Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021

10 κωδικοί που δεν πρέπει ποτέ να βάλετε στους λογαριασμούς σας!

Προσοχή!

5 Ιουλίου 2019 15:20
10 κωδικοί που δεν πρέπει ποτέ να βάλετε στους λογαριασμούς σας!

Μια μεγάλη έρευνα που πραγματοποίησε το Εθνικό Κέντρο Ασφαλείας του Ηνωμένου Βασιλείουαποκάλυψε τους πιο ευάλωτους κωδικούς που χρησιμοποιεί κάποιος χρήστης του Διαδικτύου. Για να το καταφέρει, σύμφωνα με το CNN International, καταμέτρησε όλους τους κωδικούς που έχουν παραβιαστεί παγκοσμίως.


Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι κωδικοί με ονόματα, ομάδες αλλά και βρισιές είναι πολύ περισσότερο διαδεδομένοι απ’ όσο νομίζουμε. Επιπλέον, ο πιο δημοφιλής ήρωας- κωδικός ήταν ο «spiderman» ενώ από τον καλλιτεχνικό χώρο, οι «blink182». Η εταιρεία ανακοίνωσε τους 10 πιο διαδεδομένους κωδικούς παγκοσμίως. Ο κωδικός «123456» χρησιμοποιείται από 23,2 εκατ. χρήστες ενώ το «123456789» από 7,7 εκατ. Τα πιο διαδεδομένα ονόματα είναι το «Ashley» και το «Michael»ενώ η «Liverpool» η δημοφιλέστερη ποδοσφαιρική ομάδα.

Αναλυτικά το top 10 των πιο ευάλωτων κωδικών

123456
123456789
qwerty
password
111111
12345678
abc123
1234567
password1
12345

Αυτός είναι ο λόγος που εξαντλείται γρήγορα η μπαταρία του κινητού σας!

Αυτός είναι ο λόγος που εξαντλείται γρήγορα η μπαταρία του κινητού σας!

Σας βρήκαμε ποιος είναι ο λόγος που εξαντλείται γρήγορα η μπαταρία του κινητού σας! Μήπως κάνετε εσείς το ίδιο λάθος και αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Η μπαταρία αδειάζει γρήγορα. Και όσο περνάει ο καιρός, ακόμη πιο γρήγορα. Και όλο και πιο γρήγορα και πιο γρήγορα και πιο γρήγορα, μέχρι που καταλήγει να γίνεται πρόβλημα και μάλιστα μεγάλο.

Είναι το πρόβλημα που διαρκώς προκύπτει, λίγους μήνες μετά την αγορά του κινητού τηλεφώνου.

Μπαταρία κινητό

Και σε εκείνο το σημείο που αρχίζεις να αναρωτιέσαι γιατί η μπαταρία του κινητού σου τηλεφώνου αδειάζει τόσο γρήγορα, ο καθένας στο περίγυρό σου έχει και ένα λόγο να σου πει αλλά και ένα γιατροφόφι. Τα οποία τις περισσότερες φορές ουδεμία εφαρμογή έχουν και δεν αλλάζουν τίποτα σε σχέση με τη διάρκεια της μπαταρίας του κινητού σου τηλεφώνου.

Η κακιά συνήθεια που καταστρέφει τη μπαταρία του κινητού τηλεφώνου

Ωστόσο, όπως ισχυρίζονται οι ειδικοί και αποκαλύπτεται και από τις συμβουλές των εταιρειών, υπάρχει μια κακιά συνήθεια που έχουν οι περισσότεροι και η οποία αδιαμφισβήτητα καταστρέφει τη διάρκεια της ζωής της μπαταρίας.

Το πιο συχνό λάθος που κάνουν σχεδόν όλοι και βλάπτει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του κινητού είναι ότι το αφήνουν για ώρα στο φορτιστή και εφόσον έχει φορτιστεί στο 100%. Οι περισσότεροι έχουν τη συνήθεια να συνδέουν το κινητό τους στο φορτιστή πριν κοιμηθούν και να το αφήνουν εκεί όλη νύχτα, ενώ επίσης πολλοί όταν το βάζουν για φόρτιση κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της ημέρας, το ξεχνούν εκεί για ώρες. Με αυτόν τον τρόπο, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, επιταχύνετε τη διαδικασία γήρανσης των μπαταριών λιθίου.

Οταν παλιώνει μια μπαταρία ιόντων λιθίου, τα χημικά που περιέχει αλλάζουν και καθίστανται λιγότερο αποτελεσματικά στο να αποθηκεύουν, να διατηρούν και να παρέχουν ενέργεια στη συσκευή σας.

Βεβαίως, όλες οι μπαταρίες ιόντων λιθίου έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής. Ανεξαρτήτως του τι κάνει κανείς, η μπαταρία του κινητού θα πέσει καθώς τη χρησιμοποιεί. Αυτό που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να είναι λίγο πιο προσεκτικός έτσι ώστε να επιβραδύνει τη «γήρανση» της μπαταρίας του κινητού του.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share