Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020

Βλέπετε αυτή την γλυκιά 20χρονη κοπέλα; Θα πάθετε σοκ μόλις δείτε το σώμα της!!!

Θα μείνετε άφωνοι με την αλλαγή που θα δείτε!

26 Ιουλίου 2019 21:35
Βλέπετε αυτή την γλυκιά 20χρονη κοπέλα; Θα πάθετε σοκ μόλις δείτε το σώμα της!!!

Βλέπετε αυτή την γλυκιά 20χρονη κοπέλα; Θα πάθετε σοκ μόλις δείτε το σώμα της!!! Δεν θα μπορείτε να πιστέψετε αυτό που θα βλέπετε!!!

Μπορεί να σηκώσει έως και 180 κιλά, το μέσο βάρος ενός λιονταριού, η 20χρονη Ρωσίδα με το πανέμορφο πρόσωπο, Τζούλια Βινς, γνωστή και ως η «μυώδης Barbie». Δείτε ακόμα: Τι ακριβώς συμβαίνει στο ανθρώπινο σώμα όταν δεχτεί μια σφαίρα;

Η Βινς έχει κατακτήσει τρία παγκόσμια ρεκόρ άρσης βαρών, μέχρι στιγμής.

Σώμα

Σώμα

Τινάζεται το σώμα σας στον ύπνο; Δείτε γιατί!

Πολλές φορές στον ύπνο μας μας έχει συμβεί να νιώθουμε ότι πέφτουμε! Για ποιον περίεργο λόγο όμως συμβαίνει αυτό;

Έχει τύχει ποτέ να ξυπνήσετε απότομα επειδή νιώσατε στον ύπνο σας ότι πέφτετε από το κρεβάτι ή από κάποιο ψηλό κτίριο; Εάν ναι, σίγουρα απορείτε τι προκαλεί αυτή την αλλόκοτη αίσθηση! Απίστευτο: Γιατί δεν πρέπει να κοιμάστε με ανεμιστήρα ανοιχτό όλο το βράδυ!

Το φαινόμενο ονομάζεται υπναγωγικός σπασμός -γνωστό και μυοκλονικός σπασμός- και περιγράφει τις ακούσιες συσπάσεις των μυών στα χέρια, στα πόδια ή σε ολόκληρο το σώμα. Ο υπναγωγικός σπασμός συμβαίνει τη στιγμή που μας παίρνει ο ύπνος.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου των ΗΠΑ, τα αίτια του φαινομένου δεν είναι σαφή, υπάρχουν όμως μερικές "δημοφιλείς" θεωρίες.

Ύπνος

Μία θεωρία είναι ότι οι σπασμοί προκύπτουν από την επιβράδυνση της λειτουργίας του νευρικού συστήματος τη στιγμή που αποκοιμιόμαστε: Καθώς ο ρυθμός της αναπνοής, ο καρδιακός παλμός και η θερμοκρασία του σώματος πέφτουν, μεταβάλλεται ο μυϊκός τόνος και αυτή η μεταβολή πυροδοτεί τους ακούσιους σπασμούς. Μια άλλη θεωρία είναι ότι ενώ αποκοιμιόμαστε, ο εγκέφαλος «ερμηνεύει» με λάθος τρόπο την χαλάρωση των μυών ως σήμα ότι πράγματι πέφτουμε κι έτσι δίνει εντολή στους μυς να σφίξουν απότομα.

Ο υπναγωγικός σπασμός δεν αποτελεί ένδειξη για κάποιο πρόβλημα υγείας, οπότε δεν χρειάζεται να μας ανησυχεί εάν συμβαίνει συχνά. Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η αυξημένη πρόσληψη καφεΐνης, η έντονη σωματική δραστηριότητα το βράδυ, η συναισθηματική φόρτιση και η έλλειψη ύπνου συνδέονται με μεγαλύτερη συχνότητα των σπασμών. Εάν οι σπασμοί σάς εμποδίζουν να απολαύσετε ένα χαλαρωτικό και αποκαταστατικό ύπνο, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Επίσης, έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι νεκροί έρχονται στον ύπνο μας; Εμείς στο Athensmagazine.gr σας έχουμε την απάντηση!

TAGS
 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share