Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Γιατί τα πουλιά βάζουν αποτσίγαρα στις φωλιές τους?

Αποδεικνύουμε ότι τα πουλιά ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν!

27 Ιουλίου 2019 09:42
Γιατί τα πουλιά βάζουν αποτσίγαρα στις φωλιές τους?

Τα τσιγάρα είναι βλαβερά για τον ανθρώπινο οργανισμό. Παρόλα αυτά, τα τοξικά συστατικά τους είναι ωφέλιμα για τα πτηνά.

«Μάλιστα, ένα είδος πτηνών που έχει προσαρμοστεί σε αστικές τοποθεσίες χρησιμοποιεί τσιγάρα στις φωλιές του, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα παράσιτα», επισημαίνει δημοσίευμα στο περιοδικό New Scientist.

Δυστυχώς, τα τσιμπούρια αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για την υγεία των νεοσσών (Carpodacus mexicanus), αφού απορροφούν το αίμα τους ή τρώνε τα φτερά τους. Έτσι, τα πουλιά κάνουν ό, τι μπορούν για να απομακρύνουν τα παράσιτα από τις φωλιές τους

Οι αντιπαρασιτικές ιδιότητες της νικοτίνης είναι γνωστές, όμως οι επιστήμονες δεν ήταν σίγουροι για τη χρήση των τσιγάρων από τα πτηνά.


Το φαινόμενο αυτό ερεύνησε ο Κωνσταντίνο Μαθίας Γκαρθία και συνεργάτες του στο Εθνικό Πανεπιστήμιο του Μεξικού. Πειραματίστηκαν, προσθέτοντας ζωντανά τσιμπούρια σε 10 από τις φωλιές των πτηνών, νεκρά τσιμπούρια σε άλλες 10 και 12 τις άφησαν καθαρές.

Τα πτηνά τοποθέτησαν ίνες τσιγάρων στις φωλιές με τσιμπούρια, ενώ το βάρος των υλικών που προστέθηκε στις φωλιές ήταν κατά 40% μεγαλύτερο από εκεί που υπήρχαν νεκρά τσιμπούρια, αποδεικνύοντας ότι τα πουλιά ήξεραν τι έκαναν.


Τα αποτελέσματα του πειράματος τελικά επαλήθευσαν την θεωρία τους. Λιγότερα παράσιτα βρέθηκαν στις φωλιές με τα φίλτρα που είχαν καπνιστεί.


Αυτό βέβαια δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία για να πετάμε τα αποτσίγαρα μας στο έδαφος

Το παράξενο κοράκι-«γορίλλας» έχει τρελάνει τα social media! (Video)

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα παράξενο βίντεο με ένα κοράκι που μοιάζει να «ποζάρει» σαν γορίλλας, κάνοντας τους πάντες να μπερδευτούν.

Το βίντεο έχει πρωτοανέβει στο Twitter από λογαριασμό από την Ιαπωνία, και έχει ήδη δεκάδες χιλιάδες likes και retweets.

Άνθρωποι πάντως που ασχολούνται με τα συγκεκριμένα πτηνά εξήγησαν στο Twitter πως είναι πιθανό είτε να λιάζει τα φτερά του, και γι' αυτόν τον λόγο να έχει αυτή τη στάση, είτε να είναι αποστεωμένο, με αποτέλεσμα να έχει χάσει τον όγκο που κανονικά θα είχε στην κοιλιά και το στήθος.

Viral βίντεο: Αλλόκοτο πλάσμα βολτάρει μέσα στη νύχτα!

Tον γύρο τoυ διαδικτύου κάνει τα τελευταία 24ωρα ένα βίντεο, που δείχνει ένα παράξενο πλάσμα να περπατάει κοντά στην είσοδο ενός σπιτιού στις ΗΠΑ.

Το παράξενο κλιπ ανέβασε την περασμένη Πέμπτη μια Αμερικανίδα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Faceboοκ, ισχυριζόμενη ότι το κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας έξω από το σπίτι της.

Δείχνει ένα μικρόσωμο «ον» με παράξενο σχήμα να διασχίζει το δρομάκι μπροστά από την είσοδο του σπιτιού της γυναίκας, όπου είναι παρκαρισμένο το αμάξι της.

«Ξύπνησα το πρωί της περασμένης Κυριακής και είδα αυτό στο υλικό από την κάμερα ασφαλείας. Προσπαθώ να καταλάβω... τι στο καλό συμβαίνει; Αρχικά είδα μια σκιά να περνάει μπροστά από την εξώπορτά μου και μετά είδα αυτό το πράγματα. Έχει ξαναδεί κάποιος από εσάς κάτι τέτοιο στην κάμερά του; Οι άλλες δύο κάμερες δεν το κατέγραψαν για κάποιο λόγο», έγραφε η γυναίκα στην ανάρτησή της.

Η ανάρτηση είχε συγκεντρώσει μέχρι εχθές πάνω από 118.000 shares και 34.000 αντιδράσεις.

Αρκετοί χρήστες αμφισβήτησαν τους ισχυρισμούς της γυναίκας ότι το βίντεο καταγράφηκε από την κάμερα ασφαλείας του σπιτιού της και μίλησαν για ξεκάθαρα πλαστό βίντεο.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share