Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κουίζ: Τι βλέπεις στην φωτογραφία - Κουνέλι ή πάπια; Η απάντηση σου φανερώνει την εξυπνάδα σου!

Κουνέλι και πάπια ή πάπια και κουνέλι ή...τίποτε από τα δύο;

12 Ιουνίου 2019 13:20
Κουίζ:  Τι βλέπεις στην φωτογραφία - Κουνέλι ή πάπια; Η απάντηση σου φανερώνει την εξυπνάδα σου!

Αυτή η ερώτηση έχει βάλει «φωτιά» στα social media, καθώς οι χρήστες αναζητούν την πραγματική σημασία της εικόνας στο κουίζ.


Η εικόνα είναι μια οφθαλμαπάτη που μπορεί να πει πολλά για το πώς λειτουργεί ο εγκέφαλός σας. Ανάλογα με το αν ο παρατηρητής βλέπει μια πάπια ή ένα κουνέλι πρώτα και την ταχύτητα που βλέπει το άλλο, αποτελεί ένας δείκτης της δημιουργικότητάς σας και της ταχύτητας που λειτουργεί το μυαλό σας.

Παρότι εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε ένα γερμανικό περιοδικό το 1892, η εικόνα έγινε γνωστή από τον διάσημο αμερικανό ψυχολόγο Τζόζεφ Τζάστροου το 1899.

Ο Τζάστροου χρησιμοποιούσε την εικόνα για να καταλάβουμε ότι «βλέπουμε» τόσο με τα μάτια μας όσο και με το μυαλό μας. Η έρευνα έδειξε ότι οι πιο δημιουργικοί άνθρωποι μπορούσαν να δουν την εναλλαγή των δύο ζώων πιο γρήγορα από τους άλλους.

Το πιο δύσκολο κουίζ που δεν μπορεί να λύσει το 98% των ανθρώπων!

Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι ένα μαθηματικό κουίζ έτσι ώστε μόλις δυο στους εκατό ανθρώπους να βρίσουν τη σωστή απάντηση;

Μια μαθηματική ακολουθία, που χρησιμοποιεί μπέργκερ, πατάτες και… αναψυκτικό για να δώσει το παράδειγμα και τον δρόμο προς τη λύση, είναι αυτή στην οποία καλείστε να βρείτε την απάντηση.

Με την υποσημείωση πως το 98% των ανθρώπων δεν καταφέρνει να απαντήσει σωστά, βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει και… πείτε μας εν τέλει ποιος είναι ο αριθμός που πρέπει να συμπληρωθεί στην παρακάτω φωτογραφία…

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share