Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ποια μέρα της εβδομάδας έχουμε την χειρότερη διάθεση;

Και όχι δεν είναι η Δευτέρα!

2 Σεπτεμβρίου 2019 09:10
Ποια μέρα της εβδομάδας έχουμε την χειρότερη διάθεση;

Αν σκεφτήκατε πως η χειρότερη μέρα της εβδομάδας είναι η… τσαγκαροδευτέρα, τότε κάνετε λάθος! Τι μας κάνει τελικά ευτυχισμένους; (Video)

Μια νέα έρευνα από το «London School of Economics», κατέληξε στο συμπέρασμα πως η ημέρα με την… χειρότερη διάθεση είναι η Τρίτη!

Ο τρόπος διεξαγωγής της μελέτης, ήταν ιδιαίτερα πρωτότυπος. Για δύο μήνες οι ερευνητές κατέγραψαν τις διαθέσεις 22.000 ανθρώπων, στέλνοντας τους καθημερινά δύο μηνύματα στα κινητά τους ρωτώντας τους τι κάνουν με ποιόν είναι, αν είναι σπίτι και πως αισθάνονται. Τα αποτελέσματα έδειξαν την Τρίτη οι περισσότεροι είχαν τις “μαύρες” τους!

«Αυτό μπορεί να ερμηνευθεί από το γεγονός ότι συνήθως τη Δευτέρα δεν έχει προλάβει ακόμα να ξεθωριάσει η χαλαρή διάθεση του Σαββατοκύριακου. Αντίθετα, την Τρίτη οι περισσότεροι έχουν μπει για τα καλά στην εβδομάδα εργασίας, έχουν συνειδητοποιήσει πως οι υποχρεώσεις είναι και πάλι εδώ, αλλά και ότι το επόμενο Σαββατοκύριακο φαντάζει ακόμη πολύ μακριά» εξηγεί ο ο διευθυντής της έρευνας.

Παλιότερες έρευνες πάντως έχουν δείξει ότι για πολλούς ανθρώπους οι χειρότερες μέρες είναι το Σάββατο και η Κυριακή, οπότε και τους πιάνει η λεγόμενη “μελαγχολία του Σαββατοκύριακού”

Αυτές οι τροφές αυξάνουν την ορμόνη της ευτυχίας!

Πολλά είναι αυτά που καταφέρνουν να μας χαλάσουν τη διάθεση- αν και δεν θα έπρεπε.

Οι ρυθμοί της ζωής μας, οι εναλλαγές στη συμπεριφορά των γύρω μας, η εργασιακή εξάντληση, οι υποχρεώσεις, οι απαιτήσεις, η κακή ποιότητα ζωής, πολλές φορές, μας κάνουν να χάνουμε την αισιοδοξία μας, μας στερούν το χαμόγελό μας και ρίχνουν την διάθεσή μας.

Η ευτυχία είναι απόφαση. Είναι το «εδώ και τώρα», είναι το αίσθημα ευφορίας που μας κυριεύει, είναι μια στιγμή. Ολα είναι μέσα στο μυαλό: κάθε μας συναίσθημα είναι ένα σύνολο χημικών διεργασιών στο «εργοστάσιο» που λέγεται οργανισμός.

Η σεροτονίνη είναι ο νευροδιαβιβαστής του εγκεφάλου που σε μεγάλο βαθμό επηρεάζει την ψυχική μας διάθεση, τη μνήμη, τον ύπνο μας. Χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης έχουν συνδεθεί με την κατάθλιψη. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αυξήσετε αυτή την ορμόνη, μειώνοντας τις μεταπτώσεις της διάθεσής σας.

Ενας τρόπος που πραγματικά μπορεί να φέρει αποτέλεσμα είναι η κατανάλωση τροφών με τρυπτοφάνη -αυτό το αμινοξύ συμβάλλει καθοριστικά στην παραγωγή σεροτονίνης. Oι τροφές που ακολουθούν δεν είναι απλά ευεργετικές για τη διάθεσή μας: αυξάνουν τα επίπεδα ενέργειας στο σώμα μας και μας γεμίζουν με βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Η γεύση τους είναι ευχάριστη, όπως είναι η αίσθηση που μας αφήνουν.

Aυγά: Μια από τις τοπ πρωτεϊνικές τροφές. Πλούσια σε τρυπτοφάνη, τυροσίνη, χολίνη, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά.

Τυρί: Αλλη μια εξαιρετική πηγή τρυπτοφάνης και ασβεστίου για τον οργανισμό μας. Say cheese!

Ανανάς: Αυτή η τροφή περιέχει υψηλά επίπεδα τρυπτοφάνης αλλά και βρωμελαΐνης που αποτελεί ισχυρό αντιφλεγμονώδες.

Σολομός: Ο σολομός αποτελεί πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Περιέχει πρωτείνες, σίδηρο, βιταμίνη B12. Εξαιρετική πηγή τρυπτοφάνης. Αυξάνει τον μεταβολικό ρυθμό και μειώνει την αρτηριακή πίεση.

Τόφου: Το τόφου (τυρί από γάλα σόγιας) είναι εξαιρετική πηγή τρυπτοφάνης και μια ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να ακολουθήσουν μια χορτοφαγική διατροφή. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, πρωτείνες και ασβέστιο.

Ξηροί καρποί: Οι ευεργετικές τους ιδιότητες είναι αναρίθμητες. Μια χούφτα ξηροί καρποί την ημέρα μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στην αύξηση των επιπέδων ενέργειας στο σώμα. Πλούσιοι σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και βιταμίνη Ε. Πλούσια πηγή τρυπτοφάνης, μας φτιάχνουν το κέφι!

Σπανάκι: Αλλη μια τροφή πλούσια σε τρυπτοφάνη, βιταμίνες, φυλλικό οξύ και μέταλλα.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share