Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020

Προσοχή! Γιατί πρέπει να πλένουμε το ρύζι;

Οπωσδήποτε πριν το μαγειρέψουμε!

12 Ιουνίου 2019 12:08
Προσοχή! Γιατί πρέπει να πλένουμε το ρύζι;
Follow us on Google News

Οι παλιές νοικοκυρές γνωρίζουν τα πάντα για την υγεία αλλά και τους κανόνες υγιεινής! Για ποιο λόγο όμως είναι σημαντικό να πλένουμε το ρύζι ειδικά πριν το μαγείρεμα;

Η καλλιέργεια του απαιτεί πάρα πολύ νερό το οποίο συνήθως προέρχεται από ποτάμια τα οποία είναι μολυσμένα με αρσενικό λόγω βιομηχανικών τοξινών και παρασιτοκτόνων, το οποίο περνάει στον σπόρο του ρυζιού.

Το ρύζι αποτελεί αναπόσπατο στοιχείο της διατροφής σχεδόν όλων των λαών, ενώ είναι βασικό συστατικό σε δεκάδες πιάτα της ελληνικής κουζίνας.

Ρύζι

Το αρσενικό συνδέεται με ευρύ φάσμα προβλημάτων υγείας, όπως η καρδιοπάθεια, ο διαβήτης, ο καρκίνος και οι διαταραχές ανάπτυξης. Σε μικρές ποσότητες είναι ακίνδυνο αλλά τα πράγματα αλλάζουν δραματικά όταν κάποιος εκτίθεται σε αυτό τακτικά. Έτσι η συχνή κατανάλωση ρυζιού προκαλεί τη συσσώρευση του στον οργανισμό μας, με τις πιθανότητες να μας προκαλέσει κάποιο πρόβλημα να αυξάνονται σημαντικά.

Το ρύζι συνήθως βράζεται και καταναλώνεται έχοντας απορροφήσει όλο το νερό στο οποίο έχει μαγειρευτεί. Αυτό είναι ο,τι χειρότερο μπορεί να κάνει κανείς.

Η απομάκρυνση του αρσενικού από το ρύζι είναι εφικτή και υπάρχουν δυο τρόποι για αυτό.

Ο πρώτος και ευκολότερος είναι το βράσιμο του ρυζιού σε άφθονο νερό και το σούρωμα του στη συνέχεια. Έτσι απομακρύνεται το 50% του αρσενικού.

Ο δεύτερος που είναι και πιο αποτελεσματικός και κατάλληλος για φαγητά που δεν είναι δυνατό το σούρωμα του ρυζιού (γεμιστά, ριζότο, πιλάφι, ντολμάδες, φούρνος), είναι το μούλιασμα του ρυζιού όλη τη νύχτα μέσα σε σκεύος με άφθονο νερό το οποίο και πετάμε στη συνέχεια. Με τον τρόπο αυτό απομακρύνεται το 80% του αρσενικού, εξαλείφοντας σχεδόν εντελώς τον κίνδυνο. Ωστόσο, πρέπει στη συνέχεια να είμαστε προσεχτικοί στο μαγείρεμα καθώς το μουλιασμένο ρύζι μας θα βράσει πολύ πιο γρήγορα από ότι κανονικά και μπορεί να λαπαδιάσει πολύ πιο εύκολα αν δεν προσέξουμε.

Ρίξτε ρύζι στις κάλτσες σας! Ο λόγος; Δεν φαντάζεστε!

Ρύζι κάλτσες υγεία

Ένας επώδυνος πόνος στην πλάτη μπορεί να σας βγάλει εκτός προγράμματος οποιαδήποτε ημέρα. Είτε πρόκειται για συνεχόμενη ενόχληση είτε για ξαφνικές σουβλιές πόνου, η εργασία ή ακόμα και το να κάθεστε μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Εάν θέλετε κάποια ανακούφιση, μπορείτε να δοκιμάσετε κάθε μία από αυτές τις θεραπείες, χρησιμοποιώντας πράγματα που πιθανόν έχετε ήδη στο σπίτι.

Εάν ο πόνος στην πλάτη σας επιμένει ή χειροτερεύει, προγραμματίστε μια επίσκεψη με τον γιατρό σας για να αποκλείσετε μια πιο σοβαρή κατάσταση.

1. Κομπρέσα Με Ρύζι
Αυτό το απλό (και οικονομικό) τέχνασμα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εφαρμόσετε θερμότητα σε όλη την πλάτη. Γεμίστε μια κάλτσα με ρύζι και βάλτε τη να ζεσταθεί στον φούρνο μικροκυμάτων.

Μπορείτε ακόμη να βάλετε την κάλτσα με το ρύζι στην κατάψυξη αν προτιμάτε ένα κρύο επίθεμα για να ελαφρύνετε τον πόνο σας.

2. Έλαιο Σύμφυτου (Comfrey Root oil)
Σύμφωνα με το WebMD, το λάδι σύμφυτου μπορεί να μειώσει σημαντικά τον πόνο στην πλάτη σε μόλις μία ώρα. Ενώ υπήρξαν κάποιες δευτερεύουσες ανεπιθύμητες ενέργειες σε μερικούς ασθενείς (πονοκέφαλος, κνησμός, ρινική καταρροή και ναυτία), οι περισσότεροι ασθενείς εμφάνισαν ανακούφιση από τον πόνο με ελάχιστες ή καθόλου ανεπιθύμητες παρενέργειες.

3. Κολυμπήστε
Η κολύμβηση μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου χαμηλά στην πλάτη. Δοκιμάστε το πρόσθιο ή το ύπτιο για να αποφύγετε την υπερβολική έκταση των χεριών σας που θα μπορούσαν να κάνουν τον πόνο χειρότερο. Εναλλακτικά, δοκιμάστε αερόμπικ στο νερό ή ζητήστε τη βοήθεια ενός προπονητή.

4. Κύλινδρος Για Μασάζ Σώματος
Όταν χρησιμοποιείτε έναν κύλινδρο αφρού για την ανακούφιση της πλάτης, μην τον χρησιμοποιείτε στο κάτω μέρος της πλάτης σας (μπορεί να χειροτερέψει τον πόνο). Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιήστε τον κύλινδρο στους γλουτούς ή τους γοφούς σας για να μειώσετε τον πόνο. (Men’s Health)

5. Τεντωθείτε
Εάν αντιμετωπίζετε πόνο στην πλάτη, δοκιμάστε ένα ήπιο τέντωμα. Το Prevention σημειώνει ότι όσο περισσότερο μπορείτε να συγκρατήσετε το τέντωμα, τόσο καλύτερη η ανακούφιση του πόνου. Η συστροφή του κάτω μέρους της πλάτης, ειδικότερα, μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου, ειδικά όταν αντανακλάται στους γλουτούς σας.

6. Προσαρμόστε Τις Συνήθειές Σας
Μπορείτε να μειώσετε τον πόνο στην πλάτη και να ελαχιστοποιήσετε μελλοντικά προβλήματα, προσαρμόζοντας κάποιες από τις συνήθειές σας, όπως απώλεια βάρους, άσκηση των μυών της πλάτης και εκτάσεις κάθε μέρα, σωστή στάση σώματος και αποφυγή βαριών αντικειμένων.

TAGS
 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share