Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Γιατί ακούμε τον ήχο της θάλασσας σε ένα κοχύλι;

Εσείς μπορείτε να εξηγήσετε αυτό το φαινόμενο;

13 Ιουλίου 2019 19:35
Γιατί ακούμε τον ήχο της θάλασσας σε ένα κοχύλι;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί ακούμε τον ήχο της θάλασσας όταν ακουμπάμε ένα μεγάλο κοχύλι στο αυτί μας; Μπορέσατε ποτέ να εξηγήσετε αυτό το φαινόμενο; Να σας θυμίσουμε και τι έπαθε μια κοπέλα όταν κολύμπησε στην Νεκρά Θάλασσα!

Το κοχύλι αποτελείται από ένα υλικό που είναι πλήρως ηχομονωτικό. Το σχήμα του είναι τέτοιο που μπορεί να "μεγαλώσει" έναν θόρυβο(κάτι σαν ηχείο) και ενισχύεται περισσότερο επειδή δημιουργείται και ηχώ μέσα του.

Το αυτί μας έχει φλέβες. Οι φλέβες αυτές πάλλονται. Οι απόηχοι αυτών των παλμών φυσικά είναι τόσο μικροί, που δεν τους ακούμε. Αν ενισχυθούν όμως, τότε τους ακούμε.

Όπως ξέρουμε, ήχοι χαμηλής έντασης, μπορούν να ακουστούν μόνο με απόλυτη ησυχία. Aλλιώς υπερκαλύπτονται από άλλους ήχους πιο δυνατούς κι έτσι δεν ακούγονται. Όσο περισσότερο πιέσουμε το κοχύλι στο αυτί μας, τόσο καλύτερη μόνωση θα πετύχουμε. Έτσι, πολύ απλά, όταν βάλουμε το κοχύλι στο αυτί μας, απομονώνονται οι εξωτερικοί ήχοι, ενισχύεται κατά πολύ ο θόρυβος που υπάρχει από μέσα του κι έτσι ακούμε αυτόν τον ήχο που μοιάζει με αυτόν της θάλασσας!

Μετά από αυτό δεν θα ξαναμπείτε ποτέ στην θάλασσα...

Ίσως αυτό που θα δείτε να σας κάνει να μην θέλετε να ξανα μπείτε στη θάλασσα...

Η παρακάτω φωτογραφία είναι μόνο μια σταγόνα θαλασσινού νερού μεγενθυμένη 25 φορές. Φυσικά να σας υπευθυμίσουμε πως θα καταλάβετε αν η θάλασσα που κάνετε μπάνιο είναι μολυσμένη...

Στη φωτογραφία φαίνονται τα βακτήρια, τα αυγά ψαριών, σκουλίκια και άλλοι μικροοργανισμοί που δεν φαίνονται με το μάτι!

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share