Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συγκινητικό: Ο τυφλός 6χρονος που έμαθε να παίζει πιάνο μόνος του!

Έχετε δει κάτι πιο γλυκό;

3 Οκτωβρίου 2019 21:10
Συγκινητικό: Ο τυφλός 6χρονος που έμαθε να παίζει πιάνο μόνος του!

Πώς να μην σε ακουμπήσει συναισθηματικά όταν βλέπεις τον 6χρονο τυφλό πιτσιρικά να παίζει πιάνο; Ο μικρούλης είναι αυτοδίδακτος! Ο Άβετ Ρέι γεννήθηκε με ινοπλασία οπτικού νεύρου στο Οχάιο των ΗΠΑ.

Δείτε επίσης: Απίστευτο: Βρήκαν θησαυρό μέσα σε πιάνο ηλικίας 110 ετών!

Από το ένα μάτι δεν βλέπει καθόλου, ενώ από το άλλο ελάχιστα. Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να πατάει τα πλήκτρα του πιάνου από τότε που ήταν μόλις 11 μηνών. Πλέον, στην ηλικία των έξι, γίνεται viral με τα καταπληκτικά σόλο του.

Η μητέρα του τον βιντεοσκοπεί όταν απολαμβάνει το πάτημα των πλήκτρων, αλλά και όταν ερμηνεύει αγαπημένα του τραγούδια. Οι συγκινητικές στιγμές που δίνουν σε όλους όσους τις βλέπουν ένα σημαντικό μήνυμα για τη ζωή, ανεβαίνουν στο Youtube. Από αυτά βίντεο μαθαίνουμε ότι τα αγαπημένα συγκροτήματα του Άβετ είναι οι Queens και οι Turtles.

H μητέρα του αγοριού, Σάρα Μουρ, δηλώνει ότι το ταλέντο του γιου της συμβάλει στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τα άτομα με προβλήματα όρασης. «Η μουσική είναι στο σώμα του», συμπληρώνει.

Το παιδί θαύμα έχει εμφανιστεί και σε συναυλίες με εκατοντάδες άτομα από κάτω να ζητωκραυγάζουν. Το μέλλον του είναι στα πόδια του.

Η καλύτερη φίλαθλος της χρονιάς: Περιγράφει στον τυφλό γιο της τους αγώνες της αγαπημένης του ομάδας!

Το βραβείο της καλύτερης φιλάθλου για το 2019 κέρδισε η μητέρα η οποία περιγράφει στον τυφλό γιο της τους αγώνες της αγαπημένης του ομάδας, Παλμέιρας.

Δείτε επίσης: Τραγωδία στην Καλαμαριά: Νεκρός φίλαθλος μετά από διαπληκτισμό!

Η ανακοίνωση έγινε τη Δευτέρα στην εκδήλωση της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, FIFA Best, στην οποία βραβεύτηκαν μεταξύ άλλων ο Λιονέλ Μέσι και ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ.

Για την απονομή του βραβείου του FIFA Fan Award 2019 ανέβηκε στη σκηνή μαζί με τον δωδεκάχρονο της γιο, Νίκολας, ο οποίος γεννήθηκε με αυτισμό και αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα υγείας.

Όλα ξεκίνησαν πριν από ένα χρόνο, όταν η τηλεοπτική κάμερα κατέγραψε την μητέρα να προσπαθεί να περιγράψει στον γιο της τον αγώνα. «Προσπαθώ να του περιγράψω όλες τις λεπτομέρειες: το χρώμα της φανέλας, των παπουτσιών, ακόμη και των μαλλιών των παικτών», είχε δηλώσει η ίδια στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP, λίγες μέρες μετά τη δημοσίευση του βίντεο από τον αγώνα που έκανε το γύρο του διαδικτύου.

Η Σίλβια τον υιοθέτησε μερικούς μήνες μετά τη γέννησή του, καθώς οι φυσικοί του γονείς τον είχαν εγκαταλείψει. Ο Νίκολας γεννήθηκε πρόωρα, ζυγίζοντας μόλις 500 γραμμάρια και επειδή δεν μπορούσαν να σχηματιστούν οι αμφιβληστροειδείς έμεινε τυφλός και στα δυο μάτια.

Ο μικρός έμεινε στην εντατική για τέσσερις μήνες, ενώ οι γιατροί του δεν πίστευαν πως αυτό το παιδί θα ζούσε. Ο Νίκολας τελικά τα κατάφερε, καμία, όμως, από τις οικογένειες δεν ήθελαν να τον υιοθετήσουν εξαιτίας των προβλημάτων υγείας. 11 οικογένειες τον απέρριψαν, μέχρι να φτάσει η σειρά της Σίλβια η οποία δεν το σκέφτηκε καν. «Είμαι βέβαιη πως αυτός ο μικρός πρέπει να γίνει γιος μου, πρέπει να γίνω η μητέρα του» τόνιζε στις αρμόδιες υπηρεσίας πριν την υιοθεσία.

Πρώτη φορά η Σίλβια πήγε τον Νικόλας σε παιχνίδι της Παλμέιρας όταν αυτός ήταν πέντε χρόνων. Είχε μαζί της ένα ραδιοφωνάκι για να ακούει την περιγραφή του αγώνα φορώντας ακουστικά. Ωστόσο, ο μικρός τρελαινόταν με την ατμόσφαιρα στο γήπεδο και τα συνθήματα και δεν ήθελε τα ακουστικά στα αυτιά του. Έτσι, η Σίλβια αποφάσισε να είναι η ίδια αυτή που θα έκανε την περιγραφή των φάσεων στον γιο της.

Τώρα πια του περιγράφει σχεδόν τα πάντα: το γήπεδο, τι εμφανίσεις των ομάδων, τις επιθέσεις της Παλμέιρας, τις άμυνες των αντιπάλων, τις διαιτητικές αποφάσεις.

Μετά την γνωστοποίηση της ιστορίας, η Παλμέιρας τους κάλεσε σε προπόνηση, ο Φελίπε Σκολάρι έγινε ξεναγός για τον Νίκολας, ενώ κατάφερε να συναντήσει τον αγαπημένο του παίκτη, τον Νεϊμάρ, ο οποίος τον αγκάλιασε.

«Οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας είναι πολλές φορές αόρατοι από τους άλλους. Νομίζω ότι η δική μας έκθεση μπορεί να βοηθήσει την κοινωνία να αντιληφθεί ότι πρέπει να υπάρχουν ίσες ευκαιρίες για όλους. Ευκαιρίες, σεβασμός, αγάπη για όλους» σημείωσε η Σίλβια και κατέληξε. «Πολλοί άνθρωποι με κάποιο πρόβλημα που πριν δεν πήγαιναν στο γήπεδο, τώρα το κάνουν χάρη στον Νικόλας».

Ένα ξεχωριστό νικητή, ανέδειξε ο φετινός τελικός της εκπομπής, “Αμερική έχεις ταλέντο"

Ένα ξεχωριστό νικητή, ανέδειξε ο φετινός τελικός της εκπομπής, “Αμερική έχεις ταλέντο"

Πρόκειται για ένα τυφλό και αυτιστικό αγόρι, που συγκίνησε ολόκληρο τον κόσμο, με το ταλέντο του. Οι Ιάπωνες Pyramidos στο Μοναστηράκι!

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share