Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020

"Η δική μου πρόταση για τα Σκόπια!" - Τρομερό γέλιο στο Twitter για τον "Δρομέα"!

Χαμός από προτάσεις!

12 Μαρτίου 2019 18:49

Χαμός επικρατεί στο Twitter μετά τη φημολογία ότι ο "Δρομέας" θα μεταφερθεί στα Σκόπια.

Ο "Δρομέας" έγινε πρώτο trend στο Twitter μετά την ομολογία του δημιουργού του, Κώστα Βαρώτσου, ότι δέχθηκε πρόταση από την υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά να μεταφερθεί το γλυπτό στα Σκόπια και στη θέση του να αντικατασταθεί με ένα άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Μπορεί το υπουργείο από την πλευρά του να διέψευσε ότι έγινε μία τέτοια συζήτηση, όμως το Twitter έδωσε για ακόμη μια φορά ρεσιτάλ ερμηνείας!

Οι προτάσεις του Twitter για την αντικατάσταση του Δρομέα

Οι προτάσεις του Twitter για την αντικατάσταση του Δρομέα

Οι προτάσεις του Twitter για την αντικατάσταση του Δρομέα

Οι προτάσεις του Twitter για την αντικατάσταση του Δρομέα

Οι προτάσεις του Twitter για την αντικατάσταση του Δρομέα

Πρόταση για ανταλλαγή του «Δρομέα» με άγαλμα των Σκοπίων!

Ο δημιουργός του εμβληματικού γλυπτού λέει ότι η υπουργός Πολιτισμού έριξε την ιδέα μεταφοράς του δρομέα στα Σκόπια και δηλώνει ότι «ο Δρομέας δεν μπορεί να φύγει από την Αθήνα» - «Με τον Κώστα Βαρώτσο συζητήθηκαν πολλά, αλλά όχι πρόταση για τη μεταφορά του γλυπτού στα Σκόπια» απαντά η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά
Δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο: Ο γλύπτης Κώστας Βαρώτσος αποκάλυψε ότι η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά του πρότεινε να μεταφερθεί στα Σκόπια ο «Δρομέας», ένα από τα εμβληματικά καλλιτεχνικά δημιουργήματα που κοσμούν την πόλη της Αθήνας!

Ο «Δρομέας» το εμβληματικό γλυπτό του Κώστα Βαρώτσου που βρισκόταν παλαιότερα στην πλατεία Ομονοίας και σήμερα είναι τοποθετημένο απέναντι από το Χίλτον, έγινε αντικείμενο συζήτησης στα Μέσα Ενημέρωσης αλλά και στα social media. Και παρά το γεγονός ότι ο δημιουργός του γλυπτού επιβεβαιώνει ότι πίσω από τη φωτιά που άναψε τη φημολογία για πιθανή μεταφορά του δρομέα από την Αθήνα στα Σκόπια υπάρχει καπνός, η υπουργός Πολιτισμού διαψεύδει με δήλωσή της ότι εισηγήθηκε στον διάσημο γλύπτη να αποδεχθεί τη μεταφορά του «Δρομέα» στα Σκόπια.

Η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά επιβεβαιώνει ότι συναντήθηκε με τον γλύπτη Κώστα Βαρώτσο την Παρασκευή, υποστηρίζει όμως ότι μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν δεν ήταν η πιθανότητα μεταφοράς του Δρομέα στα Σκόπια, στο πλαίσιο μιας πιθανής ανταλλαγής αγαλμάτωνμε τους Σκοπιανούς, προφανώς σε συνέχεια της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Βαρώτσος: Η κυρία Ζορμπά έθεσε την ιδέα για μεταφορά του Δρομέα στα Σκόπια

Ο Κώστας Βαρώτσος, μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο δήλωσε ότι σε συνάντησή του με την υπουργό, την περασμένη Παρασκευή, «η κυρία Ζορμπά έθεσε στη συζήτηση την ιδέα για τη μεταφορά του Δρομέα στα Σκόπια. Της απάντησα ότι ο Δρομέας δεν μπορεί να φύγει από την Αθήνα, για πολλούς λόγους.'Αλλωστε, αν και το γλυπτό ανήκει στον δήμο Αθηναίων εγώ έχω τα πνευματικά δικαιώματα. Και δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος. Η υπουργός διαψεύδει την πρόταση που μου έκανε».

Ζορμπά: Συναντήθηκα με τον κ. Βαρώτσο αλλά δεν του πρότεινα να μεταφερθεί ο Δρομέας στα Σκόπια

Για το θέμα η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά δηλώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Καμία πρόταση δεν υπάρχει για τη μεταφορά του Δρομέα, είναι κάτι χωρίς βάση. 'Αλλωστε το γλυπτό ανήκει στον Δήμο Αθηναίων. Στο πλαίσιο μιας γενικής συζήτησης με σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες, ανάμεσά τους και με τον κ. Κ. Βαρώτσο, κουβεντιάστηκαν και σχολιάστηκαν πολλά, ωστόσο τέτοια πρόταση όχι. Οι προτεραιότητές μου είναι άλλες, εξάλλου τυχόν ανταλλαγές μνημείων ή αλλαγές ταμπελών ανήκουν στις αρμοδιότητες άλλων υπουργείων. Λυπάμαι για το θόρυβο και τον ηθικό πανικό που ορισμένοι έσπευσαν να επιδείξουν».

TAGS
 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share