Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Δεν της μιλούσε κανείς γιατί είχε παραπάνω κιλά! Μέχρι που άφησε όλους άφωνους!

Δεν το πίστευε κανένας...

18 Αυγούστου 2019 15:35
Δεν της μιλούσε κανείς γιατί είχε παραπάνω κιλά! Μέχρι που άφησε όλους άφωνους!

Η Τζόσι Ντέσγκραντ, είχε αρκετά παραπανίσια κιλά, και αυτός ήταν ο λόγος που δεν είχε φίλους στο σχολείο, και δεχόταν αρκετές φραστικές επιθέσεις γύρω από το βάρος της.

Λίγο μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς αποφάσισε ότι πρέπει να αδυνατίσει, και αφού ξεκίνησε μια ισορροπημένη δίαιτα, χωρίς υπερβολές, ενώ γυμναζόταν καθημερινά. Από τα 120 κιλά είχε μείνει στα 60, αλλά δεν είχε αλλάξει αισθητά την γκαρνταρόμπα της, και το αποτέλεσμα δεν φαινόταν σε όλη τη διάστασή του.

Στο χορό όμως φόρεσε ένα φόρεμα που διέγραφε την σιλουέτα της, και τότε έγινε ένας χαμός. Όλα τα αγόρια της τάξης της, ήθελαν να την συνοδεύσουν και να χορέψουν τον καθιερωμένο χορό μαζί της.

Η ίδια θέλησε μέσα από την ιστορία της να δώσει κίνητρο σε όλα τα κορίτσια της ηλικίας της, και να περάσει το μήνυμα ότι όλα γίνονται με λίγη προσπάθεια.

Στο instagram έχει χιλιάδες αναρτήσεις και δέχεται καθημερινά μηνύματα υποστήριξης και επιβράβευσης.

Μπορεί να σου φαίνεσαι εξωπραπραγματικό αλλά όπως η Τζόσι έτσι και μια γυναίκα αλλάζοντας ένα μόνο πράγμα στην διατροφή της και έχασε 42 κιλά!

Γυναίκα χάνει 206 κιλά: Να πώς δείχνει σήμερα μετά από μια θαυματουργή μεταμόρφωση!

Είναι δύσκολο να χάσεις βάρος, αλλά το δυσκολότερο είναι να μην πάρεις ξανά αυτά τα χαμένα κιλά.

Όσο μεγαλώνουμε, τα κιλά συσσωρεύονται και χάνονται πολύ δύσκολα. Θα χρειαστεί διατροφή, πλήρης σχεδόν αποχή από όλα τα λίπη και γυμναστική.

Φανταστείτε όμως ξαφνικά να ανέβεις στη ζυγαριά και να δεις πως ζυγίζεις πάνω από 200 κιλά. Με αυτό το βάρος δεν είναι εύκολο να περπατήσεις, να κολυμπήσεις ή ακόμη και να σταθείς όρθιος.


Είναι μια πραγματικότητα που έζησε από πρώτο χέρι η Νίκι Γουέμπστερ.
Στα 34 ζύγιζε κάπου 280 κιλά και η κατάσταση της υγείας της ήταν κρίσιμη. Η κοπέλα αυτή πέθαινε.

Το απίστευτο βάρος της Νίκι οφειλόταν σε εξάρτηση από το φαγητό.
«Το βάρος μου είναι εξουθενωτικό. Το σώμα μου είναι τόσο οδυνηρό. Το μισώ. Είπα στον εαυτό μου πως το φαγητό είναι η εξάρτησή μου. Και αυτή η εξάρτηση με σκοτώνει», ανέφερε η Νίκι.

Το σημείο καμπής ήταν όταν η Νίκι είχε προσκληθεί να εμφανιστεί στο τηλεοπτικό σόου «Η Ζωή μου στα 280 Κιλά».

Αφού συνειδητοποίησε πόσο επικίνδυνη ήταν η παχυσαρκία της, συμφώνησε να μετακομίσει από την πολιτεία της Αριζόνα στο Τέξας, για να είναι πιο κοντά στον γιατρό της, τον Δρ Ναουζερέινταν.

Ο γιατρός αυτός ειδικεύεται σε βαριές περιπτώσεις ανθρώπων με κρίσιμης μορφής παχυσαρκία.

Η Νίκι είχε την ελπίδα πως μια χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση λίπους θα ήταν η απάντηση στα προβλήματά της. Θα χρειαζόταν όμως περισσότερες από μια χειρουργικές επεμβάσεις.

Καταρχήν, οι γιατροί τής είπαν πως θα έπρεπε να χάσει περίπου 25 κιλά μόνη της, πριν την αναλάβουν για την εγχείρηση.

Η Νίκι κατάφερε να χάσει αυτά τα κιλά σε λιγότερο από τρεις μήνες και έτσι έγινε δεκτή για την επέμβαση γαστρικής παράκαμψης.

Ωστόσο, ανησυχούσε πως οι κακές συνήθειες θα επανέλθουν και θα έπαιρνε πάλι το βάρος που θα είχε χάσει με τόσο κόπο.

Επίσης, είχε αμφιβολίες κατά πόσο η εγχείριση ήταν ασφαλής. Θα μπορούσε ακόμη και να χάσει τη ζωή της στο χειρουργικό τραπέζι.

Η Νίκι εξήγησε: «Νωρίτερα αυτόν τον χρόνο, ο καλύτερός μου φίλος, ο Μάικλ, έκανε γαστρικό μπαϊπάς και πέθανε. Αυτό με στοιχειώνει.»

Αλλά βρήκε τελικά το θάρρος να προχωρήσει και να υποστεί την εγχείριση που συμβούλευαν οι γιατροί. Ήταν επιτυχημένη και ο επόμενος χρόνος ήταν ένα απίστευτο ταξίδι για τη Νίκι.

Έχασε περίπου 80 κιλά μέσα σε 12 μήνες!

Οι φωτογραφίες πριν και μετά την εγχείριση μιλάνε από μόνες τους. Σήμερα η Νίκι είναι ένα διαφορετικό άτομο!

Αλλά για να φτάσει στη ρίζα αυτής της παθολογικής παχυσαρκίας, η Νίκι έπρεπε να σκάψει πιο βαθιά.

Ήρθε σε επικοινωνία με έναν ψυχολόγο για να πολεμήσει την αιτία του κακού που την οδηγεί σε διατροφική διαταραχή και να σιγουρευτεί πως δεν θα κυλίσει πάλι πίσω στις παλιές της συνήθειες.

Η Νίκι αντιμετώπισε υποτροπές, που είναι φυσιολογικό όταν προσπαθείς να αντιμετωπίσεις τις επιπτώσεις από αλλαγές στη δίαιτα. Η απότομη μείωση σωματικού βάρους προκαλεί φαινόμενα στέρησης.

Οι γιατροί τής είπαν πως θα μπορούσε να προχωρήσει σε πλαστική χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του πλεονάζοντος δέρματος που είχε παραμείνει στο σώμα της και μείωνε την αυτοπεποίθησή της.

Απέκτησε έτσι μεγαλύτερο κίνητρο για να πολεμήσει με πιο αποφασιστικότητα και να πετύχει τους στόχους που είχε θέσει.

Αφού έφτασε να χάνει σχεδόν 160 κιλά από τότε που ξεκίνησε τη θεραπεία, οι γιατροί ενέκριναν την αφαίρεση του δέρματος που είχε παραμείνει στο σώμα της και της θύμιζε την προηγούμενη ακραία κατάστασή της.

Η διαδικασία δεν ήταν εύκολη και τα βάσανά της δεν τελείωσαν εδώ. Μετά την επέμβαση αυτή, παρουσίασε εσωτερική αιμορραγία και μπήκε για τρίτη φορά στο χειρουργείο.

Στο τέλος, όλα εξελίχθηκαν ευνοϊκά και πολύ γρήγορα ανάρρωσε και γύρισε σπίτι της.

Δεν είναι πολύ γλυκιά η Νίκι σε αυτή τη φωτογραφία;

Τώρα ζυγίζει 87 κιλά και ακόμη δίνει καθημερινό αγώνα για να διατηρηθεί σε ένα ανεκτό επίπεδο βάρους που δεν θα απειλεί την υγεία της ή την ίδια της τη ζωή.

Σήμερα νιώθει καλύτερα από ποτέ και είναι ευτυχισμένη. Αυτό που θέλει είναι να ζήσει αυτά που στερήθηκε τόσα χρόνια.

Πρόσφατα παντρεύτηκε τον έρωτα της ζωής της, τον Μάρκους.

Οι διατροφικές διαταραχές είναι μια μάστιγα του δυτικού κόσμου, που απειλεί την υγεία ακόμη και των παιδιών.

Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα βρίσκεται συνεχώς στην πρώτη θέση παγκοσμίως στις έρευνες που μετρούν την παιδική παχυσαρκία.

Η περίπτωση όμως της Νίκι δεν ήταν απλή, καθώς η κατάστασή της δεν οφειλόταν μόνο σε κακές διατροφικές συνήθειες.

Σε συνδυασμό με γονιδιακή προδιάθεση, οι ψυχογενείς διατροφικές διαταραχές οδηγούν σε παχυσαρκία που είναι σχεδόν αγιάτρευτη. Αυτό που κατάφερε αυτή η κοπέλα είναι λοιπόν άθλος!

Η Νίκη μας έδειξε πως μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή μας ακόμη και αν έχουμε φτάσει σε κατάσταση «χωρίς γυρισμό». Αρκεί να θέλουμε και να έχουμε πίστη πως θα τα καταφέρουμε.

Οι άνθρωποι όμως που δίνουν αγώνα επιβίωσης, πολεμώντας κατά του ίδιου τους του εαυτού, χρειάζονται τη βοήθεια και συμπαράσταση όλων μας.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε την ιστορία της Νίκι για να δουν όλοι πως τίποτα δεν είναι αδύνατο, αρκεί να πιστέψουμε πραγματικά και στο τέλος θα τα καταφέρουμε.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share