Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Το γνωρίζατε; Αυτός είναι ο λόγος που οι κυλιόμενες σκάλες έχουν οριζόντιες γραμμές!

Όσο και να σας φαίνεται περίεργο υπάρχει εξήγηση!

18 Αυγούστου 2019 19:25
Το γνωρίζατε; Αυτός είναι ο λόγος που οι κυλιόμενες σκάλες έχουν οριζόντιες γραμμές!

Χρησιμοποιείς καθημερινά κυλιόμενες σκάλες, αλλά -βάζουμε στοίχημα ότι- αυτό δεν το είχες φανταστεί.

Είναι από τις πράγματα που ακριβώς επειδή έτσι τα βρήκαμε, έτσι έχουμε συνηθίσει να τα βλέπουμε από τη μέρα που γεννηθήκαμε, δεν έχουμε μπει ποτέ στη διαδικασία του «γιατί». Απίστευτο: Ούτε που σας πάει στο νου τι είναι αυτό που θα δείτε παρακάτω!
Αν χρησιμοποιείς κυλιόμενες σκάλες, σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει το ότι κάθε σκαλί έχει μικρές οριζόντιες γραμμές. Αν σήμερα ξύπνησες με διάθεση να μάθεις το λόγο, είσαι στο κατάλληλο άρθρο.

Ενώ αυτές οι γραμμές προσδίδουν μια αρμονία στο σχεδιασμό τους, ο λόγος που υπάρχουν δεν έχει να κάνει με το design, αλλά με τη λειτουργικότητα αυτού του μέσου.

Καθώς το κάθε σκαλοπάτι της κυλιόμενης φτάνει στο σημείο που γίνεται φλατ - που συνήθως υπάρχει κάτι που μοιάζει με μαύρο βουρτσάκι- καθαρίζεται από κάθε πιθανό σκουπίδι που μπορεί να έχει πέσει στις σκάλες. Αυτές οι οριζόντιες αυλακώσεις σε συνδυασμό με το βουρτσάκι διασφαλίζουν ότι τα πιο επικίνδυνα υλικά δεν θα γλιστρήσουν μέσα στο μηχανισμό ώστε να κάνουν την κυλιόμενη να κολλήσει ή -ακόμα χειρότερα- να καταρρεύσει.

Επιπλέον, είναι κι ένας τρόπος να αποφευχθεί ο κίνδυνος να γλιστρήσεις πατώντας πάνω στη σκάλα (ειδικά αν έχει χυθεί κάποιο υγρό από κάποιον περαστικό).

Την επόμενη φορά που θα βρεθείς μαζί με κάποιον σε κυλιόμενη σκάλα, έχεις την πληροφορία που χρειάζεσαι για να το παίξεις έξυπνη.

Κι ένα «σκαλωτικό» (see what we did there?) gif για το κλείσιμο.

Απίστευτο: Εσείς γνωρίζατε τι θα συμβεί στο σώμα σας αν φυσήξετε τον αντίχειρά σας;

Εσείς γνωρίζατε τι θα συμβεί στο σώμα σας αν φυσήξετε τον αντίχειρά σας;Το σώμα μας είναι τουλάχιστον παράξενο! Όταν πονάει μία άρθρωση, ένα άλλο πρόβλημα λύνεται ως δια μαγείας και το ανάποδο. Οπότε εάν σας πονάει ο λαιμός σας, έχετε μπουκωμένη μύτη ή κάποιο άλλο από αυτά τα καθημερινά προβλήματα, αυτά τα κόλπα μπορεί να σας βοηθήσουν!

Πιέζοντας συγκεκριμένα σημεία, κρατώντας το μυαλό απασχολημένο και με άλλες χρήσιμες τακτικές, το σώμα μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και τις πιο κουραστικές ασθένειες, πόνους και άγχη. Κάνε το τεστ! Δες πώς ο αντίχειράς σου σου αποκαλύπτει την προσωπικότητά σου

Λαιμός με φαγούρα

Το ζεστό τσάι είναι καλό, όπως και γαργάρες με αλατόνερο, αν και τίποτα από τα δύο δεν λύνει εντελώς το πρόβλημα. Ειδικοί λένε πως πρέπει να ξύσεις το αυτί σου! “Όταν τα νεύρα στο αυτί διεγείρονται, δημιουργούν αντανάκλαση στον λαιμό που προκαλεί μυικό σπασμό. Αυτός ο σπασμός μπορεί να καταπολεμήσει τη φαγούρα.

Για να ηρεμήσουν τα νεύρα

Όταν νιώθετε πιεσμένοι και δεν ξέρετε πώς να χαλαρώσετε, ρίξτε λίγο κρύο νερό στο πρόσωπό σας! Ο συνδυασμός του να κρατάς την ανάσα σου και να νιώθεις το κρύο νερό στο δέρμα, κοροϊδεύει τον οργανισμό στο να νομίζει πως έχεις μπει στο νερό.

Τότε, αντανακλαστικά το σώμα χρησιμοποιεί το οξυγόνο πιο αποδοτικά, το οποίο θα σας ηρεμήσει. Ειδικοί λένε πως ακόμα και ένα ποτήρι νερό μπορεί να σας ηρεμήσει.

Το να είσαι γενναίος δίνοντας αίμα

Εάν η ιδέα της βελόνας σας τρομάζει, προσπαθήστε να σας αποσπάσετε την προσοχή! Όταν η νοσοκόμα είναι έτοιμη να σας βάλει την βελόνα, βήξτε ελαφρά. Αυτό θα κρατήσει το μυαλό σας μακρυά από την διαδικασία και από τον πόνο που μπορεί να προκληθεί. Καλό θα ήταν βέβαια να ενημερώσετε την νοσοκόμα για το σχέδιό σας!

Το να ανοίξεις ακόμα και την πιο κλειστή μύτη


Πιέστε με τη γλώσσα σας στο πάνω μέρος του στόματός σας και με ένα δάχτυλο σε κάθε φρύδι. Αυτό θα χαλαρώσει την πίεση στην περιοχή και μέσα σε 20 δευτερόλεπτα θα έχει ανοίξει η αναπνοή σας.

Να μειώσεις τις πιθανότητες να σου αφήσει σημάδι ένα έγκαυμα.

Αντί να πάρετε αμέσως πάγο, προσπαθήστε να πιέσετε μαλακά την καμμένη περιοχή με τις άκρες των δαχτύλων σας. Αυτό θα επαναφέρει την θερμοκρασία της περιοχής πιο ομαλά σε θερμοκρασία σώματος, που θα μειώσει την πιθανότητα να γίνουν φουσκάλες. Το δέρμα σας θα γιατρευτεί φυσικά και δεν θα μείνει καμία ουλή!

Το να εξαφανιστεί ένας πονόδοντος.

Εάν έχετε ευαίσθητα δόντια, αυτό το κόλπο μπορεί να σας αλλάξει τη ζωή! Όταν αρχίσετε να νιώθετε τον πόνο, βάλτε ένα παγάκι στην πίσω πλευρά του χεριού σας.

Τρίψτε το μπρος-πίσω στην περιοχή ανάμεσα στον δείκτη και τον αντίχειρα. Αυτή η περιοχή είναι γεμάτη νεύρα και ο πάγος θα σταματήσει τα μηνύματα του πόνου από το να διαδοθούν.

Το να γην αγχώνεσαι

Μπορείτε να χαλαρώσετε και να ηρεμήσετε μέσα σε δευτερόλεπτα, άπλα φυσώντας τον αντίχειρά σας. Ακούγεται παράξενο, αλλά έτσι θα ρυθμίσετε την αναπνοή σας και θα ελέγξετε το πνευμονογαστρικό σας νεύρο, που βοηθάει στην μείωση των χτύπων της καρδιάς.

Να απαλλαγείς από τις ημικρανίες αμέσως

Δεν χρειάζεται να παίρνετε ακριβά και εθιστικά φάρμακα για τις ημικρανίες. Με αυτή την αρχαία τεχνική θα καταφέρετε να ανακουφιστείτε και από τον χειρότερο πονοκέφαλο. Χρησιμοποιώντας τον δείκτη και τον αντίχειρα του ενός χεριού, πιέστε στην περιοχή ανάμεσα στον αντίχειρα και τον δείκτη.

Πιέστε και κρατήστε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά και κάντε κυκλικές κινήσεις. Έτσι, θα απελευθερωθεί η κυκλοφορία του αίματος, θα αποσυμφορηθεί η πίεση από τον λαιμό και το κεφάλι και θα απελευθερωθούν τυχόν ενεργειακά μπλοκαρίσματα.

Ρίχνει ελαιόλαδο σε ένα δοχείο με παγάκια! Ο λόγος; Πραγματικά πανέξυπνος!

Έχετε αναρωτηθεί τι μπορεί να συμβεί όταν ρίξετε ελαιόλαδο σε ένα δοχείο με παγάκια; Αν όχι τότε πρέπει να διαβάσετε παρακάτω! Παρότι δεν είμαι master chef, απλά απολαμβάνω να μαγειρέυω – και πρόσφατα συνάντησα την πρόκληση να μαγειρεύω από την αρχή με φυτικά, σπιτικά συστατικά.

Έχω να παραδεχτώ, δεν είναι μία εύκολη διαδικασία. Δείτε ακόμα: Στύψτε 1 λεμόνι σε μια κουταλιά ελαιόλαδο και δεν θα σταματήσετε ποτέ την χρήση του!

Το να αγοράσεις φρέσκα συστατικά είναι ένα πράγμα, αλλά το να τα διατηρείς φρέσκα είναι κάτι άλλο.

Το πιο δύσκολο συστατικό για να διατηρήσεις φρέσκο και νόστιμο? Τα βότανα, που είναι αρκετά σημαντικά για ένα υγιεινό μαγείρεμα και σπιτικές συνταγές.

Το πιο δύσκολο συστατικό για να διατηρήσεις φρέσκο και νόστιμο? Τα βότανα, που είναι αρκετά σημαντικά για ένα υγιεινό μαγείρεμα και σπιτικές συνταγές.

Λαμβάνοντας υπόψη πόσο δύσκολο είναι να διατηρηθούν φρέσκα, δεν είναι περίεργο που τόσοι πολλοί άνθρωποι καταφεύγουν σε αποξηραμένα και εμφιαλωμένα βότανα όταν το πραγματικό μπορεί να είναι τόσο ακριβό και έρχεται τόσο χύμα. Πολύ συχνά, πριν ακόμα προλάβω να τα χρησιμοποιήσω τα δεμάτια του βασιλικού και από άνηθο είχαν ήδη σκορπίσει στο ψυγείο μου.

Γι’ αυτό τον λόγο απλά αγαπώ αυτό το μεράκι για μαγειρική που πρόκειται να δείτε παρακάτω!

Με μια απλή παγοθήκη, τα χαμένα βότανα θα ανήκουν πλέον στο παρελθόν.

Όχι μόνο αυτή η έξυπνη συμβουλή για την κουζίνας, σας γλυτώνει αρκετά χρήματα από τα την αγορά φρέσκων συστατικών, σας γλυτώνει και από χρόνο προετοιμασίας για το μαγείρεμα του επόμενου σας γεύματος.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share