Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Εύκολα και νόστιμα μπισκότα με ταχίνι νηστίσιμα!

Εσύ ακόμα να τα δοκιμάσεις;

18 Απριλίου 2019 10:43
Εύκολα και νόστιμα μπισκότα με ταχίνι νηστίσιμα!

Τα απόλυτα νηστίσιμα μπισκότα. Μια εύκολη συνταγή για υπέροχα μπισκότα με ταχίνι με τραγανό περίβλημα, μαλακό εσωτερικό, γνώριμα αρώματα πορτοκαλιού και κονιάκ, γεύση που ισορροπεί υπέροχα ανάμεσα στο ταχίνι και το αμύγδαλο.

Θρεπτικά και πολύ χορταστικά μπισκότα που τρώγονται πολύ ευχάριστα.

Υλικά συνταγής

225 γρ. ταχίνι
135 γρ. ζάχαρη καστανή
125 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιών
2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ.σ. κονιάκ
280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
180 γρ. αμύγδαλα λευκά, ψιλοτριμμένα στο μούλτι σε σκόνη
2 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
22 ολόκληρα αμύγδαλα λευκά για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς στις αντιστάσεις και στρώνετε με λαδόκολλα 2 μεγάλα ταψιά.

Χτυπάτε στο μίξερ, στη μεσαία ταχύτητα, το ταχίνι, τη ζάχαρη, το χυμό και το κονιάκ για 5 λ περίπου.

Προσθέτετε το αλεύρι, το ξύσμα, τα ψιλοτριμμένα αμύγδαλα και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.

Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και δουλεύετε τη ζύμη με τα χέρι, μέχρι να γίνει μαλακή και εύπλαστη. Πλάθετε τη ζύμη σε μπαλίτσες με μέγεθος περίπου καρυδιού, τις οποίες τοποθετείτε στα ταψιά. Τις πιέζετε με το κάτω μέρος ενός ποτηριού ώστε να γίνουν επίπεδες.

Προαιρετικά τοποθετείτε στο κέντρο κάθε μπισκότου 1 ολόκληρο αμύγδαλο και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25 λ περίπου, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.

Σημείωση: Αν θέλετε, μπορείτε να συνοδεύσετε τα μπισκότα με ένα μυρωδάτο άλειμμα, τόσο απολαυστικό που τρώγεται και μόνο με το δάχτυλο,το οποίο ετοιμάζετε ως εξής:

Για το άλειμμα με αμύγδαλο:

100 γρ. αμύγδαλα λευκά
180 γρ. μέλι
30 γρ. λικέρ μαστίχας (ή 40 γρ. σουμάδα)
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
Βάζουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τα αλέθουμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν σαν πολτός. Αδειάζουμε το άλειμμα σε βάζο και το διατηρούμε εντός ή εκτός ψυγείου.

Παράλληλα, μίας και βρισκόμαστε σε περίοδο νηστείας, σας έχουμε ένα τέλειο και νηστίσιμο σνακ, τοστ με αβοκάντο και φυστίκια!

Η τέλεια νηστίσιμη μεσογειακή μακαρονάδα!

Μια υπέροχη νηστίσιμη μακαρονάδα με πεντανόστιμη σάλτσα ντομάτας με απλά υλικά. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για να απολαύσετε αυτή τη πολύ γευστική μακαρονάδα με πλούσια σε μεσογειακές γεύσεις και αρώματα νηστίσιμη κρέμα θα γίνει το αγαπημένο σας πιάτο στις μέρες της νηστείας και όχι μόνο.

Υλικά συνταγής

400 γρ. ζυμαρικό λιγκουίνι ή σπαγγέτι
2-3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 κ.σ. κάπαρη
100 γρ. ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
1 μικρή καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμμένη ή 1 κοφτό κ.γ. τσίλι σε σκόνη
2 κουτιά των 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
1 κοφτό κ.γ. πελτέ ντομάτας
1 κ.γ. ζάχαρη
3-4 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού
½-¾ φλ. ζωμό λαχανικών (ή νερό)
αλάτι πιπέρι
1/2 ματσάκι μαϊντανό φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένο
παρμεζάνα τριμμένη για πασπάλισμα (προαιρετικά για όταν δεν νηστεύτετε)

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε μπόλικο νερό με 1 κοφτή κ.σ. χοντρό αλάτι και μόλις κοχλάσει ρίχνετε το ζυμαρικό σας και το αφήνετε να βράσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το στραγγίζετε και το διατηρείτε ζεστό.

Εν τω μεταξύ, σε άλλη μικρή κατσαρολίτσα, ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα σκόρδα, ανακατεύοντας για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να αρωματιστεί το λάδι. Προσθέτετε τη κάπαρη, τις ελιές, τη πιπερίτσα ή το τσίλι και ανακατεύετε για 3 λ περίπου ή μέχρι να βγάλουν τα υλικά τα αρώματά τους.

Προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ, το πελτέ, τη ζάχαρη, πιπέρι και το ½ ζωμό λαχανικών και βράζετε τη σάλτσα σας, σε μέτρια θερμοκρασία για 20-25 λ περίπου ή μέχρι να “σωθούν” τα υγρά.

Αποσύρετε τη σάλτσα σας από τη φωτιά, τη δοκιμάζετε στο αλάτι, αλατίζετε αν απαιτείται και ανακατεύετε.

Όταν το ζυμαρικό σας είναι έτοιμο το στραγγίζετε καλά και το σερβίρετε αμέσως περιχυμένο με τη ζεστή σάλτσα και πασπαλισμένο με λίγα φρέσκα φύλλα μαϊντανού.

Αν δεν νηστεύετε πασπαλίστε το με τριμμένη παρμεζάνα.

Σημείωση: Αν προτιμάτε το ζυμαρικό σας να είναι καλυμμένα με τη σάλτσα ντομάτας τότε θα ρίξετε στη σάλτσα σας ¾ φλ. ζωμό λαχανικών για να μη σωθούν τα υγρά της.

Βράζετε τα μακαρόνια σας 1-2 λ λιγότερο από το προτεινόμενο στη συσκευασία χρόνο, και 2 λ πριν είναι έτοιμη η σάλτσα σας, ρίχνετε και τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα, ανακατεύετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 2 λ.

Σερβίρετε ζεστή τη μακαρονάδα σας, πασπαλισμένη με τριμμένη παρμεζάνα (αν δεν νηστεύετε)

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share