργήσει έναν κήπο από χιλιάδες πολύχρωμες τουλίπες, προσελκύοντας τα βλέμματα των επισκεπτών.
Ο κήπος από τουλίπες, που εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα, δημιουργήθηκε από 26.877 μπουκάλια που συγκεντρώθηκαν από 45 χωριά γύρω από την πόλη Λαμιτάν στο Μπασιλάν, μια νησιωτική επαρχία στο νοτιοδυτικό άκρο του αρχιπελάγους.

Τα πλαστικά μπουκάλια κόπηκαν σε σχήμα τουλίπας και βάφτηκαν κόκκινα, κίτρινα, ροζ και μπλε, ενώ άλλα ενώθηκαν με άμμο και τσιμέντο και χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία μονοπατιών στον κήπο αυτό.

Οι Φιλιππίνες ρίχνουν μεγάλο μέρος των πλαστικών τους στον ωκεανό, ενώ ανακυκλώνουν μικρό μέρος των απορριμμάτων τους.

Τα πλαστικά μπουκάλια αποτελούν μεγάλο μέρος των απορριμμάτων στη Λαμιτάν και η μετατροπή τους σε τουριστική ατραξιόν θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της ρύπανσης από το πλαστικό, εκτίμησε η δήμαρχος της πόλης Ρόουζ Φουριγκάι.
«Ας προσέξουμε ώστε να περιορίσουμε τη χρήση πλαστικού», επεσήμανε.
Η Μπασιλιάν είναι μία από τις πιο φτωχές επαρχίες των Φιλιππίνων, γνωστή ως προπύργιο ισλαμιστικής οργάνωσης που επιδίδεται σε απαγωγές και ληστείες.

Η νέα τάση θέλει ποτήρια από κολοκύθες! - Τέλος τα χάρτινα ποτηράκια!(video)

Νέα τάση στην ανακύκλωση επιβάλλει ποτηράκια από κολοκύθα! Τέλος πια στα χάρτινα ποτηράκια καθώς είναι βλαβερά προς το περιβάλλον!

Ένα ποτηράκι, βασισμένο στο χαρτί, εκπέμπει πάνω από 100 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα. Και εκτιμάται ότι μόνο το 0,25% ανακυκλώνεται μετά τη χρήση τους.

Αντιθέτως, το HyO-Cup, το οποίο προτείνει, το με έδρα το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, στούντιο Creme, είναι κατασκευασμένο από λαχανικό που μπορούμε να καλλιεργήσουμε στον κήπο του σπιτιού μας και, κατά συνέπεια, είναι πλήρως βιοδιασπώμενο. Μήπως είναι μια τέλεια λύση για τα 250 δισεκατομμύρια ποτηράκια που χρησιμοποιεί ετησίως η Starbucks;

Το ποτηράκι που σχεδίασε το νεοϋορκέζικο στούντιο είναι από νεροκολοκύθα. Η νεροκολοκυθιά είναι φυτό που μεγαλώνει γρήγορα, καρποφορεί κάθε χρονιά, και από τη στιγμή που αποξηραθούν τα νεροκολόκυθα αναπτύσσουν ανθεκτικό εξωτερικό και η ινώδης υφή τους γίνεται υδατοστεγής. Για αιώνες, τα νεροκολόκυθα χρησιμοποιούντο ως δοχεία υγρών. Και ως ποτήρια.



Τώρα, στον 21ο αιώνα, το στούντιο Creme προτείνει να επανέλθουν σε χρήση. Χρησιμοποίησαν καλούπια από τρισδιάστατο εκτυπωτή για την καλλιέργεια και κατάφεραν ένα σχέδιο το οποίο επιτρέπει να τα στοιβάζει κανείς το ένα μέσα στο άλλο, μιμούμενοι το σχήμα ενός γυάλινου ποτηριού.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόταση του Creme είναι μία από τις 12 που συμμετέχουν στον επόμενο διαγωνισμό Nextgen Cup Challenge, διαγωνισμό για επανασχεδιασμό του ποτηριού μιας χρήσης που είναι βασισμένο στο χαρτί και δημιουργία ευρέως ανακυκλώσιμης εναλλακτικής ή εναλλακτικής που επιτρέπει κομποστοποίηση μετά τη χρήση.

Η Starbucks επένδυσε 10 εκατομμύρια δολάρια σε αυτόν τον διαγωνισμό. Οι 12 συμμετέχοντες θα λάβουν χρηματοδότηση και σε έξι από αυτούς θα δοθεί η δυνατότητα να εξελίξουν τα σχέδιά τους.

Δείτε το βίντεο:

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share