Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Να τι γίνεται όταν ο τάφος καταστραφεί από θεομηνία!

Αδιανόητο!

22 Ιουνίου 2019 09:18
Να τι γίνεται όταν ο τάφος καταστραφεί από θεομηνία!

Πριν από λίγο καιρό κάποιοι τάφοι σε κοιμητήριο υπέστησαν ζημιές από πτώση δέντρου. Οι συγγενείς των νεκρών διαμαρτυρήθηκαν ζητώντας αποζημιώσεις, όμως ο δημοτικός σύμβουλος του τοπικού διαμερίσματος , έψαξε το θέμα και διαπίστωσε ότι ο δήμος δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ανάρτησε και τη σχετική νομολογία και ιδού τι προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις:


Συγκεκριμένα παραθέτουμε την νομολογία επί του θέματος:


«Πράξη VII Τμήματος 260/2010 ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ: Μη νόμιμη η καταβολή δαπάνης για την προμήθεια μαρμάρων για επισκευή οικογενειακών τάφων στο Δημοτικό Νεκροταφείο, λόγω ζημίας από πτώση κορμού δένδρου, διότι, αφενός δεν προβλέπεται από διάταξη νόμου αρμοδιότητα του Δήμου να καταβάλει με αυτεπάγγελτη ενέργεια αποζημιώσεις στους πολίτες (επισκευή των οικογενειακών τάφων δημοτών) και αφετέρου η δαπάνη αυτή δε φέρεται να συμβάλει στην κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του Δήμου ούτε σχετίζεται με την εξυπηρέτηση της ομαλής λειτουργίας του.


Επιπλέον, η απαίτηση των φερομένων ως ζημιωθέντων δημοτών δεν έχει αναγνωριστεί με τελεσίδικη δικαστική απόφαση, όπου να διαπιστώνεται η συνδρομή των νόμιμων προϋποθέσεων για την αποζημίωση αυτών από το Δήμο και συγκεκριμένα παράνομη ενέργεια ή παράλειψη του Δήμου, το ύψος της ζημίας και τυχόν συνυπαιτιότητα των φερομένων ως δικαιούχων».
Επιπροσθέτως σας γνωρίζουμε ότι οι θεομηνίες αποτελούν κατά νόμο εξαιρετικά γεγονότα που εμπίπτουν στην έννοια της ανωτέρας βίας μη δυνάμενα να προβλεφθούν με μέτρα άκρα επιμέλειας και συνέσεως και ως εκ τούτου οι ζημιές που προκαλούν δεν αποκαθίστανται.

Μητέρα επισκέφτηκε τον τάφο του γιου της. Όταν είδε μια μυστηριώδη γυναίκα να πλησιάζει…

Ο Tyson ήταν αγαπητός στην κοινότητά του, αθλητής, ήρωας για την μικρή αδελφή του και η ψυχή της μητέρας του. Η μητέρα του Julie και η αδελφή του Whitney, δεν θα μπορέσουν να πουν ποτέ πραγματικά αντίο…

Ο νεαρός πέθανε με τον τρόπο που έζησε, με θάρρος: η τελευταία πράξη του ήταν να δωρίσει τα όργανά του. Η Laura Ericks έλαβε το πάγκρεας και τα νεφρά του. Οι γιατροί της είχαν πει ότι δεν θα ζήσει μέχρι το 40, αλλά χάρη στον Tyson, η Laura είναι τώρα 45.

Με αφορμή την επέτειο του θανάτου του Tyson, η Julie και η Whitney πήγαν να υποβάλουν τα σέβη τους στον τάφο του. Την ίδια ημέρα όμως, η Laura και ο σύζυγός της είχαν πάει για διακοπές σε μία κοντινή περιοχή κι έτσι αποφάσισαν κι εκείνοι να επισκεφθούν τον άνθρωπο που του χρωστάει τη ζωή της, στην τελευταία κατοικία του.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share