Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Το είχες σκεφτεί ποτέ; Γιατί τα PIN των καρτών και των ΑΤΜ είναι τετραψήφια;

Αλήθεια γιατί δεν είναι 6ψήφια;

19 Αυγούστου 2019 20:19
Το είχες σκεφτεί ποτέ; Γιατί τα PIN των καρτών και των ΑΤΜ είναι τετραψήφια;

Πολλοί αναρωτιούνται γιατί τα pin στις κάρτες των ΑΤΜ δεν έχουν παραπάνω ψηφία για να υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια; 10 κωδικοί που δεν πρέπει ποτέ να βάλετε στους λογαριασμούς σας!

Η απάντηση δίνεται από την ιστορία, αφού ο ιδρυτής των ΑΤΜ, John Adrian Shepherd-Barron, από τη Σκωτία, διάλεξε το pin να είναι τετραψήφιο, μετά από ένα πολύ σύντομο πείραμα.

Πρότεινε στην γυναίκα του ένα 6ψηφιο και 4ψηφιο κωδικό, και τη τέσταρε για 15 ημέρες. Τον 6ψηφιο κωδικό τον ξέχασε σχεδόν τις μισές ημέρες, ενώ τον 4ψηφίο τον θυμόταν σε κάθε δοκιμασία.

Άρα όλοι όσοι ξεχνάμε εύκολα νούμερα και κωδικούς, χρωστάμε την σωτηρία μας στην Caroline, γυναίκα του εφευρέτη των ΑΤΜ.

Πηγαίνετε στο ATM και σηκώστε μερικά χρήματα! Ύστερα αφήστε την κάρτα σπίτι - Ένα μήνα μετά, δε θα πιστεύετε με το αποτέλεσμα!

Στις μέρες μας τα χρήματα φαίνονται να μην έχουν πραγματική αξία, απλά περνάνε από τα χέρια μας, χωρίς να καταλαβαίνουμε από πού έρχονται ή πού πάνε.

Ακόμα και αν δεν το καταλαβαίνουμε, ορίζουν την καθημερινότητα, μας κάνουν ευτυχισμένους ή δυστυχισμένους και καθορίζουν την θέση μας στην κοινωνία. Μπορεί να είναι η καταστροφή μας, αλλά βασιζόμαστε σε αυτά.

Όμως Μπορείτε να ζήσετε καλά χωρίς να ξοδεύετε πολλά χρήματα και πάνω απ’όλα να είστε ευτυχισμένοι. Βάλτε φρένο στα έξοδα σας και απολαύστε τον χρόνο σας – δωρεάν. Η ζωή σας θα αλλάξει εντελώς!

Πως θα το πετύχετε αυτό; Πολύ απλά δοκιμάστε για έναν μήνα να ΜΗΝ κουβαλάτε καθόλου την κάρτα σας μαζί σας. Πολλές φορές με την κάρτα δεν έχουμε αίσθηση των χρημάτων που ξοδεύουμε. Επιπλέον την χρησιμοποιούμε και σε περιπτώσεις που τα χρήματα στο πορτοφόλι μας δεν μας φτάνουν να αγοράσουμε κάτι που ίσως και να μην χρειαζόμασταν ή να αγοράζαμε την πιο φθηνη έκδοσή του.Προσοχή: Αλλαγές στις αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ από 1η Ιουλίου!

Έτσι μέσα σε έναν μήνα θα καταφέρετε ώστε να μην ελέγχουν τα χρήματα την ζωή σας!

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share