Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Νόμιζε ότι είχε καρκίνο στο κεφάλι! Η αλήθεια όμως ήταν κάτι που δεν περίμενε κανείς!

Απίστευτο..

8 Ιουνίου 2019 15:25
Νόμιζε ότι είχε καρκίνο στο κεφάλι! Η αλήθεια όμως ήταν κάτι που δεν περίμενε κανείς!

"Έκανα ακούσιες κινήσεις με το δεξί μου χέρι, μου έπεφταν πράγματα. Το χειρότερο από τα συμπτώματα ήταν οι παραισθήσεις. Και δεν είχα πάντα την αίσθηση του χρόνου και του χώρου. Δεν ήμουν πια σε θέση να επεξεργαστώ την πληροφορία πως ένα κλειδί ανοίγει την πόρτα. Αυτό που αντιλαμβανόμουν, ήταν διαφορετικό κι, ως εκ τούτου, ανταποκρινόμουν και διαφορετικά. Αν κάποιος μου ζητούσε ένα στυλό, θα του έδινα, για παράδειγμα, ένα κλειδί". Η Ρέιτσελ Πάλμα περιγράφει τα συμπτώματα που άρχισαν να εμφανίζονται από τον Ιανουάριο του 2018 και τη ανησύχησαν αρκετά ώστε να καταφύγει άμεσα σε ειδικούς.

Μετά από τις απαραίτητες εξετάσεις και μαγνητικές, από όλες τις πιθανές αιτίες των παραισθήσεων, του αποπροσανατολισμού, του έντονου τρέμουλου και των υπόλοιπων συμπτωμάτων, απέμεινε ίσως η πιο δυσοίωνη: Καρκίνος στον εγκέφαλο.

Μετά από εκείνον τον Ιανουάριο, τα συμπτώματά της υποτροπίασαν, με αποτέλεσμα να καταλήξει τουλάχιστον 10 φορές στα επείγοντα. «Ωστόσο, κάθε φορά απέκλειαν πως επρόκειτο για εγκεφαλική αιμορραγία οπότε μου έδιναν εξιτήριο. Παρότι αποτελούσα κίνδυνο για τον εαυτό μου και πιθανόν τους άλλους, με άφηναν να φύγω», παραδέχεται η ίδια.

Στη μαγνητική διαπιστώθηκε μία μικρή αλλοίωση στον αριστερό μετωπιαίο λοβό. «Αποφασίσαμε πως θα ήταν ίσως καλύτερο για τη περίπτωσή της να την εγχειρήσουμε», εξηγεί ο δρ. Jonathan Rasouli, επικεφαλής της νευροχειρουργικής κλινικής του Mount Sinai Hospital στη Νέα Υόρκη.

«Μου είπαν πως κατά πάσα πιθανότητα επρόκειτο για κακοήθη όγκο που θα απαιτούσε ακτινοβολία και χημειοθεραπεία ακόμα και μετά την επέμβαση», παραδέχεται η Palma που ενημερώθηκε πως η εγχείρηση θα ήταν επικίνδυνη λόγω του ότι το σημείο του «όγκου» βρισκόταν πολύ κοντά στο κέντρο που ελέγχει την ομιλία.

«Ο αρραβωνιαστικός της τής είχε κάνει μόλις πρόταση γάμου και έψαχναν να συγκατοικήσουν όταν ξαφνικά εκείνη διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο. Το διανοείστε;» τονίζει στο CNN ο Rasouli.

Παρόλα αυτά, η Palma θεώρησε πως η εγχείρηση άξιζε το ρίσκο, συναινώντας να μπει στο χειρουργείο.

Η πρώτη επέμβαση που ήταν «διερευνητική» έγινε στις 2 Σεπτεμβρίου του 2018. Ακολούθησε μία δεύτερη, για την απομάκρυνση του υποτιθέμενου όγκου, στις 12 του ίδιου μήνα. «Κάναμε μία μικρή ανατομή στον εγκεφαλικό ιστό κι αυτό που είδαμε ήταν μία ενθυλακωμένη βλάβη ωοειδούς σχήματος. Έμοιαζε με αυγό ορτυκιού, ίδιο μέγεθος, ίδια όψη, ίδια σφριγηλότητα» εξηγεί ο δρ Rasouli που παραδέχεται πως την ίδια στιγμή που έβλεπε το εύρημα, διαπίστωνε πως δεν ήταν όγκος.

Ερωτηθείς για το πώς μοιάζει ένας εγκεφαλικός όγκος, ο ίδιος σημειώνει γελώντας: «Δεν μοιάζει με αυγό ορτυκιού. Οι περισσότεροι όγκοι είναι πολύ απαλοί, πολτώδεις και όχι με ορισμένο σχήμα».

Γρήγορα ο Rasouli απομάκρυνε το «ογκίδιο», το τοποθέτησε κάτω από το χειρουργικό μικροσκόπιο και το άνοιξε. Και τότε διαπίστωσε πως δε ήταν παρά «ένα σκουλήκι», κοινώς η γνωστή παρασιτική ταινία.

Από τη ζάχαρη ξεκινούν όλα τα προβλήματα υγείας – Πως ξυπνάει ο καρκίνος!

Η ζάχαρη μαζί με άλλους επεξεργασμένους υδατάνθρακες αυξάνει το σάκχαρο στο αίμα. Στη συνέχεια απελευθερώνεται ινσουλίνη, που μεταφέρει τις ουσίες στα κύτταρα των ιστών του σώματος, για να χρησιμοποιηθούν ως πηγή ενέργειας.
Η κοινή επιτραπέζια ζάχαρη αποτελείται από δύο συστατικά, τη φρουκτόζη και τη γλυκόζη, με την πρώτη να είναι καταστροφική. Σε αντίθεση με άλλους υδατάνθρακες, η φρουκτόζη μεταβολίζεται στο συκώτι και αποθηκεύεται ως λίπος, προκαλώντας ανθεκτικότητα στην ινσουλίνη, που με τη σειρά της είναι επιβλαβής στον οργανισμό του ανθρώπου, με μια σειρά από ανωμαλίες που είναι γνωστές ως μεταβολικό σύνδρομο.

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Ο πιο συχνός καρκίνος είναι του δέρματος!

Απίστευτο! Αψηφά τον καρκίνο για να δει την Λίβερπουλ!

Για περισσότερες ειδήσεις και νέα του AthensMagazine.gr για την Ελλάδα και τον κόσμο δείτε εδώ

 
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share