Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Αυτά είναι τα Ιταλικά φαγητά που δεν τρώνε οι Ιταλοί!

Το ήξερες...;

28 Μαΐου 2019 08:53
Αυτά είναι τα Ιταλικά φαγητά που δεν τρώνε οι Ιταλοί!

Η ιταλική κουζίνα είναι μια από τις καλύτερες κουζίνες στο όλο τον κόσμο. Ειδικά εδώ στην Ελλάδα την αγαπάμε ιδιαίτερα καθώς η μεσογειακή κουζίνα είναι το στοιχείο μας.

Σε εμάς μπορεί να μας αρέσει η Ιταλική κουζίνα αλλά υπάρχουν κάποια Ιταλικά φαγητά που στους Ιταλούς δεν αρέσουν καθόλου!

Σκορδόψωμο

Μπορεί εμείς να το παραγγέλνουμε συχνά μαζί με την πίτσα μας από το αγαπημένο μας delivery ή να το βρίσκουμε στο μενού πολλών ιταλικών εστιατορίων, ωστόσο το σκορδόψωμο δεν είναι στην πραγματικότητα ιταλικό πιάτο. Το πιο κοντινό σε σκορδόψωμο που θα βρεις στην Ιταλία, είναι οι μπρουσκέτες, οι οποίες παραδοσιακά φτιάχνονται με φρέσκο ψωμί Τοσκάνης. Πάνω σε πολύ λεπτές φέτες φρυγανισμένου ψωμιού, οι Ιταλοί τρίβουν λίγο σκόρδο και στη συνέχεια προσθέτουν φρέσκια ντομάτα, βασιλικό, λάδι αλάτι και πιπέρι.

Ιταλικό dressing

Σίγουρα θα το έχεις δει στους καταλόγους πολλών εστιατορίων ή ακόμη και συσκευασμένο στα ράφια του σούπερ μάρκετ. Αυτή η γευστική vinaigrette συνήθως περιέχει λάδι, ξίδι, μυρωδικά, μπαχαρικά, αλάτι κλπ. Ωστόσο, οι Ιταλοί σπάνια χρησιμοποιούν dressing στη σαλάτα τους! Ακόμη και όταν το κάνουν, συνήθως επιλέγουν μόνο λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Πίτσα pepperoni

Η πίτσα pepperoni είναι μία από αυτές τις πίτσες που δεν μπορείς να παραγγείλεις στην Ιταλία. Ή μάλλον μπορείς να την παραγγείλεις, αλλά πίστεψέ μας δεν θα σού φέρουν μια πίτσα καλυμμένη με πεπερόνι. Θα σου φέρουν μία γεμάτη με πιπεριές! Λένε ότι όταν οι Ιταλοί μετανάστευσαν στην Αμερική, η λέξη «pepperoni» κάπου χάθηκε στη μετάφραση και πλέον είναι συνυφασμένη με το γνωστό αλλαντικό και όχι με τις πιπεριές.

Πέρα από αυτό όμως δύσκολα θα βρεις μια πίτσα γεμάτη με αλλαντικά. Το πολύ πολύ να βρεις μια πίτσα με λίγο προσούτο ή με πολύ λεπτοκομμένα λουκάνικα Τοσκάνης. Γενικά δύσκολα θα βρεις μια πίτσα σαν και αυτή που συνήθως βρίσκεις στην Ελλάδα. Οι πίτσες τους εκεί έχουν πολύ λεπτή ζύμη, λιγότερο τυρί και σάλτσα και γενικά αποτελούν ένα πολύ πιο υγιεινό και light γεύμα απ’ ό,τι εδώ.

Καρμπονάρα

Συχνά συναντάμε τη λαχταριστή καρμπονάρα σε πολλά ιταλικά εστιατόρια. Ωστόσο η μακαρονάδα που τρώμε εδώ δεν έχει καμία σχέση με εκείνη της Ιταλίας. Και αυτό γιατί εμείς συνήθως τη φτιάχνουμε χρησιμοποιώντας κρέμα γάλακτος, μπέικον και παρμεζάνα ενίοτε και μαϊντανό! Η αυθεντική συνταγή, όμως, έχει μόνο 5 υλικά: σπαγγέτι, κρόκο αβγού, γκουαντσιάλε, πεκορίνο Ρομάνο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Αυτά είναι τα φαγητά που "μπλοκάρουν" τις παθήσεις!

Αυτά είναι τα φαγητά που "μπλοκάρουν" τις παθήσεις! Εσείς γνωρίζετε ποια είναι και θα σας βοηθήσουν αν πάσχετε από κάποια πάθηση;

Το κάπνισμα, το άγχος, η ρύπανση του περιβάλλοντος και η κακή διατροφή προκα­λούν αύξηση των ελεύθερων ριζών με συνέπεια απ’ τη μία την επιτάχυνση της γήρανσης του οργανισμού και απ’ την άλλη την πρόκληση ασθενειών όπως ο καρκίνος, η νόσος Αλτσχάιμερ, οι καρδιαγγειακές παθήσεις. Το οξειδωτικό στρες, αποτέλεσμα της αλόγι­στης παραγωγής των ελεύθερων ριζών, οδηγεί στη σταδιακή καταστροφή των κυττάρων.

Η βασική άμυνα του οργανισμού στη δράση των ελεύθερων ριζών είναι τα διάφορα αντιοξειδωτικά. Σημαντικές έρευνες που έχουν γίνει έχουν αναδείξει ως σημαντικότερα αντιοξειδωτικά συστατικά τη βιταμίνη Ε, τη βιταμίνη C, τη βιταμίνη Α, το λυκοπένιο, το β καροτένιο, τις πολυφαινόλες και το σελήνιο.

Με αυτά τα αντιοξειδωτικά θα προστατέψουμε τον οργανισμό μας από την πρόωρη γήρανση και θα απομακρύνουμε την πιθανότητα να αρρωστήσουμε.

Η βιταμίνη Α, που βρίσκεται στο σπανάκι, τα πεπόνια, τα βερίκοκα, τα δαμάσκηνα και το αβοκάντο, ισχυροποιεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα, συμβάλλει στη διατήρη­ση της καλής υγείας του δέρματος και παράλληλα ενισχύει την όρασή μας.

Η βιταμίνη C, περιέχεται στις πιπεριές, το ακτινίδιο, τα εσπεριδοειδή και τις φράου­λες, συμβάλλει στην καλή υγεία των οστών και του δέρματος.

Η βιταμίνη Ε, βρίσκεται στο ελαιόλαδο, τους ξηρούς καρπούς, στο ταχίνι και τα δαμάσκηνα, μας προστατεύει από τις καρδιαγγειακές παθήσεις και είναι απαραίτητη για την καλή υγεία του δέρματος.

Το λυκοπένιο το βρίσκουμε στη σάλτσα ντομάτας και γενικά στα κόκκινα φρούτα. Προστατεύει τους άνδρες από τον καρκίνο του προστάτη.

Το β καροτένιο καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες που γερνάνε τα κύτταρά μας. υπάρ­χει στο πεπόνι, το καρπούζι, τα ροδάκινα, τα βερίκοκα, τον ανανά.

Σημαντικό αντιοξειδωτικό ρόλο παίζουν και οι πολυφαινόλες. Το κόκκινο κρασί, τα λαχανικά, το σταφύλι, το ρόδι και τα εσπεριδοειδή περιέχουν αυτές τις φυτοχημικές ου­σίες. Οι πολυφαινόλες ενισχύουν την καλή λειτουργία της καρδιάς, του εγκεφάλου και του ουροποιητικού συστήματος.

Το σελήνιο πολεμά τις ελεύθερες ρίζες και ισχυροποιεί τον οργανισμό. Το βρίσκουμε κυρίως στα ροδάκινα, τα καρπούζια, τα σταφύλια, τα λαχανικά και τα θαλασσινά.

Όλα αυτά έχουν θετική επίδραση και στην ψυχική μας υγεία. Όσοι καταναλώνουν πολλά φρούτα και λαχανικά έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση, ενέργεια και αισιοδο­ξία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που έγινε από ειδικούς της Σχολής Δη­μόσιας Υγείας του Χάρβαρντ. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν επίσης πως άτομα με θετική σκέψη και ευχάριστη διάθεση είχαν στο αίμα τους υψηλά επίπεδα καροτενο­ειδών.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share