Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020

Σε αυτό το χωριό απαγορεύεται να φοράς παπούτσια!

Μόνο οι ηλικιωμένοι και οι άρρωστοι!

5 Ιουλίου 2019 13:32
Σε αυτό το χωριό απαγορεύεται να φοράς παπούτσια!

Στο χωριό Ανταμάν κανείς δεν φορά παπούτσια παρά μόνον πολύ ηλικιωμένοι και άρρωστοι – Οι επισκέπτες ενημερώνονται για την παράδοση αλλά δεν είναι υποχρεωτικό να την τηρήσουν. Να σας θυμίσουμε οτι η Ινδία θα ξεπεράσει σε πληθυσμό την Κίνα!

«Ως Ινδή, πάντα ήμουν άνετη με την έννοια των γυμνών ποδιών. Με τα χρόνια, έχω συνηθίσει να βγάζω τα παπούτσια προτού μπω στο σπίτι για να μην μεταφέρω μικρόβια. Το κάνω και κατά τη διάρκεια προσευχών σε ινδουιστικούς ναούς. Αυτό όμως που δεν το περίμενα, το βρήκα στο χωριό Ανταμάν της Ινδίας. Μπαίνοντας στο χωριό Ανταμάν», όπως εξηγεί η δημοσιογράφος του BBC, Kamala Thiagarja», κανείς δεν φοράει παπούτσια: εκτός από τους πολύ ηλικιωμένους και άρρωστους...»

Πολλοί είναι αυτοί που κρατούν τα παπούτσια τους στο χέρι περπατώντας στους δρόμους. Στο μικρό αυτό ινδικό χωριό, ζουν περίπου 130 οικογένειες πολλοί από τους οποίους είναι γεωργοί.

«Η μητέρα μου μας έχει πει ότι, μια πανίσχυρη θεά , η «Muthyalamma», προστατεύει το χωριό μας και έτσι δεν φοράμε παπούτσια από σεβασμό γι' αυτήν», είπε ένα δεκάχρονο αγόρι που έκανε ποδήλατο ξυπόλητο στους δρόμους του χωριού.

«Είμαστε η τέταρτη γενιά χωρικών που ζούμε με αυτόν τον τρόπο», εξηγεί ο 53χρονος ζωγράφος Karuppiah Pandey .

Οι επισκέπτες ενημερώνονται για την ξυπόλητη παράδοση.

«Αλλά αν δεν συμμορφωθούν, ποτέ δεν την επιβάλλουμε. Είναι μια καθαρά προσωπική επιλογή», προσθέτει.

Η μοναδική στιγμή που γυναίκα φοράει πρώτη φορά παπούτσια!

Ένας άνδρας φοράει ένα ζευγάρι αθλητικά σε μία γυναίκα που χορεύει σαν τρελή με τα πρώτα της παπούτσια!

Πράγματα που θεωρούμε δεδομένα στην καθημερινότητά μας, άλλοι άνθρωποι δεν τα έχουν φανταστεί ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα. Μία γυναίκα βρισκόταν σε Εθνικό Πάρκο της Ουγκάντα, όταν πρόσεξε μία γυναίκα που περπατούσε ξυπόλητη στο δρόμο.

Τότε, ζήτησε από τον οδηγό της να σταματήσει το αυτοκίνητο. «Ζήτησα από τον οδηγό να σταματήσει αμέσως, η γυναίκα ήταν ξυπόλητη και δεν είχε φορέσει ποτέ ξανά παπούτσια», είπε.

Τότε, αποφάσισε να της χαρίσει ένα ζευγάρι αθλητικά! Η γυναίκα που περπατούσε με γυμνά πόδια δεν μπορούσε να πιστέψει ότι φοράει επιτέλους παπούτσια!

«Η αντίδρασή της όταν τα φόρεσε ήταν μοναδική! Δεν σταματούσε να χορεύει», ανέφερε η κ. Γκρίερ που της χάρισε το ζευγάρι.

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share