Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020

Αυτά είναι τα πιο όμορφα ελληνικά ονόματα και η σημασία τους!

23 Μαΐου 2019 15:32
Αυτά είναι τα πιο όμορφα ελληνικά ονόματα και η σημασία τους!

Έχετε αναρωτηθεί τι σημαίνει το όνομά σας; Παρακάτω θα δείτε αναλυτικά ποια είναι τα πιο όμορφα ελληνικά ονόματα και η σημασία τους!

Αν ψάχνετε να βρείτε όνομα για το παιδί σας ή θέλετε να εμπνευστείτε γιατί θα γίνετε νονοί τότε δείτε τα πιο όμορφα ελληνικά ονόματα!

Για αγόρια

Ονόματα

Κωνσταντίνος: Το δημοφιλές όνομα προέρχεται από τη λατινική λέξη Constantinus

Ραφαήλ: Είναι ένας από τους Αρχαγγέλους της Χριστιανικής Θρησκείας και στα εβραϊκά σημαίνει «ο θεός θεραπεύει».

Έκτωρ: Ο Έκτορας ήταν γιος του Πριάμου και της Εκάβης, ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της Ιλιάδας και αρχηγός των Τρώων και των συμμάχων τους κατά την υπεράσπιση της Τροίας.

Χριστόφορος: Αυτός που φέρει τον Χριστό. Σύμφωνα με την ορθόδοξη θρησκεία ο Άγιος Χριστόφορος, είναι ο προστάτης των οδοιπόρων.

Νηρέας: Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο Νηρέας ήταν μια θαλάσσια θεότητα. Οι αρχαίοι Έλληνες ποιητές τον παρουσίαζαν ως μειλίχιο και αξιαγάπητο γέροντα, που κατείχε το χάρισμα της μαντικής.

Ιάσων: Αυτός που θεραπεύει. Το όνομα «βγαίνει» από τη λέξη ίαση, που σημαίνει θεραπεία.

Οδυσσέας: Το όνομα βγαίνει από το αρχαίο ρήμα οδύσσομαι, που σημαίνει διώκομαι, δηλαδή κυνηγιέμαι. Οδυσσέας, λοιπόν, εκτός από τον πολυμήχανο ήρωα του ομώνυμου έπους, είναι αυτός που διώκεται.

Άγις: Ο Άγις ήταν βασιλιάς της Αρχαίας Σπάρτης που έζησε περί το 950 π.Χ. Φαίνεται να βασίλευσε με σύνεση και δικαιοσύνη, εξ ου και οι απόγονοί του κλήθηκαν Αγιάδες.

Φοίβος: Προέρχεται από το θηλυκό Φοίβη. Η Φοίβη ήταν η γιαγιά της θεάς Άρτεμις και σημαίνει φωτισμένη. Φοίβος, ονομάστηκε ο θεός Απόλλωνας.

Ορφέας: Το όνομα Ορφέας είναι συνδεδεμένο με την τέχνη της μουσικής. Στα αρχαία, η λέξη ορφικός ορίζεται ως μυστικός, μαγευτικός και εκστασιακός.

Για κορίτσια

Ήβη: Η Ήβη, κόρη του Δία και της Ήρας, ήταν προστάτιδα της νεότητας. Η λέξη ήβη, σημαίνει ακμή και το όνομα δηλώνει αυτήν που είναι πάντοτε νέα.

Ιώ: Πρόσωπο που αναφέρεται στην ελληνική μυθολογία, η Ιώ υπήρξε ερωμένη του Δία.

Νεφέλη: Η Νεφέλη ήταν η μητέρα του Φρίξου και της Έλλης. Το όνομά της «βγαίνει» από το αρχαιοελληνικό ρήμα «νέφω», που σημαίνει χύνω ύδωρ.

Ασπασία: Είναι το θηλυκό γένος του αρχαίου επιθέτου ασπάσιος-ασπασία-ασπάσιον, που σημαίνει χαρούμενος, ευτυχισμένος.

Λυδία: Λέγεται ότι η πρώτη γυναίκα στην Ευρώπη που βαφτίστηκε χριστιανή ήταν η Λυδία. Επίσης, Λυδία ονομαζόταν περιοχή της σημερινής Τουρκίας στην αρχαιότητα.

Κλειώ: Το όνομα Κλειώ, βγαίνει από το ουσιαστικό «κλέος», που σημαίνει δόξα. Η ένδοξη Κλειώ είναι, σύμφωνα με τη Μυθολογία, η Μούσα της Ιστορίας.

Θάλεια: Βγαίνει από το αρχαίο ρήμα «θάλλω» που έχει τη (πολύ γλυκιά) σημασία του ανθίζω, βλασταίνω, ακμάζω. Η Θάλεια ήταν η Μούσα της βουκολικής ποίησης και της Κωμωδίας.

Ισμήνη: Με το όνομα Ισμήνη είναι κυρίως γνωστή η κόρη του Οιδίποδα και της Ιοκάστης, αδελφή της Αντιγόνης. Η ετυμολογική προέλευση του ονόματος είναι νεφελώδης.

Πηνελόπη: Προέρχεται από τις αρχαίες ελληνικές λέξεις «πήνη» (νήμα) και «λέπω» (ξετυλίγω). Η Πηνελόπη είναι η υφάντρα, τόσο ετυμολογικά όσο και λογοτεχνικά.

Φαίδρα: Ήταν κόρη του Μίνωα και της Πασιφάης και σύζυγος του μυθικού Θησέα. Σημαίνει φωτεινή, λαμπερή.

Αυτός είναι ο λόγος που εθιζόμαστε με τα πατάκια!

Πατατάκια περίεργα

Είναι από τις αγαπημένες συνήθειες των ανθρώπων. Μία από τις αποκαλούμενες «γουρουνιές». Τα αγαπημένα μας πατατάκια δεν θα σταματήσουν ποτέ να καταναλώνονται και για αυτό υπάρχει λόγος.

Το παρακάτω άλμπουμ σου δείχνει το γιατί:

Όταν τρώτε πατατάκια, δεν είναι τα λιπαρά εκείνα που σας κάνουν να μην μπορείτε να σταματήσετε

Η γεύση που σας εθίζει οφείλεται στην ζάχαρη, ή στο αλάτι που περιέχουν πολλές λιπαρές τροφές, όπως τα πατατάκια.

Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού έχει συνδεθεί στο παρελθόν με την παχυσαρκία, ακόμη και ανεξάρτητα από την κατανάλωση θερμίδων.

Έρευνα δείχνει ότι οι αλμυρές, λιπαρές τροφές, συνδέονται περισσότερο με την υπερκατανάλωση τροφής και το υπερβολικό βάρος, ακόμη και σε σύγκριση με τα γλυκά.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Nutrition, δείχνει ότι το αλάτι παίζει ένα ακόμα πιο ισχυρό ρόλο από ό,τι νομίζαμε στο να μας κάνει να τρώμε περισσότερο.

Προηγούμενες έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι εκείνοι που αντιλαμβάνονται πιο αποτελεσματικά τη γεύση του λίπους, καταλήγουν να καταναλώνουν και λιγότερο λίπος συνολικά.

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share