Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020

Απίστευτο makeover σε σκύλο! Δείτε πώς έγινε!

Άλλαξε τελείως!

18 Σεπτεμβρίου 2019 16:23
Απίστευτο makeover σε σκύλο! Δείτε πώς έγινε!

Ένας παρατημένος και εγκαταλελειμμένος σκύλος απέκτησε ξανά ζωή μετά από μια απίστευτη αλλαγή, χάρη σε μια ομάδα ειδικών που αρχικά δεν μπορούσαν καν να καταλάβουν τι κρυβόταν κάτω από μια βρωμερή και άμορφη μάζα τριχώματος.
Η μικρή σκυλίτσα με το όνομα Έλι Μάε ήταν τόσο παραμελημένη όταν τη μετέφεραν στο καταφύγιο ζώων στη Νεμπράσκα των Ηνωμένων Πολιτειών, που οι κτηνίατροι δεν μπορούσαν καν να καταλάβουν τη ράτσα της, απλά βλέποντάς της.

Δείτε επίσης: Για αυτό τον λόγο τα σκυλιά τινάζουν τα πόδια τους αφού κάνουν την ανάγκη τους!

Απίστευτο makeover σε σκύλο!

Ο ιδιοκτήτης είχε πεθάνει και ο σκύλος ήταν εγκαταλελειμμένος

Όπως αναφέρει το καταφύγιο Nebraska Humane, η Έλι Μάε μεταφέρθηκε σε αυτό μέσα σε ένα πράσινο κουτί αποθήκευσης γιατί δεν μπορούσε καν να περπατήσει. Στην πραγματικότητα δεν μπορούσε καν να κινηθεί. Βρέθηκε στο σπίτι του ιδιοκτήτη της, ο οποίος είχε πεθάνει, από μια ομάδα καθαριότητας που είχε σταλεί εκεί, η οποία δεν ήξερε καν ότι υπήρχε σκύλος στην οικία.

Απίστευτο makeover σε σκύλο!

Η ιατρική ομάδα του καταφυγίου ανέλαβε αμέσως δράση. Η Έλι αναισθητοποιήθηκε και μια ομάδα άρχισε να κουρεύει την άμορφη μάζα μαλλιών. Έκοβαν ωστόσο με μεγάλη προσοχή, προκειμένου να αφαιρέσουν όλο αυτό το βρώμικο τρίχωμα ετών, χωρίς καν να έχουν ιδέα τι θα βρουν από κάτω.

Οι κτηνίατροι φοβήθηκαν για τα πόδια της - Τα νύχια της έφταναν τα 17 εκατοστά μήκος

Μάλιστα ένας ανήσυχος κτηνίατρος της ομάδας ήλπιζε τουλάχιστον να μπορέσουν να σώσουν τα πόδια της διότι η κατάσταση του συγκεκριμένου σκύλου ήταν πολύ ιδιαίτερη. Σε μια άλλη περίπτωση είχαν αναγκαστεί να προβούν σε ακρωτηριασμό των ποδιών διότι το τρίχωμα είχε κόψει εν μέρει τη ροή του αίματος στα πόδια του σκύλου. Αλλά η κατάσταση της Έλι ήταν πολύ χειρότερη.

Απίστευτο makeover σε σκύλο!

Όμως, καθώς η ομάδα έκοβε και έκοβε τρίχωμα, εντόπισε κάτι εξαιρετικό. Τα πόδια του σκύλου ήταν ροζ από τη ροή του αίματος. Τα νύχια της, που έφταναν τα 17 εκατοστά μήκος, ήταν καλυμμένα με τρίχες, κόπρανα και χρόνια βρωμιά.

Το ζώο ζύγιζε 5 κιλά και το τρίχωμα 4 κιλά!

Μετά από μια ώρα, η ομάδα κατάφερε να βγάλει 4 κιλά δύσοσμου, αηδιαστικού και βρώμικου τριχώματος από το σώμα βάρους 5 κιλών του σκύλου. Φυσικά, θα χρειαζόταν κι άλλα, όπως οδοντιατρική φροντίδα και αντιβιοτικά για τυχόν μόλυνση, ενώ είχε ακόμη και αρθρίτιδα στο πίσω μέρος της πλάτης της, καθώς δεν κινούνταν και πολύ τα τελευταία χρόνια.

Απίστευτο makeover σε σκύλο!

Πέντε ώρες αργότερα ήταν έτοιμη να βγει έξω, αν και δεν κατάφερε να κινηθεί πολύ διότι είχε πολύ καιρό να περπατήσει. Ωστόσο, κάθε της βήμα ήταν όλο και πιο δυνατό και με τον καιρό θα μπορούσε να αποκτήσει και πάλι μια φυσιολογική ζωή.

Απίστευτο makeover σε σκύλο!

Δύο εβδομάδες αργότερα, όπως ενημερώνει το καταφύγιο, ο σκύλος τρελαίνεται να εξερευνά και να χαιρετά τους πάντες με το γλυκό προσωπάκι του. Είναι υπερκινητικός και φαίνεται να εκτιμά πολύ το γεγονός ότι μπορεί να κινηθεί και να μυρίσει ξανά τα πάντα.
Απίστευτο makeover σε σκύλο!

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share