Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ένιωθε «τέρας» και όλοι τον απέφευγαν! Πλέον όμως, αγαπάει και αποδέχεται τον εαυτό του!

Δύναμη ψυχής!

2 Οκτωβρίου 2019 20:11
Ένιωθε «τέρας» και όλοι τον απέφευγαν! Πλέον όμως, αγαπάει και αποδέχεται τον εαυτό του!

Ένας έφηβος που κατέληξε να μοιάζει σαν «τέρας» αφού μία φωτιά έκαψε το 95% του σώματός του επιτέλους έμαθε να αγαπάει τον εαυτό του. Στο σχολείο την φώναζαν «κακάσχημο τέρας» 25 χρόνια μετά, τους αποστομώνει με τη νέα της εμφάνιση! (Video)

Ο Τζόνι Κουίν, πλέον 18, ήταν μόλις 4 ετών όταν ο σκύλος της οικογένειας έριξε ένα κερί στο δωμάτιο που έπαιζε.

Τον έσωσε όταν η 23χρονη αδερφή του Λέα, που τον πρόσεχε, τον τράβηξε έξω από τις φλόγες.

Ο Κουίν, από το Millington του Τενεσί έχει υποβληθεί από τότε σε περισσότερες από 80 επεμβάσεις και έχει παλέψει και με την ανορεξία καθώς προσπαθούσε να αποδεχτεί την εμφάνισή του.

Αφού έπεισε τον εαυτό του πως όλοι τον φοβόντουσαν, ο Κουίν τελικά έμαθε να αποδέχεται την παραμορφωμένη φιγούρα του σαν κάτι που τον κάνει μοναδικό.

«Αντί να κοιτάει κάθε μέρα στον καθρέφτη κάτι που μισώ, άρχισα να βλέπω τι θα μπορούσα να βελτιώσω και να αποδεχτώ.»

«Πολλοί άνθρωποι με κοιτάνε όταν είμαι έξω. Αυτό παλιά με πείραζε πάρα πολύ.»

«Μετά το ατύχημά μου, αυτό με πείραζε πολύ περισσότερο από τα ίδια τα εγκαύματα που είχα. Τώρα, προσπαθώ να κοιτάζω τα πάντα από διαφορετική οπτική.»

Η Λέα, πλέον 38, φρόντιζε τα αδέρφια της όταν άκουσε τις κραυγές του αδερφού της. Μετά από αρκετές προσπάθειες να τον βρει, κατάλαβε πως ήταν στην αποθήκη που είχε πάρει φωτιά.

«Όσο μεγάλωνα, η κατάστασή μου άρχισε να με ενοχλεί. Γινόμουν έφηβος και η εμφάνισή μου με πείραζε. Κατάλαβα πως δεν ήμουν φυσιολογικός. Άρχισα να με μισώ.»

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πάθει νευρική ανορεξία.

«Ένιωθα πως ήμουν τέρας και πως δεν έπρεπε να έχω φίλους, γιατί όλοι με φοβόντουσαν και ένιωθα πως δεν τους άξιζα.»

«Ποτέ δεν κατάλαβα πόσο εγωιστικό ήταν αυτό. Είχα μία οικογένεια που νοιαζόταν τόσο για μένα αλλά δεν το έβλεπα.»

Με τον καιρό όμως, ο Κουίν ξεκίνησε να αποδέχεται την ξεχωριστή του εμφάνιση.

Πλέον, δουλεύει στο Courageous Faces Foundation και ελπίζει να ακολουθήσει μία καριέρα στο μόντελινγκ.

Το ίδρυμα αυτό δημιουργήθηκε για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τους ανθρώπους με σωματικές και νοητικές διαφορές, καθώς και να προωθήσει την ισότητα και ίση μεταχείριση.

«Θέλω να γίνω κάποιος που θα αλλάζει τα μυαλά των ανθρώπων, ώστε να νιώθουν άνετα με το σώμα τους.»

«Γιαγκούλας»: Το όνομά του έγινε συνώνυμο του τρόμου!

Το όνομα του έχει γίνει φράση, όταν θέλουμε να μιλήσουμε για κάποιο τρομακτικό πρόσωπο. Το «Γιαγκούλας» έγινε συνώνυμο του φόβου, του ανθρώπου που είναι βίαιος και αδίστακτος. Πώς θα βρεις το χρώμα της αύρας σου με βάση το όνομά σου!

Ποιος ήταν όμως στη πραγματικότητα ο «Γιαγκούλας», και πως πήρε αυτό το προσωνύμιο;

Πρόκειται για τον Γιούρα Γιάνοσικ, που έζησε το 1700 στην Κεντρική Ευρώπη, και έγινε θρύλος, επειδή λήστευε πλούσιους και μοίραζε τα λάφυρα στους φτωχους.

Γεννήθηκε στην Σλοβακία, αρχίκα σε νεαρή ηλικία έγινε αντάρτης εναντίον του βασιλιά και έπειτα, όταν το κίνημα νικήθηκε, κατατάχθηκε στο αυτοκρατορικό στρατό, όπου έλαβε εκπαίδευση στρατιωτική.

Η πορεία του θρυλικού ληστή όμως ξεκίνησε το 1711, όταν κλήθηκε να είναι ο φρουρός που θα μεταφέρει έναν επικίνδυνο ληστή τον Τόμας Ούχορτσικ. Εκείνος τον πείθει να τον ελευθερώσει και τον παίρνει υπό την προστασία του.

Μαζί ληστεύουν μεγάλες χρηματοαποστολές σε όλη την Κεντρική Ευρώπη, και γίνονται ο νούμερο 1 κίνδυνος για τους αριστοκράτες και τους εμπόρους. Λέγεται πως δεν πείραζαν τους στρατιώτες αρκεί να δήλωναν υποταγή σε αυτούς, σε όποιον όμως αντιστεκόταν τα βασανιστήρια τους ήταν φριχτά.

Τον Γιούρα τον ακολουθεί η φήμη ότι είναι αθάνατος. Δεν έχει τραυματιστεί ποτέ σε μάχη, κανένα βέλος δεν τον είχε πετύχει ενώ σπανίως αιμορραγούσε. Βέβαια η πανίσχυρη στολή του θα μπορούσε να εξηγήσει το φαινόμενο, αλλά για εκείνη την εποχή αρκούσε για να γίνει θρύλος.

Δεκάδες τραγούδια γράφτηκαν για αυτόν, και διαδόθηκαν σε όλη την Ευρώπη. Η δράση του κράτησε μόλις 2 χρόνια, αφού συνελήφθη το 1713 και για παραδειγματισμό τον κρέμασαν ένα τσιγκέλι και τον άφησαν να πεθάνει.

Ακόμα όμως και μετά τον θάνατό του όμως ο θρύλος του συνέχιζε να ζει, αφού φήμες ταξίδευαν πως δεν πέθανε και συνέχιζε να κλέβει τους πλούσιους. Μάλιστα οι ληστείες είχαν πολλαπλασιαστεί και ο φόβος είχε κυριεύσει τους εμπόρους που έψαχναν τρόπο για ασφαλή διακίνηση των εμπορευμάτων τους.

Ο θρύλος του Γιαγκούλα αγκαλιάστηκε από πολλές χώρες και έγινε σύμβολο αντίστασης, για αυτό και πολλές ιστορίες υπάρχουν σε χώρες όπως η Ουγγαρία, η Τσεχία και η Πολωνία, και όλες διεκδικούν μερίδιο από τη δράση του περίφημου ληστή.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share