Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αν βρεθείτε σε αυτό το μονοπάτι μην το περπατήσετε ποτέ!

Η ζωή σας είναι σε κίνδυνο!

15 Σεπτεμβρίου 2019 15:20
Αν βρεθείτε σε αυτό το μονοπάτι μην το περπατήσετε ποτέ!

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε έναν άλλο δρόμο.

Όταν κάποιος σου λέει για το πιο θανατηφόρο μονοπάτι στην Ευρώπη, το μυαλό σου ίσως να πηγαίνει στο «King’s Path» της Ισπανίας, το οποίο είναι το διασημότερο. Αυτό είναι το στοιχειωμένο πέρασμα που όποιος περνάει χάνεται…

Μιλάμε για το φαράγγι που βρίσκεται στην Μάλαγα και έχει μήκος περίπου 3 χιλιόμετρα, από όπου βλέπεις τον κόσμο από τα 100 μέτρα. Δεν είναι όμως και το πιο επικίνδυνο.

Υπάρχει όμως ένα άλλο που δεν είναι σε βουνό, ούτε σε κάποια ιδιωτική έκταση και μπορεί να σκοτώσει σε δευτερόλεπτα όποιον πατήσει εκεί.

Ποιο είναι;

Μπορεί το King’s Path να είναι το πλέον διάσημο και επικίνδυνο μονοπάτι στην Ευρώπη, ωστόσο το πιο θανατηφόρο στην Ευρώπη.

Πάνω από 100 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους προσπαθώντας να το διασχίσουν

Το συγκεκριμένο λοιπόν ενώνει το χωριό Γκρέατ Γουάκερινγκ με το νησί Φόουλνες και για να το διασχίσει κάποιος περπατώντας, χρειάζεται τρεις ώρες.

Αυτές όμως πρέπει να είναι σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα της ημέρας, καθώς η παλίρροια αλλάζει, ενώ χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς από ένα σημείο και μετά προχωράς σε λάσπες και πρέπει να ακολουθείς τις κολώνες που υπάρχουν.

Διαφορετικά βγαίνεις εκτός δρόμου και άρα εκτός της προβλεπόμενης ώρας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύεις με πνιγμό.

Ο λόγος για το Broomway στο Essex, το οποίο είναι το πιο επικίνδυνο μονοπάτι. 100 άνθρωποι έχουν πεθάνει στην προσπάθειά τους να το διασχίσουν, ωστόσο μόλις οι 66 έχουν βρεθεί!

Αυτό είναι το μονοπάτι του «θανάτου» στον Όλυμπο! - Ποιες είναι οι παγίδες που κρύβονται για τους ορειβάτες

Δύο ορειβάτες έχασαν την ζωή τους μέσα σε 72 ώρες στον Όλυμπο μετά την πτώση που είχαν κατά μήκος του μονοπατιού Ε4 και συγκεκριμένα στη διαδρομή από τα Πριονιά προς το καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός.

Τα Πριόνια βρίσκονται σε υψόμετρο 1100 μέτρων ενώ το καταφύγιο στα 2100 μέτρα και αποτελεί το πιο πολυσύχναστο ορειβατικό μονοπάτι του Ολύμπου. Οι πτώσεις όλων των ορειβατών σημειώθηκαν κατά μήκος και πλησίον του μονοπατιού και στοίχισε την ζωή σε δύο ατόμων.

Όπως αναφέρει στο enikos.gr ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κατερίνης αντιπύραρχος Βαγγέλης Φαράλας στη συγκεκριμένη περιοχή το φως του ήλιου δεν πέφτει αρκετά με αποτέλεσμα πολλά σημεία να έχουν πάγο λόγω και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών. Έτσι ακόμη και οι πιο έμπειροι ορειβάτες χάνουν την ισορροπία τους και πέφτουν στο γκρεμό.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της πυροσβεστικής υπηρεσίας ο 55χρονος ορειβάτης έχασε την ζωή του στη θέση Λούκι Καλόγερου ενώ ο 26χρονος βρέθηκε νεκρός περίπου 350 μέτρα μακριά από το καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share