Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Να γιατί δεν θα κολυμπήσει ξανά κανείς σε αυτόν τον ποταμό!

Θα σοκαριστείτε με τον λόγο!

12 Ιουλίου 2019 10:34
Να γιατί δεν θα κολυμπήσει ξανά κανείς σε αυτόν τον ποταμό!

Υπάρχουν περίεργα πράγματα που συμβαίνουν στον κόσμο αλλά δεν είχαμε ξανακούσει κάτι παρόμοιο! Όποιος βρεθεί σε αυτόν τον ποταμό δεν θα θέλει να ξανακολυμπήσει εκεί!

Ο ποταμός αυτός βρίσκεται στη Φλόριντα και μοιάζει με έναν συνηθισμένο ποταμό… στην αρχή. Θα δείτε έναν ήρεμο ποταμό, που δεν κινεί ιδιαίτερα την περιέργεια. Όλα είναι ήρεμα, μέχρι που ένας άντρας ρίχνει νερό με έναν κουβά. Τότε η ηρεμία του μετατρέπεται σε κάτι ιδιαίτερα ανήσυχο.

Γιατί; Γιατί ο ποταμός αυτός είναι γεμάτος μανάτους, μεγάλα υδρόβια θηλαστικά!

Τα δελφίνια που είχαν εξοκείλει στη Φλόριντα έπασχαν απο την νόσο του Αλτσχάιμερ!

Αμερικανοί και άλλοι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι βρήκαν πλάκες β-αμυλοειδούς- της τοξικής πρωτεΐνης, που αποτελεί χαρακτηριστικό σημάδι στους ανθρώπους της νόσου Αλτσχάιμερ- στον εγκέφαλο δελφινιών που είχαν εξοκείλει σε ακτές της Φλόριντα και της Μασαχουσέτης.

Η ανάλυση του εγκεφαλικού ιστού των θαλάσσιων θηλαστικών αποκάλυψε επίσης την παρουσία της τοξίνης ΒΜΑΑ, που παράγεται από κυανοβακτήρια. Προηγούμενες εργαστηριακές μελέτες με πειραματόζωα έχουν δείξει ότι η ΒΜΑΑ πυροδοτεί το σχηματισμό πλακών βήτα-αμυλοειδούς και νευροϊνιδιακών συμπλεγμάτων στον εγκέφαλο των ζώων. Είναι οι ίδιες ανωμαλίες που συναντώνται και στον εγκέφαλο ασθενών με Αλτσχάιμερ.

Οι επιστήμονες, με επικεφαλής το νευροπαθολόγο δρα Ντέιβιντ Ντέιβις του Τμήματος Νευρολογίας του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό PLoS One, δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα κατά πόσο οι πλάκες τύπου Αλτσχάιμερ και η τοξίνη ήσαν οι αιτίες που τα δελφίνια βγήκαν στις ακτές.

Να σας θυμήσουμε ένα εντυπωσιακό θέαμα στην Κρήτη: Δελφίνια που παίζουν δίπλα σε σκάφος!

«Βρήκαμε πλάκες βήτα-αμυλοειδούς και κατεστραμμένους νευρώνες στους εγκεφαλικούς ιστούς των δελφινιών που είχαν πεθάνει στις παραλίες», δήλωσε ο Ντέιβις.

«Δεν μπορούμε όμως να είμαστε σίγουροι ότι η χρόνια έκθεση σε κυανοβακτήρια είναι δυνατό όντως να πυροδοτήσει Αλτσχάιμερ σε ανθρώπους, αλλά προσωπικά δεν θα ήθελα να το διακινδυνεύσω», πρόσθεσε ο ωκεανογράφος Λάρι Μπραντ του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι.

«Εωσότου περαιτέρω έρευνες ξεκαθαρίσουν το ζήτημα, οι άνθρωποι καλά θα έκαναν να αποφεύγουν την έκθεση σε κυανοβακτήρια», δήλωσε ο εθνοβοτανολόγος Πολ 'Αλαν Κοξ του ερευνητικού κέντρου Brain Chemistry Labs.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share