Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ξεράθηκαν τα πατατάκια σας; Μην τα πετάξετε! Υπάρχει λύση! (Video)

Θα σας λύσει τα χέρια αυτό το κόλπο!

14 Σεπτεμβρίου 2019 14:44
Ξεράθηκαν τα πατατάκια σας; Μην τα πετάξετε! Υπάρχει λύση! (Video)

Ξεράθηκαν τα πατατάκια σας; Μην τα πετάξετε! Υπάρχει κόλπο για να τα φάτε σαν φρέσκα! Πολλοί είναι εκείνοι που τρώνε πατατάκια και εθίζονται σε αυτά!

Τα πατατάκια είναι ένα από τα αγαπημένα μας snack, και αν υπάρχει κάτι που μας εκνευρίζει απίστευτα, αυτό είναι όταν τα ξεχνάμε ανοιχτά που είτε μαλακώνουν υπερβολικά, είτε ξεραίνονται τόσο, σε σημείο που δεν μπορείς με τίποτα να τα μασήσεις. Πώς θα σου φαινόταν όμως αν σου λέγαμε πως υπάρχει τρόπος να τα επαναφέρεις στην αρχική τους κατάσταση μέσα σε λίγα μόνο λεπτά;

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δεις πώς θα ξανακάνεις τα πατατάκια σου τραγανά όπως στην αρχή, αλλά και πώς μπορείς να επαναφέρεις και άλλα φαγητά ή τρόφιμα που χάλασες εαπό βιασύνη, είτε γιατί ξέχασες εντελώς πως υπήρχαν.

Ξέρατε γιατί τα σακουλάκια με τα πατατάκια δεν είναι ποτέ γεμάτα;

Όλοι μας έχουμε απογοητευτεί ανοίγοντας ένα σακουλάκι με πατατάκια και ανακαλύπτοντας πως μεγάλο μέρος της σακούλας είναι... αέρας!

Την απάντηση στο αιώνιο ερώτημα για το λόγο που το περιεχόμενο δεν γεμίζει τη σακούλα, έρχεται να δώσει το Tech Insider μέσα από ένα βίντεο στο YouTube. Αυτός είναι ο λόγος που εθιζόμαστε με τα πατάκια!

Ο κενός αυτός χώρος είναι γεμάτος με ένα «μυστικό συστατικό», όπως αναφέρει το Tech Insider, το οποίο διατηρεί τα πατατάκια φρέσκα και τραγανά. Κι όμως αυτό δεν είναι κάτι άλλο από το άζωτο!

Δείτε αναλυτικά το βίντεο:

Δεν θα το πιστεύετε: Έτσι ανακαλύφθηκαν τα πατατάκια!

Άραγε πως θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τα πατατάκια; Σνακ; τρόφιμο;

Όπως και να έχει ό,τι και να είναι τα αγαπάμε! Αλλά πραγματικά έχεις αναρωτηθεί ποτέ... πως "ανακαλύφθηκαν";

Να σου πούμε ότι πίσω από τα γευστικά πατατάκια κρύβεται μια αληθινή ιστορία, η οποία δεν είναι αυτό που περιμέναμε. Πρώτα από όλα να σου πούμε ότι ο λόγος που κατασκευάστηκαν είναι για να είναι απαίσια! Δείτε τον λόγο που εθιζόμαστε με τα πατάκια!

Το 1853 ο George Crum, σεφ σε ένα εστιατόριο της Νέας Υόρκης, εξοργισμένος κυριολεκτικά με έναν πελάτη του δημιούργησε τα πρώτα πατατάκια για να τον τιμωρήσει. Ο πελάτης είχε διαμαρτυρηθεί στην διεύθυνση πως οι πατάτες του ήταν μαλακές και υγρές και ο Crum αποφάσισε να τον τιμωρήσει. Τεμάχισε λοιπόν τις πατάτες όσο πιο λεπτά μπορούσε και τις τηγάνισε σε καυτό λίπος. Τέλος τις γαρνίρισε με πολύ πολύ αλάτι.

Αφού σέρβιρε το πιάτο φόρεσε το παλτό του, βέβαιος πως το επόμενο λεπτό ο πελάτης θα αρχίσει να ουρλιάζει κι εκείνος θα απολυθεί. Περπατώντας προς την έξοδο όμως άκουσε τον πελάτη να φωνάζει αλλά δεν έλεγε ακριβώς ότι περίμενε! Υπέροχο!!!! Μοναδικό!!!! Ότι καλύτερο δοκίμασα ποτέ, ούρλιαζε ο πελάτης.

Τα “Saratoga Chips” έγιναν γρήγορα ένα δημοφιλές φαγητό στην περιοχή και σε ολόκληρη της Νέα Αγγλία.

Τελικά τα πατατάκια παράχθηκαν μαζικά προς οικιακή κατανάλωση, αλλά μέχρι κάποια μεγάλη περίοδο αποθηκεύονταν σε βαρέλια ή τενεκεδάκια και γρήγορα μπαγιάτευαν.

Στα μέσα όμως της δεκαετίας του 1920, η Laura Scudder εφήυρε το αεροστεγές σακουλάκι σιδερώνοντας μαζί δύο κομμάτια από κερωμένο χαρτί η οποία σακούλα κρατούσε τα πατατάκια περισσότερο χρόνο φρέσκα.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share