Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021

Η πιο καλοστημένη απάτη της ιστορίας! Ο ταγματάρχης που έκλεψε το «Τέρας» στον «Εκατομμυριούχο» με τον…! (photos-Video)

Τι συνέβη;

3 Οκτωβρίου 2019 17:14
Η πιο καλοστημένη απάτη της ιστορίας! Ο ταγματάρχης που έκλεψε το «Τέρας» στον «Εκατομμυριούχο» με τον…! (photos-Video)

Η πιο καλοστημένη απάτη της ιστορίας! Ο ταγματάρχης που έκλεψε το «Τέρας» στον «Εκατομμυριούχο» με τον…! Τι είναι το ανθρακικό και πως το βάζουνε μέσα στα αναψυκτικά;

Ήταν 9 Σεπτεμβρίου 2001. Ο ταγματάρχης Τσάρλς Ίνγκραμ, ο οποίος σύντομα θα έμενε γνωστός με το παρατσούκλι «ο ταγματάρχης με τον βήχα», κάθεται στην καρέκλα του παίκτη του βρετανικού «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος».

Είναι έτοιμος να διαπράξει μία από τις πιο καλοστημένες απάτες στην ιστορία των τηλεπαιχνιδιών γνώσεων, να γίνει πλουσιότερος κατά ένα εκατομμύριο και να δει τα χρέη του να εξαφανίζονται. Τα αρχικά χαμόγελα όμως δεν κράτησαν για πολύ… Τρόμος! Αυτό το «πόδι ελέφαντα» είναι το πιο τοξικό αντικείμενο στη γη! Λίγα λεπτά επαφής προκαλούν αργό και βασανιστικό θάνατο! (photos-video)

Το «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος», που μεταδόθηκε για πρώτη φορά στις βρετανικές τηλεοράσεις το 1998, ήταν ένα τηλεοπτικό προϊόν-φαινόμενο. Μόνο το 1999 έκανε 19 εκατομμύρια τηλεθεατές να το παρακολουθούν φανατικά, το ένα τρίτο δηλαδή του βρετανικού πληθυσμού.

Το τηλεπαιχνίδι μεταφέρθηκε σε 160 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η επιτυχία του ήρθε και στη χώρα μας τον Οκτώβριο του 1999 από τη συχνότητα του Mega, με παρουσιαστή το Σπύρο Παπαδόπουλο.

Ο ταγματάρχης Ίνγκραμ έβλεπε το παιχνίδι ως τη λύση στα σημαντικά οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η οικογένεια του. Αυτός ήταν και ο λόγος που στο ίδιο παιχνίδι είχαν συμμετάσχει τόσο η γυναίκα του Ντιάνα όσο και ο κουνιάδος του Άντριαν Πόλοκ, που είχαν και οι δύο κερδίσει 37.500 ευρώ.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε πολύ καλά για τον παίκτη. Μέχρι να απαντήσει στις ερωτήσεις του παρουσιαστή Κρις Τάραντ και να φτάσει τις 4.000 ευρώ είχε ήδη χρησιμοποιήσει τις δύο από τις τρεις διαθέσιμες βοήθειες και πάλευε να βρει τις σωστές απαντήσεις. Εκείνη την ημέρα τα γυρίσματα του παιχνιδιού διακόπηκαν και ο Τσαρλς Ίνγκραμ θα επέστρεφε την επόμενη μέρα για να διεκδικήσει το τελικό ποσό.

Η αρχική κακοτυχία έδωσε τη θέση της στην απόλυτη επιτυχία με τον ταγματάρχη να απαντά σωστά και τις 15 ερωτήσεις, να γίνεται πλουσιότερος κατά ένα εκατομμύριο λίρες και το κοινό να παραληρεί με το κατόρθωμά του.

Όμως η ξαφνική μεταστροφή της τύχης προβλημάτισε την παραγωγή που αποφάσισε να δει αν το παιχνίδι είχε παιχτεί τίμια βλέποντας ξανά τα επεισόδια που είχαν γυριστεί.

Σε κάθε ερώτηση ο Τσαρλς έδειχνε να μην γνωρίζει την απάντηση και να αμφιταλαντεύεται για την επιλογή του. Διάλεγε μία και τελευταία στιγμή την άλλαζε, με μια απορία πάντα ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του για τον αν θα έλεγε το σωστό.

Πάντα η απάντηση που άλλαζε την τελευταία στιγμή ήταν και η σωστή. Η απάτη που αποκαλύφθηκε είχε καταστρωθεί με τον πιο περίτεχνο τρόπο. Σε κάθε ερώτηση του παρουσιαστή ο παίκτης διάβαζε μία μία τις απαντήσεις. Όταν διάβαζε τη σωστή απάντηση ένας άνδρας από το κοινό, ο πανεπιστημιακός καθηγητής Γουίτοκ και συνεργάτης στην απάτη, έβηχε επιβεβαιώνοντας την επιλογή του παίκτη.

Η δίκη

Τον Απρίλιο του 2003 ο ταγματάρχης, η γυναίκα του και ο συνεργός τους οδηγήθηκαν στο δικαστήριο, κατηγορούμενοι για εξαπάτηση και χρήση δόλιων μέσων για την απόκτηση του ενός εκατομμυρίου λιρών.

Το ζευγάρι καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκισης με αναστολή, πρόστιμο 115.000 λιρών, το οποίο στην έφεση μειώθηκε σε 25.000 λίρες, ενώ ο Whittock σε 12 μήνες με αναστολή.

Εξαιτίας του σκανδάλου ο Τσάρλς ξηλώθηκε από τον στρατό και τη θέση του ταγματάρχη, μετά από 17 χρόνια υπηρεσίας.

Στην απολογία του δήλωσε αθώος και υποστήριξε ότι το βίντεο με το βήχα που έπαιξε μέσα στη δικαστική αίθουσα ήταν ψεύτικο ώστε να μην πάρει τα χρήματα.

Η γυναίκα του Ντιανα είπε ότι δεν γνώριζε τον καθηγητή, παρόλο που καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού είχε στραμμένο το κεφάλι της προς το μέρος του.

Ο πανεπιστημιακός καθηγητής υποστήριξε ότι υπέφερε από βήχα όλη του τη ζωή, αποτέλεσμα αλλεργίας και ότι ο βήχας του σε κάθε σωστή απάντηση του παίκτη ήταν συγκυριακός!

Η κακή δημοσιότητα είχε κάνει τη ζωή των ίνγκραμ μια «κόλαση», όπως είχε παραδεχτεί ο ταγματάρχης.

Όπου και αν πήγαιναν γίνονταν αντικείμενο κοροϊδίας, καθώς όσοι τους συναντούσαν συνήθιζαν να βήχουν για να τους περιγελάσουν. Το κυνήγι όμως του θησαυρού φαίνεται πως τους είχε γίνει εμμονή. Αυτός ήταν και ο λόγος των μετέπειτα εμφανίσεις του Τσαρλς σε άλλα τηλεοπτικά προϊόντα όπως το «Wife Swap» και το Hell’s Kitchen» με τον Ραμσει να τον κερνάει… σιρόπι!

TAGS
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share