Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Απίστευτο: Γιατί δεν πρέπει να κοιμάστε με ανεμιστήρα ανοιχτό όλο το βράδυ!

Εσείς γνωρίζετε τον λόγο;

28 Ιουνίου 2019 14:39
Απίστευτο: Γιατί δεν πρέπει να κοιμάστε με ανεμιστήρα ανοιχτό όλο το βράδυ!

Απίστευτο: Γιατί δεν πρέπει να κοιμάστε με ανεμιστήρα ανοιχτό όλο το βράδυ! Ποιος είναι ο λόγος που δεν θα ξανακάνετε αυτό το λάθος! Οι πιο σημαντικοί λόγοι για να μην κοιμάστε με τον ανεμιστήρα σε διαρκή λειτουργία, πάντα για λόγους υγείας και καλύτερου ύπνου!

Η ζέστη το καλοκαίρι, πολλές φορές είναι ανυπόφορη. Έτσι, οι περισσότεροι καταφεύγουν στα κλιματιστικά ή τους γνωστούς σε όλους μας, ανεμιστήρες!

Αν και μέχρι τώρα ο ανεμιστήρας ήταν αγαπημένο μας αντικείμενο, όπως σημειώνουν οι ειδικοί, μια τέτοια πρακτική δεν είναι και τόσο καλή ιδέα.

Ο ανεμιστήρας παρόλο που κινεί τον αέρα γύρω από το δωμάτιο ενισχύοντας έτσι την φρεσκάδα του δωματίου, ανασηκώνει δυστυχώς σκόνη και γύρη που κατακάθεται σε κάθε δωμάτιο.

Όσοι είναι αλλεργικοί και έχουν άσθμα, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κοιμούνται με τον ανεμιστήρα ανοιχτό.

Η σκόνη ανακυκλώνεται και την εισπνέετε καθώς κοιμάστε.

Ο ανεμιστήρας πρέπει να καθαρίζεται και να μην έχει σκόνη στις λεπίδες του. Αν έχει σκόνη, τότε με το που τον ενεργοποιήσετε θα εκτοξευθεί στον αέρα όλη αυτή η σκόνη.

Ένα άλλο πρόβλημα που μπορεί να προκληθεί από τον ανεμιστήρα, είναι να ερεθιστούν τα μάτια και ιδίως όσοι φοράνε φακούς επαφής κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Μερικοί άνθρωποι κοιμούνται με τα μάτια τους εν μέρει ανοιχτά και ο ερεθισμός από τον ανεμιστήρα είναι πολύ πιθανός.

Τέλος, ο ανεμιστήρας μπορεί να προκαλέσει πόνο στους μυς. Ο πόνος στον σβέρκο και στην πλάτη που μπορεί να νιώσετε το πρωί που θα ξυπνήσετε, μπορεί να οφείλεται στο συνεχές ρεύμα αέρα από τον ανεμιστήρα.

Οι άνθρωποι που πατάνε αναβολή στο ξυπνητήρι είναι πιο έξυπνοι!

Όχι, δεν είναι κακό να “χουζουρεύεις” στο κρεβάτι σου, όταν ξυπνάς το πρωί και μάλιστα το αντίθετο...

Αν είσαι άνθρωπος που συνηθίζει να περνά τον ελεύθερο χρόνο τους στο κρεβάτι βλέποντας σειρές, ή “ταξιδεύοντας” από καναπέ τότε μάλλον είσαι πολύ ξεχωριστός.

Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύθηκε στη Huffington Post, τα άτομα που παρεκκλίνουν από ένα φυσιολογικό μοτίβο ύπνου θεωρούνται πιο έξυπνα – καθώς, άθελά τους, δημιουργούν “νέα, επαναστατικά μοτίβα”.

Μάλιστα, ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης υποστήριξαν πως η θεωρία έχει βάση, αφού ανέλυσαν τα μοτίβα ύπνου 1000 φοιτητών.

Το αποτέλεσμα της έρευνας; Οι φοιτητές που αργούν να κοιμηθούν, αλλά και αργούν να ξυπνήσουν, τα πήγαν πολύ καλύτερα σε τεστ επαγωγικού συλλογισμού.

Προφανώς, αν πηγαίνεις “κόντρα στο ρεύμα”, αυτό σημαίνει πως αναγκάζεσαι ορισμένες φορές να σκεφτείς διαφορετικά απ’ ότι οι άλλοι και ίσως πιο έξυπνα.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα αργήσεις στο γραφείο, ορίστε ποια θα είναι η δικαιολογία σου.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share