Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Αυτός είναι ο λόγος που οι πίτσες μπαίνουν σε τετράγωνα κουτιά!

Το γνώριζες;

1 Αυγούστου 2019 10:12
Αυτός είναι ο λόγος που οι πίτσες μπαίνουν σε τετράγωνα κουτιά!

Αλήθεια δεν είναι πολύ περίεργα που τα κουτιά της πίτσας είναι τετράγωνα ενώ η πίτσα είναι στρογγυλή;

Τα τετράγωνα κουτιά κατασκευάζονται πιο εύκολα από τα στρογγυλά. Επιπλέον, απαιτούν πολύ λιγότερο χώρο για μεταφορά και αποθήκευση, αφού στα καταστήματα φτάνουν επίπεδα και όταν ο υπάλληλος χρειαστεί κάποιο από αυτά, μπορεί εύκολα και γρήγορα να του δώσει το γνωστό του σχήμα, διπλώνοντάς το σε προκαθορισμένα σημεία.

Ο δεύτερος λόγος είναι μάλλον και ο πιο πρακτικός. Αν μια πίτσα ερχόταν σε στρογγυλό κουτί, θα μας ήταν δύσκολο να πάρουμε ένα κομμάτι χωρίς να λερωθούμε. Τώρα, χρησιμοποιώντας τον κενό χώρο στις γωνίες των τετράγωνων κουτιών, μπορούμε χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια να σηκώσουμε ένα κομμάτι και παράλληλα να αφήσουμε τα υπόλοιπα ανέπαφα.

ο ίδιο αποτέλεσμα θα είχε και ένα στρογγυλό κουτί αν οι διαστάσεις του ήταν μεγαλύτερες από αυτές της πίτσας, αφού θα υπήρχε αρκετός κενός χώρος για να μας εξασφαλίζει εύκολη πρόσβαση στα κομμάτια. Σε αυτή την περίπτωση όμως, η πίτσα κατά τη μεταφορά της δε θα παρέμενε στη θέση της και θα έφτανε στο σπίτι μας σχεδόν διαλυμένη. Από τη στιγμή όμως που ακουμπάει στις τέσσερις πλευρές του τετράγωνου κουτιού, παραμένει πρακτικά ακίνητη και οπότε φτάνει σε εμάς ακριβώς όπως έφυγε από το κατάστημα.

Εντυπωσιακό: Κάνει... μαγικά με το ζυμάρι της πίτσας! (Video)

Μαγικά με το ζυμάρι!

Ενας σεφ πήρε το ζυμάρι του, μπήκε ανάμεσα από τραπέζια των πελατών και τους έδειχνε με περίτεχνες ενέργειες πώς κατασκευάζει την πίτσα!

Η πιο εύκολη και προπάντων νόστιμη ζύμη πίτσας που μπορείς να φτιάξεις! (video)

Σπιτική ζύμη για πίτσα!

Δεν υπάρχει κάποιος στον οποίο ΔΕΝ αρέσει η πίτσα.
Κι αυτό γιατί πιστεύω πως υπάρχει κάτι που να ΜΗΝ σου αρέσει στην πίτσα.
Και δεν είναι μόνο η γευστική μοναδική αίσθηση που σου αφήνει μια πίτσα, αλλά είναι και όλο το feeling – συναίσθημα που σου προκαλεί.
Και ναι, μπορεί η κατεψυγμένη από το σούπερ μάρκετ να έχει επίσης την ευκολία της, αλλά δεν παύει να είναι κατεψυγμένη.
Τι λες λοιπόν, να οργανωθείς λιγάκι (στους χρόνους εννοώ) και να ετοιμάσεις εσύ με τα χεράκια σου την δική σου σπιτική ζύμη για πίτσα;
Εξάλλου δεν θέλει και πολλά. Και σίγουρα τα έχεις ήδη στο ντουλάπι σου.
Και είναι και μεγαλύτερη η ικανοποίηση, το να προσφέρεις το δικό σου δημιούργημα σε φίλους, οικογένεια και παιδιά.
Και μην «μασάς» με όσους λένε πως η πίτσα ψήνετε καλύτερα σε φούρνο από ηφαιστειακές πέτρες Βεζούβιου,
ή πως η ζύμη της πρέπει να τινάζεται στον αέρα 850 φορές!
Φτιάξτην και μην ξεχάσεις να μου στείλεις σε μήνυμα, φωτογραφία στο facebook ή στο instagram για να την δεις να δημοσιεύεται. Εύκολα και νόστιμα μπισκότα με ταχίνι νηστίσιμα

Υλικά
750 γρ. περίπου αλεύρι γ.ο.χ
1 κ.γλ. αλάτι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
500 ml χλιαρό νερό

για την πίτσα με πέστο βασιλικό
2-3 κ. σ. πέστο βασιλικό
125 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα
τοματίνια

για την πίτσα με σάλτσα ντομάτα
2-3 κ. σ. σάλτσα ντομάτα
125 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα
φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό

Διάβασε πως γίνεται η σπιτική ζύμη πίτσας1. Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και το σκόρδο.
1. Σ’ ένα μεγάλο φαρδύ μπολ βάζω το αλεύρι με το αλάτι και την μαγιά και τα ανακατεύω.
2. Προσθέτω το χλιαρό νερό* στο αλεύρι και ξεκινώ να ζυμώνω με τα χέρια.
3. Όταν η ζύμη** αρχίζει να «δένει» συνεχίζω το ζύμωμα στον πάγκο της κουζίνας, τον οποίο έχω αλευρώσει ελαφρά.
4. Ζυμώνω*** χρησιμοποιώντας κυρίως το πίσω μέρος της παλάμης με το ένα χέρι και τραβώντας, ενώ συγκρατώ την άκρη της ζύμης με το άλλο χέρι.
5. Ζυμώνω σε ένα όμορφο καρβελάκι, το τοποθετώ πίσω στο μπολ και το σκεπάζω με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας.
Αφήνω τη ζύμη σε ζεστό σημείο, μακριά από παράθυρα και πόρτες που ανοιγοκλείνουν, για μία ώρα περίπου ή μέχρι να διπλασιαστεί η ζύμη σε όγκο.
6. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, λαδώνω με λίγο ελαιόλαδο το ρηχό ταψί του φούρνου της κουζίνας, βάζω τη ζύμη και την ανοίγω με τα χέρια.
7. Στη μία μεριά απλώνω πέστο βασιλικό και στην άλλη μεριά σάλτσα ντομάτα
Στο μεριά με το πέστο βασιλικό, προσθέτω τοματίνια και φρέσκια μοτσαρέλα.
Στη μεριά με τη σάλτσα ντομάτα, προσθέτω τοματίνια, φρέσκια μοτσαρέλα και φρέσκο βασιλικό.
8. Ψήνω την πίτσα σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 250 για 10-15 λεπτά.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Πίτσα με μανιτάρια και ζαμπόν!

Πίτσα με ζύμη πατάτας στο φούρνο!

Διαβάστε περισσότερα περίεργα θέματα στο Athensmagazine.gr

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share