Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κι όμως υπάρχει μια χώρα που θα ξεπεράσει σε πληθυσμό την Κίνα!

Ποιά είναι;

20 Ιουνίου 2019 10:24
Κι όμως υπάρχει μια χώρα που θα ξεπεράσει σε πληθυσμό την Κίνα!

Η Ινδία πρόκειται να ξεπεράσει την Κίνα ως η πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο σε λιγότερο από μια δεκαετία, όπως αναφέρει νέα έκθεση των Ηνωμένων Εθνών.

Η Κίνα και η Ινδία μετρούν σήμερα περίπου το 37% του συνολικού πληθυσμού των 7,7 δισ. ανθρώπων. Η Κίνα φιλοξενεί σήμερα περίπου 1,4 δισ. ανθρώπους και η Ινδία 1,3 δισ. Ωστόσο, μέχρι το 2027 η Ινδία θα έχει περισσότερους ανθρώπους από την Κίνα, σύμφωνα με προ ημερών έκθεση του ΟΗΕ σχετικά με τις παγκόσμιες προοπτικές του πληθυσμού ενώ μέχρι το 2050 το χάσμα αναμένεται να ανοίξει ακόμα περισσότερο.

"Μεταξύ 2019 και 2050, 55 χώρες ή περιοχές αναμένεται να δουν τον πληθυσμό τους να μειώνεται κατά τουλάχιστον 1%" σημειώνεται στην έκθεση, κυρίως λόγω χαμηλών ποσοστών γονιμότητας και σε ορισμένες περιπτώσεις λόγω μεγάλου αριθμού μεταναστών.

"Στην Κίνα ο πληθυσμός προβλέπεται ότι θα συρρικνωθεί κατά 31,4 εκατ. ή 2,2%". Κάτι που σημαίνει ότι ο πληθυσμός της Κίνας θα φτάσει στα 1,1 δισ., αριθμός μικρότερος από τα 1,5 δισ. που προβλέπονται για την Ινδία.

Μέχρι το 2050 η έκθεση αναφέρει ότι ο συνολικός πληθυσμός της Γης θα είναι 9,7 δισ. άνθρωποι, μια εντυπωσιακή αύξηση σε διάρκεια ενός αιώνα. Να σημειωθεί ότι πέντε χρόνια μετά την ίδρυση του ΟΗΕ, το 1950, ο παγκόσμιος πληθυσμός ήταν μόλις 2,6 δισ. άνθρωποι.

Η Κίνα προσπαθεί εδώ και χρόνια να αντιμετωπίσει προληπτικά την μείωση του πληθυσμού της. Με την γήρανση του πληθυσμού της να είναι ταχεία και την μείωση των γεννήσεων, το Πεκίνο "πήρε πίσω" ακόμα και την πολιτική του για ένα παιδί προκειμένου να ενθαρρύνει τα ζευγάρια να κάνουν περισσότερα παιδιά. Όμως με τον ολοένα αυξανόμενο αστικό πληθυσμό που αντιμετωπίζει αυξημένο κόστος ζωής, οι προσπάθειες αύξησης του ποσοστού των γεννήσεων απέτυχαν.

Εκτός από την Ινδία που πρόκειται να ξεπεράσει την Κίνα, η έκθεση του ΟΗΕ αναφέρει ότι η Νιγηρία θα είναι η τρίτη χώρα με τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή πυκνότητα μέχρι το 2050, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 733 εκατ. ανθρώπους, ξεπερνώντας τις ΗΠΑ, οι οποίες θα πέσουν στην τέταρτη θέση με 434 εκατ. Το Πακιστάν θα παραμείνει η πέμπτη χώρα σε πληθυσμό στον κόσμο.

Πηγή: news247

Τραγωδία στην Ινδία: 18 μαθητές σκοτώθηκαν σε εμπορικό κέντρο!

Μεγάλη τραγωδία στην Ινδία! Πυρκαγιά ξέσπασε σε εμπορικό κέντρο γεμάτο κόσμο. Ακολούθησαν στιγμές φρίκης καθώς ο κόσμος προσπαθούσε να σωθεί, πηδώντας από τα παράθυρα.

Tουλάχιστον 18 μαθητές σκοτώθηκαν και περίπου 20 τραυματίστηκαν, όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε ένα τετραώροφο εμπορικό κέντρο στην πόλη Σουράτ, στο κρατίδιο Γκουτζαράτ της δυτικής Ινδίας, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Στα συγκλονιστικά πλάνα που προβλήθηκαν από το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NDTV και στα βίντεο της τραγωδίας που κάνουν το γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης διακρίνονται άνθρωποι να πηδούν από τον τελευταίο όροφο του κτιρίου Takshashila για να γλυτώσουν από τις φλόγες ή να επιχειρούν να διαφύγουν καταρριχώμενοι, ενώ πυκνός καπνός έχει καλύψει τα πάντα. Την ίδια ώρα, ακούγονται οι κραυγές τρόμου των περαστικών.

Όπως μεταδίδουν ινδικά ΜΜΕ, τα θύματα ήταν στην πλειονότητά τους έφηβοι ηλικίας 14-17 ετών.

Πενήντα έως εξήντα μαθητές βρίσκονταν στο εσωτερικό ενός φροντιστηρίου, που στεγάζεται στο κτίριο, και τα μαθήματα ήταν σε εξέλιξη, όταν ξεκίνησε η φωτιά.

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι υπέκυψαν στα τραύματα που υπέστησαν από την πτώση τους από το κτίριο, εξήγησε ο αστυνομικός Μ. Μ. Πουβάρ σε τηλεφωνική επικοινωνία με το dpa.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο έπειτα από 5 ώρες σε μια επιχείρηση με τη συνδρομή 24 πυροσβεστικών οχημάτων.

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι, ο οποίος κατάγεται από το κρατίδιο, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του δίνοντας οδηγίες στις τοπικές αρχές να προσφέρουν κάθε βοήθεια στους πληγέντες.

«Μεγάλη οδύνη για την τραγωδία με την πυρκαγιά στο Σουράτ. Οι σκέψεις μου είναι με τις οικογένειες που πενθούν. Εύχομαι τη σύντομη ανάρρωση των τραυματιών» έγραψε στο Twitter.

«Η φωτιά ξεκίνησε κοντά στο κλιμακοστάσιο, επομένως δεν μπορούσαν να κατέβουν από τις σκάλες» είπε ο αρχηγός της αστυνομίας Χαρικρίσνα Πατέλ, επιβεβαιώνοντας ότι όλοι οι νεκροί ήταν κάτω των 20 ετών.

Η φωτιά πιθανόν εκδηλώθηκε έπειτα από βραχυκύκλωμα, στις 3.45-4.00 μ.μ και εξαπλώθηκε ραγδαία.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Σ.Ρ. Πατίλ άφησε να εννοηθεί ότι υπήρχαν σοβαρές παραβιάσεις στο σύστημα ασφαλείας στο κτίριο.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Απίστευτο: Oδηγός ζητάει γονατιστός συγγνώμη από επιβάτη επειδή ξεκίνησε απότομα το λεωφορείο! (Video)

Φονικός σεισμός 6 Ρίχτερ στην Κίνα!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share